Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Collected lists

Steinafjellet og Fløyen i Samnanger

Date:
10.12.2022
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
8.2km

Vi parkerte ved siden av Sævellvegen og fulgte en skogsbilvei oppover. Da vi kom under høyspentledningen for tredje gang, fulgte vi denne oppover. Etter hvert tok vi av opp mot toppen, og da kom vi snart inn på en merket sti. Greit opp til toppen av Steinafjellet, der det er fin utsikt. Vi fortsatte så sørover mot Stemmevatnet. Det var lett å gå, siden myrene var frosne. Det hadde vært kaldt noen dager og isen virket trygg. Likevel holdt vi oss langs land, siden vi ikke visste hvor tykk isen var. Videre gikk vi sørover mot Fløyen, før det ble en kort tur bort til Skonholtet, der det er fin utsikt. Det kom et par lokalkjente, som ga oss tips om ruta videre. Vi fulgte sti nordover, før vi kom inn på stien (se ut.no ) som går ned til bilveien. Til slutt ble det ca. 1,2 km langs bilvei >>>

Map    

Klubben

Date:
06.11.2022
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
4.6km

Fra parkeringsplassen på Gangstø fulgte jeg sti rundt Budalsvika, før jeg tok av på sti mot nordvest. Det var veldig bløtt både på stien og ellers. Jeg fulgte terrenget oppover, og det var noen tråkk her og der. Oppe på toppryggen var det greit å gå. Litt nordvest for toppunktet er det fin utsikt. På vei tilbake tok jeg en litt annen variant, men fulgte ellers samme vei.

Map    

Kvernhusfjellet

Date:
06.11.2022
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
4.3km

Jeg kjørte litt forbi Tysse på Osterøy og parkerte i en parkeringslomme nordvest for Kleivelandsvatnet. Det er plass til 2-3 biler der. Terrenget var veldig vått, men det var stort sett sti mesteparten av veien. Noen steder var det litt vrient å følge stien, som var delvis merket og med noen få varder underveis. På det siste stykket opp til toppen tok jeg av fra stien, men kom inn på den litt før toppen. På vei tilbake fulgte jeg stien, før jeg tok samme vei tilbake. Det var overskyet og litt yr, så utsikten var begrenset.

Map    

Høgafjellet på Osterøy

Date:
18.09.2022
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
17.1km

Høgafjellet på Osterøy var dagens turmål. Jeg kjørte til Gangstø og parkerte på en parkeringsplass. Veien er litt dårlig det siste stykket, men det går greit å kjøre der. Det var 8 grader og fint vær. Stien til Høgafjellet er merket, og mot toppen er det også varder. Oppover fra Gardstjørna går stien over en del svaberg som til dels var både glatte og våte. Med litt forsiktighet gikk det fint både opp og ned. Fram til Bernessætra var stien til dels våt og gjørmete. Etter Bernessætra blir stien gradvis tørrere, og det går jevnt oppover. Nydelig rundskue fra toppen av Høgafjellet. Det var litt kjølig vind på toppen, men ellers var det varmt og fint. På vei ned fulgte jeg stien et stykke, før jeg tok av mot Setnipa. Jeg fulgte stien som går sørover, men den var av >>>

Map    

Stoltzekleiven

Date:
17.09.2022
Characteristic:
Jogging
Distance:
9.0km

Joggetur til Stoltzekleiven, med retur ned Skredderdalen. Det ble også et besøk til Skreddersteinen.

Map    

Bollerudåsen

Date:
29.06.2022
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
1.0km

Etter turen til Vardåsen kjørte jeg til Ski og parkerte i veikanten i Myrveien. Det går bilvei til Bollerudåsen, så jeg fulgte denne. Dette var en "topp" i Fjelltoppjakten, men ingen spesiell topp, siden den har 1 m primærfaktor.

Map    

Vardåsen

Date:
29.06.2022
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
1.4km

Etter turen til Kinnsåsen kjørte jeg til Nordby kirke. Jeg gikk et kort stykke på vei før det går merket løype ("Nordbystien") gjennom en gård og videre på sti til Vardåsen.

Map    

Kinnsåsen

Date:
29.06.2022
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
2.0km

Kinnsåsen er ingen topp i Peakbook, men finnes i Fjelltoppjakten. Jeg parkerte ved starten av en sti et lite stykke sørøst for toppen. Det går vei til toppen, men det er ikke lov til å kjøre der. Se mer info om Kinnsåsen .

Map    

Maridalen

Date:
27.06.2022
Characteristic:
Jogging
Distance:
8.7km

Været var ikke det beste i dag. Det var meldt regn, lyn og torden. Da jeg startet fra Skar i Maridalen, regnet det en god del allerede, men jeg hadde likevel lyst på en tur. Jeg fulgte først vei og deretter sti. Litt sørvest for Vaggesteinåsen tok jeg av fra stien. Greit opp til toppen. Jeg fulgte så ryggen nedover. Da jeg kom inn på stien, gjorde jeg en såkalt parallellfeil, så jeg tok feil vei, men kom snart inn på rett kurs. Oppover mot Hansakollen er det steinete sti. Da jeg tok av fra denne, var det tungt terreng. Allerede nå var jeg omtrent så våt som man kan bli, men temperaturen var helt grei. Videre bar det på sti til Vittenbergkollen , Gaupekollen og Midtkollen . Dette området inngår i Mellomkollen naturreservat . På vei mot Mellomkollen kom det en skikkelig regnbyge, samt lyn og torden omtrent >>>

Map    

Gjesvalåsen

Date:
26.06.2022
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
1.4km

Etter turen til Leinåsen og et stopp for å spise middag kjørte jeg til Gjesvalåsen P-lomme. Gamleveien er stengt for gjennomkjøring. Jeg fulgte veien opp til vanntårnet nordøst for Gjesvalåsen. Det hadde nok gått an å kjøre opp, men veien er bratt. På vei ned gikk jeg innom et minnesmerke.

Map