Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Collected lists

Kolbeinsvarden

Date:
25.02.2018
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
7.3km

Dagen startet med sol og lettskyet vær, men det var meldt tilskyende utover ettermiddagen. Med et par plussgrader var det fint å gå på tur. Opp til Kolbeinsvarden er det tilrettelagte stier, men i dag var det en god del is og glatte partier. Det gikk likevel greit. I dag var det en del folk på tur, og noen hadde brodder. Nydelig utsikt i alle retninger fra toppen av Kolbeinsvarden. Etterpå gikk jeg sørover til Brikafjellet . På toppryggen er det veldig bratt på høyre side (vestsiden). Herlig utsikt fra toppen. Jeg tenkte at det var en mulighet for å gå direkte til Trettedalsklubben , som man ser godt fra Brikafjellet. Men på toppen av Brikafjellet var det tilsynelatende ikke dekning, så jeg fikk ikke sett på detaljene på kartet på mobilen. Likevel dukket det opp et tråkk som >>>

Map    

Stadlaren

Date:
24.02.2018
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
4.7km

Etter turen til Katlaberget og Vargaholo kjørte jeg til øya Røtinga. Planen var å gå til Stadlaren. Jeg krysset Skitnevågen på bru og fulgte stien videre. Stien fortsatte videre rundt Kobbavågen. Her var det fint å rusle. Etter en liten avstikker fortsatte jeg østover og deretter nordover mot Stadlaren. På vei bortover mistet jeg stien et lite stykke, men kom ganske raskt tilbake på stien. Dette var den rødmerkede løypa. Tilbake tok jeg blåmerket sti, som var lett å følge hele veien. Området er fint og med artig terreng. Fin utsikt sørover mot den andre siden av Bjørnafjorden.

Map    

Katlaberget og Vargaholo

Date:
24.02.2018
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
2.9km

Etter turen til Vassliåsen og Stordalsåsen kjørte jeg mot Lunde og parkerte i Torkjelsvegen. Jeg fulgte veien ned til Vargavågen. Der gikk jeg først til venstre, før jeg tok av på en liten sti til høyre. Denne stien fulgte lia bortover, på oversiden av naustene. Stien var ganske kronglete, grunnet kratt og greiner over stien. På vei ned til Vargaholo var det satt opp stige og et lite tau. Artig å gå inn i hula, som er et gammelt klebersteinsbrudd. For å unngå den kronglete stien, prøvde jeg å finne en snarvei oppover lia. Det var mye kratt, og også kristtorn og annet med torner. Etter et lite stykke kom jeg inn på hovedstien opp til Katlaberget . Videre greit til topps, etter et lite punkt med klyving opp et sva. Fin utsikt fra toppen.

Map    

Vassliåsen og Stordalsåsen

Date:
24.02.2018
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
2.4km

Turen startet fra Søre Neset idrettsplass. Det går en god sti opp til Vassliåsen fra nordøst. Etter å ha gått ned til bilveien igjen, fulgte jeg en grusvei oppover mot Stordalsåsen . Veien var låst med bom. Etter hvert gikk jeg oppover mot toppen. Det var en liten sti her også, men det var greit å gå i terrenget. Til dels fin utsikt mot øst, når trærne ikke sperret for utsikten.

Map    

Skitur til Gullbotn

Date:
18.02.2018
Characteristic:
Cross-country skiing

Det var flere plussgrader og en del nysnø, så litt tungt skiføre. Været var betydelig mer skyet enn det var på turen for en måneds tid siden til samme sted ( Skitur til Gullbotn ). Bildet nedenfor er tatt fra samme sted som forrige tur.

Map