Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Collected lists

Eggene

Date:
24.11.2018
Characteristic:
Jogging
Distance:
2.3km

Etter turen til Galtåsen kjørte jeg til Engevik, nordvest for Nordhordlandskulten. Etter et lite stykke langs vei tok jeg av bratt oppover lia. Jeg fulgte et bekkefar opp gjennom en kløft. Her var det veldig bratt, men greit å komme seg opp. Terrenget flatet ut og jeg fulgte deretter sørvestryggen opp til toppen av Eggene. Før jeg kom til toppen, var jeg innom utsiktspunktet, som ligger sørvest for selve toppen. Fin utsikt mot vest. Det var frost i bakken, så jeg kunne gå rett over de fleste myrene.

Map    

Galtåsen

Date:
24.11.2018
Characteristic:
Jogging
Distance:
2.3km

Etter turen til Skogafjellet kjørte jeg til Skogavika i sørvestre del av Hetleflotvatnet, der jeg parkerte ved Os VBA (vannbehandlingsanlegg). Jeg fulgte veien et stykke og deretter god sti bortover mot toppen. Galtåsen er definitivt en ås, uten utsikt. Retur samme vei.

Map    

Skogafjellet

Date:
24.11.2018
Characteristic:
Jogging
Duration:
0:44h
Distance:
2.2km

Jeg parkerte ved Ulvenparken og fulgte en turvei bortover. Ved et boligfelt var det et lite rødmalt skilt, så der tok jeg av på sti oppover lia. Det gikk greit å følge stien oppover, men det var flere andre stier også. Etter en stund krysset jeg bekken, og deretter ble stien dårlig. Jeg fortsatte bratt oppover, før terrenget flatet ut. Derfra var det bare å holde kursen mot toppen. Dårlig utsikt fra toppen, siden det er skog overalt. På vei ned fulgte jeg bekkedalen litt lengre øst, og dette var en litt enklere rute.

Map    

Stendafjellet

Date:
18.11.2018
Characteristic:
Jogging
Distance:
5.0km

Map    

Ulvenfjellet, Vardafjellet og Høgelikampen

Date:
17.11.2018
Characteristic:
Jogging
Duration:
2:23h
Distance:
10.4km

Jeg parkerte ved Ulvenvegen, sørvest for Os flyplass ( Vaksinen ). Deretter gikk jeg forbi Rolls-Royce-fabrikken og videre på grusvei og skogsbilvei. Til dels bratt oppover, men greit til toppen av Ulvenfjellet . Ingen utsikt fra toppen, siden det er skog på alle kanter. Fra Ulvenfjellet fulgte jeg sti vestover mot Mikkelsvatnet. Ganske fuktig terreng her. Fra Mikkelsvatnet tok jeg sørover mot Ådnedalsmyra, der jeg dreide opp i åssida. Peakbook-appen hadde ikke mottatt GPS-signaler på en stund. Etter litt feilsøking endte det med at jeg reinstallerte hele appen. Da fungerte det med en gang. Jeg har opplevd dette en gang tidligere også, så greit med GPS-klokke i tillegg. Litt etterpå kom jeg inn på en sti som førte til toppen av Vardafjellet . Det ble også en tur bort til utsiktspunktet >>>

Map