Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Collected lists

Skausnøya og Selifjellet

Date:
31.10.2021
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
9.8km

Ved Fjellsbø er det parkering med plass til flere biler. Fra snuplassen litt høyere opp fortsatte vi på en vei et kort stykke og så gjennom en grind. Videre er det skogsvei før det går av sti mot Skausnøya. Det kom noen regnbyger innimellom, men det er god utsikt fra toppen. Tilbake ved skogsveien tok vi av på sti mot Selifjellet. Stien var relativt fuktig, men lett å følge. Fin utsikt fra Selifjellet også. Både på Skausnøya og Selifjellet er det store varder. Takk for turen, Kjell Åge!

Map    

Lyshornet

Date:
30.10.2021
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
7.2km

Etter turen til Ulvenfjellet ( Fra Ulvenfjellet til Høgelikampen ) kjørte jeg til Lysekloster, der jeg fulgte vei og sti opp til Lyshornet. Fin utsikt fra toppen. Deretter greit bort til Vetla Lyshornet. Jeg gikk så videre på sti mot Blåheiane. Stien var god, men jeg tok av på en sti som gikk i feil retning. Derfor ble det en omvei, men jeg kom tilbake på stien igjen. Det viste seg at det gikk sti nesten helt til Blåheiane. Området ved toppen er relativt flatt, så det var ikke en veldig spennende topp. Etter et lite stykke tilbake langs stien tok jeg av og fulgte Jordkuledalen nedover. Her var det ganske fuktig, men veivalget var enkelt. Etter en stund tok jeg av oppover til høyre og kom snart inn på god sti. Dette var nok den samme stien som jeg fulgte da jeg gikk feil litt tidligere på turen. Litt lengre ned i >>>

Map    

Fra Ulvenfjellet til Høgelikampen

Date:
30.10.2021
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
7.0km

Grusveien fra Hovland til Hovlandsvatnet er bomvei. Like ved bommen er det plass til 2-3 biler. Jeg fulgte veien opp til Hovlandsvatnet og fortsatte på sti. Området er godt skiltet, så det er lett å finne fram. Fra stikrysset sørvest for Ådnedalsmyra og fram til Ulvenfjellet var stien veldig våt og gjørmete. På vei tilbake tok jeg en annen sti fra Mikkelsvatnet og opp på ryggen mot Vardafjellet. Denne stien var tørr og fin. Videre på stien mot Skifteshaugen var det til dels ganske bløtt, men helt greit. Til slutt ble det en tur til Høgelikampen og utsiktspunktet sør for denne, før jeg fulgte sti og vei tilbake til Hovland.

Map    

Smørstakken og Stutto

Date:
23.10.2021
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
6.7km

Vi kjørte til Stanghelle og parkerte ved fotballbanen i Åslia. Etter et kort stykke langs vei er det skilt ved starten av stien, som går bratt oppover i starten. Oppe på ryggen fulgte vi sti bort til Varden på Åsen, der det er fin utsikt. Deretter ble det sti videre i kupert terreng. Fra Smørstakken var det også fin utsikt. Nede på flaten mellom Smørstakken og Stutto var det relativt bløtt over diverse myrer. Fra Stutto var det fin sti nedover ryggen. Ved trig.punktet Åsen var det fin utsikt ned til Stanghelle. Takk for turen Kjell Åge og KK!

Map    

Hovden i Bergen

Date:
23.10.2021
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
2.1km

Det ble en kort fottur til Hovden i Bergen for å besøke en topp i Fjelltoppjakten.

Map    

Brannfjell

Date:
20.10.2021
Characteristic:
Walk
Distance:
2.2km

Rusletur til Brannfjell for å besøke et par topper i Fjelltoppjakten.

Map    

Ola narr

Date:
20.10.2021
Characteristic:
Walk
Distance:
0.8km

Rusletur til Ola Narr, som er et parkområde ved Carl Berners plass i Oslo.

Map    

St. Hanshaugen og Frognerparken

Date:
19.10.2021
Characteristic:
Walk
Distance:
7.0km

Rusletur etter jobb i Oslo. Toppen av St. Hanshaugen var inngjerdet i forbindelse med anleggsarbeid.

Map    

Kveldstur i Lillomarka

Date:
18.10.2021
Characteristic:
Jogging
Distance:
16.9km

Etter jobb ble det en kveldstur til Lillomarka for å besøke noen topper i Fjelltoppjakten. Jeg startet fra Grefsenkollen litt før kl. 18, så sola var på vei ned. For å spare batteri, ventet jeg i det lengste før jeg skrudde på hodelykta. Planen var å ta med orienteringskart og kompass, men jeg glemte begge deler. Nattorientering med kun kart på mobilen og uten kompass er litt vrient. Det er lett å miste retningen der det ikke er stier. Siden jeg er kjent i området, gikk det stort sett greit å finne fram. Da jeg kom til Årvollåsen, var det bare svakt lys igjen fra hodelykta, men det holdt til å fullføre runden. Det var fint vær og forholdsvis tørt, så det ble en fin tur i skogen.

Map    

Randen og Klubbelia

Date:
16.10.2021
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
3.7km

Etter turen til Setevarden og Vedafjellet kjørte vi til YX-stasjonen i Osterøyvegen. Deretter gikk vi langs veien et lite stykke, før vi fortsatte på skogsbilvei og etter hvert sti. Denne stien var merket og tilrettelagt. Etter en stor bue kom vi inn på toppryggen som vi fulgte til toppen av Randen. Det ble også en avstikker til toppen Klubbelia, der vi fulgte et tråkk. Til slutt ble det sti videre og ned til anleggsveien i Gloppeskaret. Takk for turen Kjell-Åge, Terje og Paul!

Map