Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Osterøy: Skolmen

Date:
16.10.2016
Distance:
5.4km

En mindre topp som ikke er så mye besøkt. Svak sti (sauesti)

Map    

Kvam: Tur til Skrott og Glynt med tur innom Breidablikk

Date:
09.10.2016
Distance:
12.6km

En flott høsttur i fjellene nord for Øystese. Startet i nordenden av Fitjadalsvatnet der det er god parkering. Stien begynte mellom noen hytter rett etter bro over elven Kjølo. Først gjennom en granskog og ved 760 høydemeter dukker stølen Håsete opp. Videre oppover til en hytte som ligger ca 1100 moh. Her tok jeg av fra hovedstien som går mot Breidablikk og fulgte stien opp til toppen Skrott 1320moh. Hele turen til toppen gikk på god merket sti. Flott utsikt i alle retninger. Videre nordover endret føre seg fra fint tørt høstføre til vinterføre med snø og is. Ned en rygg med litt forsiktighet, over en større snøfonn, før en mindre oppstigning mot toppen Glynt 1253 moh. Herfra var det kort vei ned til Breidablikk, et unik plass som anbefales på det sterkeste. Tilbake til >>>

Map    

Jondal: Grytingfjellet med stølstur

Date:
08.10.2016
Distance:
11.3km

Turen startet ved klubbhus for lysløype, liten grusvei 100m. opp ved veikryss mellom Botnen og skitrekket på Fonna. Må passere bom med kort kr. 100,- lengre nede i dalen. Er der merket turskilt til Flatabøgryttingen. Fulgte denne til jeg kom opp til Botnen der det er rester etter en gammel stølstuft. Tok der av fra stien med retning mot toppen Grytingfjellet. Ingen sti eller merking men lett å gå. På toppen var det fin utsikt i alle retninger. Retur til stien ved Botnen og videre på fin merket sti til Flatabøgryttingen. Videre mot stølen Espelandsgrytingen på sti som ikke var merket men greit å følge. Fine stølsplasser. Retur samme vei.

Map    

Osterøy: Stølstur i Skaftådalen

Date:
05.10.2016
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
2:30h
Distance:
7.0km

En fin tur i en dal som har gammel historie å vise frem. Gruvedrift og flere stølsområder. Sporing i kart kun returen fra stølen Brøksetri. Lengde og tid er justert for hele turen.

Map    

Bergen: Liten kveldstur til Storhovden

Date:
04.10.2016
Characteristic:
Hike
Duration:
1:00h
Distance:
4.4km

Map