Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Bergen: Ørneberget NV

Date:
30.09.2022
Distance:
0.2km

test 2, fremgang

Map    

Bergen: Furekammen

Date:
29.09.2022
Distance:
0.1km

Tester en fot som har nektet å gå på tur.

Map    

Bergen: Ørneberget

Date:
21.09.2022
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
2.0km

Map    

Kvam: Storefjellet

Date:
20.09.2022
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
6.7km

Tur i strålende høstvær til Storefjellet fra Strandebarm.

Map    

Kvinnherad / Ullensvang: Skyrdalssåta

Date:
19.09.2022
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
15.8km

Kjørte fra hytten i Strandebarm til Tørvikbygd, fergen til Jondal og derfra gjennom en 10 km. lang tunell til Nordrepollen i Mauranger. Der går det en anleggsvei opp i fjellet til Jukla kraftstasjon 765moh. der vi parkerte. Veien går videre oppover til 1150hm. og så litt ned til Juklavatnet der det er en stor demning. Denne veien er kjørbar men skiltet med forbudt skilt. Veien var tidligere stengt med bom men bommen er nå fjernet men stativene står. Veien er grovgruset i det nederste partiet men etter å ha passert Botnatjørna var veien fint gruset helt opp. Ut fra spor i grusen blir veien brukt en del, men den er ikke sikret mot høye stup. Tar man sjansen og kjører opp sparer man 4 km en vei, og derfra er det mange PB. topper som er mye lettere tilgjengelig. Vi traff på en bil >>>

Map    

Bergen: Gamlehaugen

Date:
13.09.2022
Distance:
1.7km

Parktur på Gamlehaugen med et besøk opp på berget som fikk sin PB topp, og dermed ble det enda en ny topp i listen "alle topper i Bergen". Toppen ligger inne i en skog og har derfor ingen utsikt. Jeg fulgte en sti opp fra sydvest og en bedre steinsatt sti ned mot øst som kom ut bak stallbygningen. Anbefale også en tur opp rundt kongeboligen og en runde rundt i parken. Parken er åpen, men det er begrensinger hvis kongen er på besøk.

Map    

Vaksdal: Stabbesteinvegen til Grautåni

Date:
11.09.2022
Characteristic:
Hike
Distance:
10.6km

Tur fra Blomdalsleitet p-plass til Grautåni på Osterøy. Turen gikk på gammel kulturveg som ender i Grautåni helt nede ved Veafjorden. Veien var stengt i flere år grunnet et ras som knuste veien og gjorde den ufremkommelig. Den er nå bygget opp igjen og er mye brukt som turvei. Avskrift av tekst på infoskilt </imageslider> Gården Grautåni også kalt Grøttå / Grøtå finner vi info om tilbake til 1650 tallet. Legger ved link til gårdens historie. Grautåni

Map    

Modalen: Vetlevasseggi

Date:
05.09.2022
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
3.1km

Etter at turen til Høganipa var unnagjort ble det en stopp litt lengre nede i dalen for å gå opp på Vetlavasseggi. Parkerte syd for Storavatnet og tok ryggen opp til toppen. Ned igjen holdt jeg litt lengre til høyre for ryggen nedre del og tok turen via en hytte helt nede i dalen. En kort men helt grei tur med fin utsikt.

Map    

Modalen: Høganipa

Date:
05.09.2022
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
8.1km

Kjørte opp anleggsveien til Matre Haugsdalen kraftverk, og parkerte der veien sluttet ved demningen til Svartavatnet. Fin vei å kjøre opp, men jeg måtte ta noen lengre ryggeturer da jeg møtte noen større anleggsbiler. Turens mål var Høganipa. Det er merket sti innover til DNT hytten Skavlabu. Lett å orientere seg så jeg gikk innover uten å bry meg om varder eller sti men fulgte stedvis en varderekke. Oppe på Høgenipa var det flott utsikt, brukte en del tid der nøt utsikten, solen og det varme været. Fra toppen så jeg bort på DNT sin hytte Skavlabu. Bestemte meg for å ta turen om hytten tilbake til bilen slik at det ble en rundtur rundt Skavlavatna. Nå fulgte jeg en varderekke til hytten og fra hytten tilbake til turstart.

Map    

Bjørnafjorden: Våkefjellet

Date:
02.09.2022
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
9.1km

Flott tur i fint vær og fint turterreng.

Map