Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Collected lists

Damsgårdsfjellet og Olsokfjellet

Date:
29.05.2018
Characteristic:
Jogging
Distance:
6.8km

I det fine været ble det en kveldstur til Fyllingsdalen. Kl. 21 var det 24 grader, så greit å løpe om kvelden. Jeg startet i Jonstadveien og fulgte veien oppover til idrettsplassen i Nordnæsdalen. Det viste seg at man kan kjøre helt opp dit, men da fikk jeg noen ekstra høydemeter i dag. Videre bar det på god sti oppover dalen, før jeg tok av opp til Olsokfjellet . Herlig utsikt fra toppen. Herfra kort vei til Damsgårdsfjellet . Det er fint her oppe, med god utsikt til Bergen by. Deretter bar det videre forbi Holafjellet og bort til utsiktspunktet Rundetoppen . Fin solnedgang. På vei tilbake til Nordnæsdalen tok jeg en annen rute, men her var det til dels dårlig sti. Terrenget var likevel helt greit å løpe i.

Map    

Stendafjellet

Date:
24.05.2018
Characteristic:
Jogging
Distance:
6.7km

Knallvær og skikkelig varmt i dag. Det ble en kveldsjoggetur rundt Stendafjellet.

Map    

Kjellasviknuten

Date:
20.05.2018
Characteristic:
Jogging
Distance:
7.9km

Fra Ølen kjørte jeg langs Ølsfjorden og parkerte på en parkeringsplass øst for Kjellasviknuten. Herfra går det grusvei oppover Vakadalen. Med 21 grader i lufta var det godt og varmt i oppoverbakkene. Etter hvert går veien over til sti som følges til topps. Stien var tørr og fin, men det er fortsatt snø på de høyeste toppene. Det var en god del vind på toppen, men ikke kaldt. Nydelig utsikt i alle retninger. En fin topptur. Det er i underkant av 4 km opp til toppen langs ruta jeg fulgte.

Map    

Stendafjellet og Smøråsfjellet

Date:
13.05.2018
Characteristic:
Jogging
Duration:
1:28h
Distance:
10.4km
Map    

Høgevarden

Date:
12.05.2018
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
1.8km

Etter turen til Stortårnet kjørte jeg til Tellnes skole. Derfra gikk jeg langs veien til Dalavatnet. Det er blåmerket sti mot Høgevarden. Stien starter innerst i veien sørvest for Dalavatnet, men det fant jeg ikke ut før på turen tilbake til bilen. På vei til toppen fulgte jeg en mer direkte rute, men det var en del vegetasjon, så stien er absolutt å foretrekke. På grunn av en stor fjellvegg måtte jeg ganske langt nordvest før jeg kunne gå mot toppen. Ned igjen gikk det enklere, da jeg etter hvert kom inn på nevnte blåmerket sti. En fin topp med god utsikt.

Map    

Stortårnet

Date:
12.05.2018
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
0.9km

På vei hjem fra turen til Haganesfjellet og Skorafjellet stoppet jeg ved en motocrossbane nordøst for Trengereid på Sotra. Det er vardet sti til Stortårnet. Stien starter drøyt 100 meter nord for parkeringsplassen jeg brukte. Siden det var en del motorsykler som brukte nevnte motocrossbane, var det mye lyd og eksos, selv på toppen. Det ble en rask tur. Jeg skrev meg inn i boka som ligger i en postkasse på toppen. Fin utsikt i alle retninger.

Map    

Haganesfjellet og Skorafjellet

Date:
12.05.2018
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
8.0km

Været var nydelig i dag. Det ble mye varmere utover dagen. Jeg kjørte til Tellnes på Sotra og parkerte i en parkeringslomme nordøst for Haganesvatnet. Like ved starter stien, som går nordøstover oppover en smal bekkedal. Stien er merket med blåmalte pinner (Nordsjøløypa). Ved et stikryss dreide jeg sørover. Her var det rød merking. Etter et lite stykke mistet jeg stien, men fortsatte sørover i lettgått terreng. Jeg kom inn på stien rett før den dreide nordover, gjennom skogen. Deretter over ei myr og greit til topps på Haganesfjellet (Indrafjellet). Nydelig utsikt fra toppen. Jeg tok samme vei tilbake og fulgte sti på vestsiden av Brattstigvatnet. Stort sett grei sti, men litt utydelig enkelte steder. Jeg kom i prat med en lokalkjent og fikk nyttige tips for ruta videre. Stien >>>

Map    

Stendafjellet

Date:
08.05.2018
Characteristic:
Jogging
Duration:
0:56h
Distance:
6.9km

Rolig joggetur til Stendafjellet. Skikkelig varmt og fint i dag. 23,9 grader i Bergen sentrum tidligere på dagen.

Map    

Møsnuken

Date:
06.05.2018
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
9.6km

Møsnuken var dagens mål. Jeg parkerte på P-plassen ved Tøsdal. Herfra tok jeg grusveien langs elva. Etter hvert blir det god sti. Det er godt skiltet også. Jeg fulgte dalen oppover og tenkte å ta den bratte løypa som går opp dalsida mellom Tyssdalsfjellet og Møsnuken. Jeg var usikker på om jeg hadde gått for langt, så det ble en avstikker for å sjekke. Ikke så lenge etterpå kom jeg til stikrysset. Løypa opp dalsida er bratt. Det var litt vanskelig å finne stien i starten, men det gikk greit. Oppe på ryggen var det greit bort til Møsnuken. Det var skyet her oppe, men noe utsikt var det. Deretter fulgte jeg ryggen sørvestover, med en kort avstikker til Tyssdalsfjellet. Etter hvert ble det bedre utsikt, mot blant annet Eikelandsosen, Fusafjellet og Tyssnessåta. Jeg valgte >>>

Map    

Knappskogfjellet

Date:
05.05.2018
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
1.4km

Etter turen til Gardafjellet kjørte jeg mot Fjæreide og parkerte i en parkeringslomme i Fjæreidevegen, nordøst for Knappskogfjellet. Det går to stier opp til toppen. En kort og fin tur. Det var en del vind på toppen, så greit å få litt ly av varden. Fin utsikt fra toppen, men ganske grått i dag.

Map