Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Collected lists

Løvstakken og Gullsteinen

Date:
31.03.2021
Characteristic:
Jogging
Distance:
8.4km

Fra Krohnegården P-plass fulgte jeg bilveien et stykke før jeg tok av på sti opp til Gullsteinen. Deretter opp til Løvstakken og så nordover til noen andre topper. Litt småklyving ned fra Strandafjellet og ned fra ryggen omtrent midt mellom Strandafjellet og Ravnefjellet. Nydelig vær i dag med ca. 8 grader, men litt kjølig vind på toppen av Løvstakken.

Map    

Smøråsen

Date:
28.03.2021
Characteristic:
Jogging
Distance:
4.3km

Joggetur på Smøråsen. GPS-sporet er ganske unøyaktig mellom Vardane og Hamrefjellet, ukjent av hvilken grunn.

Map    

Løvstakken

Date:
27.03.2021
Characteristic:
Jogging
Distance:
5.8km

Joggetur til Løvstakken og noen andre lokale topper. Lett klyving opp til Strandafjellet fra sør. Også lett klyving ned fra ryggen omtrent midt mellom Ravnefjellet og Strandafjellet. Det var kjølig vind på toppen av Løvstakken, men ellers relativt varmt der det var sol og le for vinden.

Map    

Livarden

Date:
21.03.2021
Characteristic:
Jogging
Distance:
14.3km

Jeg kjørte til Bontveit og parkerte der. Etter å ha besøkt noen hytter fortsatte jeg i retning Frotveit. Veien hadde her snø- og isdekke, men greit med joggesko. Det ble så en tur innom den gamle Politihytten ved Frotveitvatnet. Deretter ble det en lang bakke opp til Livarden. Stien oppover ryggen mot Ulvursfjellet var til dels ganske våt, men bedre høyere opp. Det ble mer og mer snøføre. Oppe på Livarden var det snødekke, men flere hadde gått her før meg. Fra Livarden er det nydelig utsikt i alle retninger. Det var tydelig at man er midt mellom skiføre og barmarksføre. Fra Livarden tok jeg en avstikker til bautasteinen i nordenden av Krokvatnet. Den er satt opp til minne om Johannes Dyngeland. Se info hos Fana idrettslag. Føret videre besto av snø med bristende skare, så det tok >>>

Map    

Smøråsen

Date:
16.03.2021
Characteristic:
Jogging
Distance:
4.4km

Joggetur på Smøråsen. Det var litt isete enkelte steder, men greit føre.

Map    

Ruiner ved Munkebotsvatnet

Date:
14.03.2021
Characteristic:
Jogging
Distance:
6.5km

Fra P-plassen i Øyjordsveien fulgte jeg sti opp til Garpetjernet og Munkegrind. Ved Våkenskaret tar det av en sti som går bort til Håmanen. Herfra fulgte jeg sti ned til Munkebotsvatnet, før jeg tok av på ny sti etter et kort stykke langs veien. Jeg krysset elva som renner inn i Munkebotsvatnet via "Birgers bro". Stien herfra var lett å følge, men det ble ganske vått etter hvert. Det lå litt snø på bakken, og snøen var våt av regnet fra de siste dagene. Etter en runde innom noen ruiner bar det ned igjen til Munkebotsvatnet. Vest for Brennhaugen var det litt bratt, men jeg fulgte et tråkk som gikk i riktig retning. Fra enden av Langevatnet tok jeg sikte på Rognåsen, før jeg fulgte sti tilbake til Garpetjernet og Øyjordsveien.

Map    

Lyderhorn

Date:
07.03.2021
Characteristic:
Jogging
Distance:
9.8km

Fra Skålevik fulgte jeg sti opp til Skåleviksvatnet, før det ble en avstikker ned til Kvarven fort. Så bar det opp igjen og videre til Ørnafjellet. Det var litt isete på stien noen steder. Litt småklyving på et punkt opp mot Ørnafjellet. Etter et besøk til Skjenafjellet tok jeg den vanlige stien opp til Lyderhorn. Her er det fin utsikt. Det var litt kald vind i høyden, men ellers fint vær. Til slutt fulgte jeg sti ned til Kjøkkelvikveien, som jeg fulgte tilbake til Skålevik.

Map    

Løvstakken

Date:
04.03.2021
Characteristic:
Jogging
Distance:
3.7km

Joggetur til Løvstakken. Det lå noen snøflekker i høyden. Ellers litt is enkelte steder, men greit føre. Det var forholdsvis kjølig med kald vind på toppen av Løvstakken. På vei ned til bilen ble det ganske mørkt, men jeg fikk ikke bruk for hodelykta i dag.

Map