Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Collected lists

Storrinden

Date:
30.05.2017
Characteristic:
Jogging
Duration:
0:54h
Distance:
7.0km

Dagens kveldstur ble en joggetur til Storrinden , inkludert en bonustopp ( Feråsen ). Det var litt kronglete å komme til Feråsen, men det gikk greit. Fra Storrinden ser man god utsikt til flyplassen på Flesland.

Map    

Gaularfjellet

Date:
27.05.2017
Characteristic:
Car drive
Map    

Klukkshaug

Date:
26.05.2017
Characteristic:
Hike
Distance:
5.2km

Fra Balestrand er det godt merket sti oppover mot Klukkshaug og Raudmelen . Vi parkerte bilen ved Belehalli og gikk oppover mot Klukkshaug. Det var fortsatt en del snø i høyden, så det var forholdsvis fuktig videre mot Raudmelen. Med joggesko ble stien vel fuktig, så vi snudde på ca. 600 moh. Motbakkeløpet Balestrand Opp går langs den samme stien, fra Kviknes Hotel i sentrum av Balestrand til toppen av Raudmelen på 972 moh. Stien er utbedret i forbindelse med motbakkeløpet. Starten av GPS-sporet mangler, da Peakbook-appen ikke fungerte helt i starten av turen.

Map    

Lyseskarfjellet

Date:
21.05.2017
Characteristic:
Jogging
Distance:
6.4km

Fra parkeringsplassen ved Fanasæter bar det sørover mot Ramberget . Fin sti opp hit. Deretter på godt merket sti til Lyseskarfjellet . På skiltene langs stien står det Linken . Dette er visst det navnet som brukes av de lokalkjente. På vei tilbake tok jeg turen via Høgeåsen . Jeg fant noen tråkk som ledet opp til platået nord for toppen. Derfra greit til det høyeste punktet. Stien var forholdsvis fuktig, så jeg forsøkte en annen rute tilbake. Men denne stien var også ganske våt. Tilbake ved Fanasæter ble det en tur til Fanasåta . For å omgå ei myr kom jeg litt for langt øst. Jeg passerte en post for turorientering og fulgte ryggen til topps. Det er forbudt å parkere ved Fanasæter etter kl. 22, så jeg løp raskt ned til bilen og rakk det akkurat.

Map    

Storafjellet

Date:
21.05.2017
Characteristic:
Jogging
Distance:
2.0km
Map    

Vardafjellet

Date:
18.05.2017
Characteristic:
Jogging
Distance:
9.3km

Øvre Totland er et fint utgangspunkt for turer. Jeg parkerte på en liten parkeringsplass og tok sikte på et par topper i sørlig retning. Etter drøyt halvannen kilometer på asfalt går det en fin grusvei oppover. Det er fint utsyn fra toppene, men tåka kom sigende og tok bort mye av utsikten.

Map    

Litlesotra

Date:
14.05.2017
Characteristic:
Jogging
Distance:
8.2km

Dagens tur gikk til Knarrevik, som ligger på Litlesotra. På kartet står det Knarrvika, men veiskiltet sier Knarrevik. Terrenget er småkupert med noen tråkk her og der. Det er greit å ta seg fram hvis man finner disse. På vei til Storanipa endte jeg på kanten av et stup, så jeg måtte tilbake for å finne en bedre vei. Det fristet ikke å hoppe 2 meter ned blant masse einer (eller brake, som de sier her i Bergen). Selv om det var en del folk på grusveien som går gjennom området, var det stille og fredelig blant blikkstille vann. Et og annet fly på vei til Flesland dukket opp, men ellers var det bare noen fugler som var å se. Flere steder er det fin utsikt østover mot Bergen. GPS-sporet er visst litt unøyaktig, idet jeg altså ikke har svømt på Magnusvatnet/Odavatnet.

Map    

Løvstakken

Date:
10.05.2017
Characteristic:
Jogging
Distance:
8.7km

Det er mange stier rundt Løvstakken og Gullsteinen . Det fine været innbød til en kveldstur.

Map    

Lyderhorn

Date:
06.05.2017
Characteristic:
Jogging
Distance:
8.0km

I dag var det skyfritt og varmt i Bergen. Temperaturen var rundt 20 grader på dagtid, så det passet bra å ta en løpetur om kvelden. Fra en parkeringslomme i nordenden av Liavatnet er det først vei og deretter god sti oppover mot Lyderhorn . Bort til Skjenafjellet og Ørnafjellet er det også god sti. Det var en god del folk på toppen av Lyderhorn i det utrolig fine været. Utsikten er veldig bra herfra. Jeg knotet litt med å finne stien ned til Skarpafjellet . Fra sadelpunktet nordøst for Skarpafjellet går det en fin sti ned til veien ved den østre enden av Lyderhorntunnelen.

Map    

Dyngelandsåsen

Date:
02.05.2017
Characteristic:
Jogging
Distance:
7.6km
Map