Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Collected lists

Gullfjelltoppen

Date:
30.04.2022
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
17.4km

Planen i dag var å gå runden om Gullfjelltoppen. På P-plassen ved Osavatnet var det ingen andre biler da vi parkerte, så det var litt overraskende. Vi tok grusveien mot Redningshytten. Et stykke etter at vi passerte Svartavatnet var det snøføre, men vi gikk til fots i dag. Etter en avstikker til Store Stuthaugen ankom vi Redningshytten. Solkrem og solbriller ble tatt fram i det fine været. Det gikk fint opp til Toro. Nede i skaret fant vi en grei vei opp til Hausdalsgullbotntoppen. Det er en del løse steiner opp her, men det var i alle fall tørt fjell. Vi vurderte å gå opp til Sydpolen, men fant ut at det hadde blitt en vel lang tur i dag. Så ble det en lang vandring på snøføre oppover Ålen til Gullfjellet (914 moh.) og deretter til Gullfjelltoppen. Her på Bergens høyeste >>>

Map    

Varden på Høgafjellet

Date:
25.04.2022
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
4.6km

Fra parkeringslomme ved Haganesvatnet fulgte jeg vei noen få meter, før det ble merket sti videre. Litt sør for Høgafjellet tok jeg av på bratt sti østover. Jeg fulgte nok ikke stien hele veien. Det ble litt småklyving ved ett punkt, men helt greit. Fin utsikt fra toppen. Sola hadde gått ned, så det ble ganske mørkt før jeg kom tilbake til bilen. Det gikk greit uten hodelykt.

Map    

Fedjebjørnen

Date:
24.04.2022
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
1.6km

Vi parkerte på en liten plass ved siden av Stormarkvegen, i nærheten av en helikopterplass. Derfra var det et kort stykke langs vei og til slutt sti til toppen av Fedjebjørnen. Fint rundskue fra toppen.

Map    

Såta på Fedje

Date:
24.04.2022
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
4.5km

I enden av Fyrsundvegen på Fedje er det en liten p-plass. Herfra er det merket sti. Ved Aurihophytta (dagsturhytte) hadde noen fyrt opp bålpanne. Siden vi faktisk hadde med pølser, passet dette helt utmerket. God stemning ved hytta. Været var helt topp også. Etter en snartur bort til Såta returnerte vi samme vei.

Map    

Hellestveitnova

Date:
23.04.2022
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
1.2km

I Storemyra er det skilt der stien starter, og der er det plass til 2-3 biler. Det går kjerrevei oppover, nesten til toppen. Takk for turen, Kjell Åge!

Map    

Krossøygavlen

Date:
23.04.2022
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
3.3km

Nordvest i Austrheim kommune ligger Krossøyna. Her er det tilrettelagt p-plass. Etter et stykke langs vei passeres ei grind før det blir sti videre utover. Selv om man er like over havnivå er det vid utsikt. Takk for turen, Kjell Åge!

Map    

Kolåsen (Kalsåsen)

Date:
23.04.2022
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
2.5km

Vi parkerte i Grindheimsvegen, ved starten av en skogsvei. Etter et lite stykke fortsatte vi over hogstfeltet. Ved myra på kartet gikk vi nordover og fant delvis tråkk, men det var mye vegetasjon. Senere ble det en bedre sti, og vi kom inn på stien oppover ryggen. Her er det tett skog, så det gjelder å finne "inngangen" til stien. Etter noen få meter henger det også et tau. Det er ingen utsikt fra toppen, siden det er skog der. På vei tilbake fulgte vi etter hvert en skogsvei, før det ble et stykke på asfalt tilbake til bilen. Ruta vi tok ned fra toppen anbefales, siden den andre har en god del tett skog, men toppen har altså ingen utsikt. Takk for turen, Kjell Åge!

Map    

Tveitåsen

Date:
23.04.2022
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
2.0km

Vi parkerte i Radøyvegen og fulgte veien innover. Nesten innerst i veien tar det av en sti som går helt til toppen av Tveitåsen. Fin utsikt fra toppen. Takk for turen, Kjell Åge!

Map    

Tirevollsfjellet (Orratuva) og Burkelandsfjellet

Date:
18.04.2022
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
14.1km

Jeg parkerte på en liten plass ved siden av Raknesvegen. Planen var å gjenta turen som jeg tok i fjor på snøføre til Burkelandsfjellet og Tirevollsfjellet (Orratuva) . I dag var det barmarksføre og skyfri himmel. Jeg fulgte skogsvei oppover og tok til høyre i veikrysset. Litt etter at jeg passerte høyspentlinja er det skilt og sti mot Geitaryggen. Det var litt bløtt rett før toppen, men ellers stort sett relativt tørt. Deretter bar det "strake veien" bort til Tirevollsfjellet (Orratuva). Stien er merket. Tilbake ved bilen krysset jeg over på andre siden av dalen, før det ble oppstigning fra Austlidalen til Burkelandsfjellet. Fin utsikt fra toppen. Det ble litt springing på grei sti nedover, før jeg fortsatte til Smålandsfjellet, Hallandskletten og Perafjellet. Til slutt tok jeg samme vei tilbake til bilen.

Map    

Keipen

Date:
16.04.2022
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
4.4km

Jeg kjørte forbi Glesnes skule og parkerte i Goltavegen, der det står et infoskilt om Nordsjøløypa. Stien mot Keipen følger Nordsjøløypa. Keipen er en fjellknaus som stikker opp av terrenget. Det er mye historie knyttet til området. Se mer info på følgende steder: https://ut.no/turforslag/117943/glesnes-rundtur-goltaosen-grunnevagen-tenneset-keipen-goltaosen https://www.oygarden.kommune.no/tjenester/kultur-idrett-og-fritid/opplev-oygarden/turar-i-oygarden/glesnes-golta-telavag-kjereide-kallestad-trengereid-n.35836.aspx .

Map