Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Collected lists

Stendafjellet

Date:
30.03.2020
Characteristic:
Jogging
Distance:
8.1km

Kveldstur til Stendafjellet i nydelig vær.

Map    

Smøråsen

Date:
29.03.2020
Characteristic:
Jogging
Distance:
5.3km

Det kom nysnø i dag, men greie forhold for en joggetur. Området sør for Hamrefjellet, langs Viddestien , var relativt vått og gjørmete, men ellers var det fint på stiene.

Map    

Eidsvågsfjellet og Orretua

Date:
28.03.2020
Characteristic:
Jogging
Distance:
8.2km

Dagens tur startet øverst i Øyjordsveien. Jeg fulgte veien bort til utsiktspunktet Furekammen . Deretter på grusvei til Hellen festning og Hellefjellet . Etter et lite stykke på asfaltvei tok jeg av på sti opp mot Øyjordsveien. Litt oppi bakken tok jeg av og fant et tråkk som gikk bratt oppover. Så bar det bort til Fagerdalsskaret utsiktspunkt . Fin utsikt herfra. Jeg fulgte så sti opp til Ørneberget NV . Videre er det grusvei forbi Hellegrind og bort til Langevatnet. Fra nordenden av vannet går det en fin og bratt sti opp til Orretua . Det er lagt ut tau på de bratteste stedene. Litt sørøst for toppen går det av en sti nedover. Etter en avstikker til Trigpunkt SØ for Orretua fulgte jeg stien bort til Ravneberg . Herfra er det sti ned til Munkebotsvatnet. Til slutt langs vei tilbake >>>

Map    

Orrtua, Vardafjellet, Ljosvollsvarden og Birkelandsfjellet

Date:
21.03.2020
Characteristic:
Jogging
Distance:
11.0km

Det var nydelig vær i dag, så det var mange på tur. Jeg parkerte ved grendahuset på Totland. Herfra er det fine grusveier, passende for en løpetur. Jeg fulgte veien opp til Orrtua, og merket at sola varmet godt. Stien mellom Orrtua og Vardafjellet var relativt fuktig. Fin utsikt fra begge toppene. Jeg fulgte sti ned til grusveien og fulgte denne ned til bunnen av dalen, før det gikk bratt oppover Tjørnadalen. Omtrent ved veiens høyeste punkt tok jeg av på sti. Denne var merket og gikk inne i tett skog. På kartet er det avmerket sti mot Ljosvollsvarden, men det viste seg at det var en grusvei her. Jeg fulgte grusveien et stykke, før stien tok av opp mot Ljosvollsvarden. Rundt toppen var det mange rotvelt. Det er dårlig utsikt fra selve toppunktet, på grunn av skog. Videre mot Birkelandsfjellet >>>

Map    

Smøråsen

Date:
20.03.2020
Characteristic:
Jogging
Distance:
3.7km

Det ble en kort joggetur på Smøråsen i dag. Været var helt topp.

Map    

Stendafjellet

Date:
15.03.2020
Characteristic:
Jogging
Distance:
7.8km

Joggetur til Stendafjellet. Det kom en liten regnbyge, men ellers fine løpsforhold.

Map    

Løvstakken og Gullsteinen

Date:
14.03.2020
Characteristic:
Jogging
Distance:
7.8km

Det var en god del folk på tur i dag i området rundt Løvstakken og Gullsteinen. Jeg startet fra Fjøsanger og fulgte Løvstien Sør bort til Olavsbu. Her tok jeg av på sti. Det ble en tur oppom Storhaugen før Løvstakken. På toppen av Løvstakken blåste det en del, så det ble bare en kort stopp der. Deretter fulgte jeg sti til Gullsteinen og etterpå via Speiderly tilbake til Fjøsanger. Det var en del is noen steder, men helt fint for en løpetur uten piggsko.

Map    

Stoltzekleiven

Date:
07.03.2020
Characteristic:
Jogging
Distance:
11.8km

Fra Smålungeren tok jeg en tur til Nordnespynten. Deretter tilbake til Bryggen og videre til Stoltzekleiven. Det gikk greit uten hodelykt opp Stoltzen, men nedover var det fint med lys. Det var litt snø og glatt i den øvre halvdelen av Stoltzen. Ved Sandvikspilen var det nokså mye vind og snø i lufta. Det føltes som isnåler i ansiktet, så her snudde jeg med en gang. Siden det var litt glatt, tok jeg det med ro nedover. Deretter tilbake til Smålungeren langs sjøen. Her var det også til dels frisk vind.

Map