Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Collected lists

Haugsåsen

Date:
27.03.2022
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
1.5km

Vi parkerte i enden av en bratt grusvei sørøst for Haugsåsen. Her er det en fordel med en bil som har høy bakkeklaring. Deretter fulgte vi sti bort til Haugsåsen. En kort og grei tur. Takk for turen, Kjell Åge!

Map    

Mykingåsen og Myrsfjellet

Date:
27.03.2022
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
6.1km

Vi parkerte ved en innkjørsel i Mykingvegen. Etterpå traff vi på huseieren og fikk lov til å parkere der. Vi fulgte asfaltert vei til Bjørnevoll, men det hadde nok vært mulig å kjøre nærmere Mykingåsen og parkere der. Etter et lite stykke langs skogsvei tok vi av litt tidlig mot toppen. På vei ned fulgte vi en bedre sti. Toppen er merket Mykingåsen og Vidhøyen på kartet. Tilbake ved Mykingvegen fulgte vi merket rute mot Myrsfjellet utsiktspunkt. Takk for turen, Kjell Åge!

Map    

Hodnakletten

Date:
27.03.2022
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
3.8km

Vi kjørte til Myking i Alver og parkerte på en plass ved siden av Mykingvegen. Derfra ble det litt asfalt, litt grusvei, litt traktorvei og deretter sti. Fra "Hodnakletten turbok-kasse" (Hodnakletten på kartet) var det fin utsikt. Vi fulgte sti mot Hodnakletten (Lihaugen på kartet), men mistet stien. Det var likevel greit å finne toppen, men den hadde ingen utsikt. Nedover valgte vi en annen rute. Det var delvis sti, men det ble etter hvert ganske mye myr og kratt. Så da var det bare å finne den beste veien nedover. Det hadde vært bedre å returnere samme vei som vi kom opp. Takk for turen, Kjell Åge!

Map    

Skåldalsfjellet

Date:
26.03.2022
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
9.9km

Fra Espeland fangeleir fulgte vi grusvei et lite stykke før vi tok av på sti oppover ryggen til Skåldalsnipa. Det er fortsatt en del områder med snø over 600 moh. Videre bar det i greit terreng bort til Sælinga, før det ble nedoverbakke til Garnesrinden. Det var en god del snø her, men stort sett gikk det greit å gå uten å trå gjennom snøen. Fin utsikt fra toppen av Skåldalsfjellet. Etter en tur innom Grøna dreide vi ned mot Djupedalen. Ganske raskt kom vi inn på en sti, som delvis er avmerket på kartet. Det er ca. 450 høydemeter fra Grøna og ned til bunnen av dalen, så stien er ganske bratt. Bilveien nedover fra Skåldal er også bratt. Til slutt ble det vei tilbake til bilen. Takk for turen, Kjell Åge!

Map    

Sangoltshornet

Date:
20.03.2022
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
1.6km

Jeg kjørte til Skogsvågen på Sotra og parkerte på en liten P-plass sørvest for Ytsta Sangoltsvatnet. Det går sti opp til Sangoltshornet, men stien var til dels ganske bløt. Fin utsikt fra toppen i godværet.

Map    

Totlandsfjellet og Livarden

Date:
20.03.2022
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
9.6km

Fra P-plassen på Totland fulgte jeg veien et lite stykke, før jeg kom inn på stien oppover ryggen mot Totlandsfjellet. Den siste uka har det smeltet mye snø, så det var bart opp til Totlandsfjellet. Oppover mot Livarden var det mer snø, men betydelig mindre enn for en ukes tid siden. I starten var det bærende skare, men etter hvert ble det noe gjennomslagsføre. I det bratteste partiet før Livarden var snøen ganske hard, men det gikk greit med fjellstøvler uten brodder. Med nydelig vær og vindstille var det fint å være her oppe. Det var en del folk på ski i dag, selv om man må bære skiene et stykke under ca. 500 moh. Det var ganske bløtt i terrenget nedover mot Totland.

Map    

Gaustadfjellet

Date:
20.03.2022
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
3.6km

Vi parkerte i en liten lomme i Ådlandsvegen og fulgte god sti oppover. Det var til dels bratt, så vi kom fort over tregrensa. I det fine været var det vid utsikt i alle retninger. Vestover mot Litlafjellet er det sti og også varder. Stien går bratt ned fjellsida på diverse hyller. Det er greit å gå, men på isete føre kan det være vrient. Det var stort sett tørt og fint i dag. Det var sti opp til Litlafjellet også, før det ble sti og vei tilbake til bilen. Takk for turen, Kjell Åge!

Map    

Storeknappen

Date:
12.03.2022
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
1.5km

Vi parkerte ved Fossemyra idrettsplass og fulgte veien oppover gjennom boligfeltet. Til slutt ble det sti til toppen. En kort og grei tur. Takk for turen, Kjell Åge!

Map    

Krossane og Gladihaug

Date:
12.03.2022
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
6.2km

Fra P-plassen ved Hopsdal fulgte vi sti oppover. Det var noe isete enkelte partier, men det gikk greit. Fin utsikt fra Krossane og utsiktspunktet nord for toppen. Like ved Krossane er det en høyde som så ut til å være høyere enn punktet markert i Peakbook, men jeg er usikker på hvilket punkt som er høyest av de to. Oppover til Gladihaug var det til dels bærende skare, men også her litt glatt noen steder. Fra Gladihaug går stien etter hvert litt bratt nedover, og her var det en del is. Likevel gikk det greit uten brodder. Takk for turen, Kjell Åge!

Map    

Livarden

Date:
08.03.2022
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
9.2km

Været var kjempefint med skyfri himmel. Fra P-plassen ved Totland fulgte vi veien oppover. Det var skarpt skiføre, men greit å gå til fots. Stort sett var det hard snø, men det var litt fokksnø enkelte steder i høyden. Oppe på toppryggen ble det en del vind, så det var godt å få le fra varden på toppen av Livarden. Det var fint å være her og nyte utsikten. På vei tilbake tok vi på brodder og hodelykt. Takk for turen, Kjell Åge!

Map