Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Collected lists

Løvstakken og Gullsteinen

Date:
26.02.2020
Characteristic:
Jogging
Distance:
8.8km

Kveldens tur gikk til Løvstakken, med start fra Fjøsanger. Hodelykta kom på da jeg forlot Løvstien, der det er lys. Første topp var Lisahaugen. Deretter langs Løvstien bort til Olavsbu. Etter et stund stopper grusveien, så da tok jeg opp på ryggen og fulgte sti til Storhaugen og videre til Løvstakken. Det var kjølig i vinden på toppen. En kar i shorts snudde ved varden. Jeg syntes det så kjølig ut. Det var en del is på stien, så jeg tok det rolig på vei nedover. Videre bort til Gullsteinen og til utsiktspunktet et lite stykke sørover. Ved gapahuken Speiderly tok jeg nordøstover. Etter hvert begynte det å bli lite batteri i hodelykta. Jeg har gått her før i dagslys, men det var ganske annerledes nå i mørket med svakt lys fra hodelykta. Deretter tilbake til Fjøsanger.

Map    

Tennebekktjørna

Date:
23.02.2020
Characteristic:
Jogging
Distance:
4.2km

Fra parkeringsplassen vest for Tennebekktjørna tok jeg en tur bort til minnesmerket Lappeleiren. Deretter fulgte jeg fin grusvei bort til gapahuken Tjørnahuk, nord for Svartatjørna. Herfra kunne jeg se steinen Tobrik, men direkteruta er i bratteste laget. Nord for Storamyra fulgte jeg et tråkk oppover lia. Jeg kom ut i bratt terreng, men det gikk greit å følge lia sørover bort til Tobrik. Denne steinen er veldig stor, der den ligger ute på kanten. På vei tilbake til grusveien fulgte jeg diverse tråkk, før jeg tok en runde rundt Tennebekktjørna.

Map    

Stendafjellet, Barkehelleren og Smøråsfjellet

Date:
22.02.2020
Characteristic:
Jogging
Distance:
9.9km

På kartet hadde jeg tidligere sett Barkehelleren, så jeg tenkte å ta en tur dit. Jeg startet fra Skjold og tok veien fra Lagunen og opp til Stendafjellet. Været var vekslende, men det var lite nedbør. Det var både hagl og sol i løpet av turen. Fra Stendafjellet fulgte jeg grusveien sørover og deretter opp til Kandalsskaret. GPS-sporet hadde ikke blitt registrert, fant jeg ut, men jeg fikk rettet feilen etter hvert. Deretter fulgte jeg sti og tråkk oppover. Området her, og særlig nord for Midtrinden, er preget av mange rotvelt og dårlig fremkommelighet. Det går flere høyspentledninger her, så det er også ryddet skog under dem. Sørvest for Barkehelleren var det et piggtrådgjerde. Barkehelleren er en fin heller, og er lett tilgjengelig fra boligområdet på Nøttvedt. Jeg fant >>>

Map    

Stendafjellet og Hordnesskogen

Date:
15.02.2020
Characteristic:
Jogging
Distance:
12.4km

Joggetur fra Skjold over Stendafjellet, etterfulgt av en tur i Hordnesskogen.

Map