Arkiv - dato

Arkiv - aktivitet

Lister jeg samler etter

Bergen: Ørneberg

Dato:
26.05.2016
Turtype:
Fjelltur
Distanse:
2,2km

Kart    

Bergen: Skagen i Åsane

Dato:
24.05.2016
Turtype:
Fjelltur

En liten kveldstur i fine været til toppen Skagen. Parkerte ved Vikaleitet og gikk bilveien til Seterstøl. God sti videre. Et fint utsiktspunkt mot Åsane og Osterøy i Øst.

Kart    

Bergen: tur til søyle på Haukås (Jonsterhaug)

Dato:
24.05.2016
Turtype:
Fjelltur
Distanse:
1,5km

Tur fra Haukås i Åsane for å finne søyle på Jonsterhaug. Parkerte oppe på Haukås og gikk skogsveien nordover gjennom juletre plantasjen. Søylen fant jeg inne i småskog der det er avmerket trig.punkt 151 på kart.

Kart    

Bergen: Haggardsrinden

Dato:
21.05.2016

Tok av fra hovedveien gjennom åpen grind til utmark rett etter et hus på flaten ved myren Lonane. Tok retning rett mot toppen uten sti. Gikk greit til toppen gjennom åpen lauvskog. En kort tur på ca. 15 min. til den støpte Bergens varden. Fint på toppen som var uten skog. Bra utsikt for å være så lav topp.

Kart    

Bergen: Kolhusfjellet

Dato:
21.05.2016
Turtype:
Fjelltur
Turlengde:
1:15t
Distanse:
5,0km

Parkerte ved stor parkeringsplass ved skolen ved Totland. Gikk veien videre mot Øvre Totland og tok av på skogsvei som gikk syd for Kolhusfjellet. Fant der en sti som gikk nordover til toppen. Stien gikk for det meste i kanten av granskogen, men også noen turer inne i skogen. Ikke så veldig tydelig sti, men det gikk greit så lenge man ikke roter seg vekk fra stien. På toppplatået er det ikke sti. Fortsatt døde trær etter den store skogbrannen for mange år siden. Ned igjen er det viktig å finne stien, det er ikke å anbefale å prøve å ta seg gjennom granskogen utenom stien da den så ufremkommelig ut.

Kart    

Bergen: Ljosvollsvarden

Dato:
21.05.2016

En skogstur til bortgjømte varder. Turen startet på skogsvei rett før avkjøringen til gården Ljosvoll. Etter hvert kom jeg inn på merket sti og følgte denne mot vardene som var godt gjømt inne i granskogen. På tilbaketuren oppdaget jeg at jeg hadde tatt feil i et av flere stikryss og var på vei trolig ned mot Kirkebirkeland. Retur en lite stykke, frem med mobil med kart og GPS. Fant rette stien igjen og resten av turen gikk greit. Gode stier, men stiene var ikke merket hvor de gikk til så for ukjente som meg inne i skogen var det OK å kunne ta frem GPS slik at jeg kom tilbake til start der jeg hadde parkert bilen.

Kart    

Osterøy: Tur til Raudskredvarden

Dato:
16.05.2016

Kart    

Sund: Stolåsen

Dato:
12.05.2016

En litt rotete tur, med litt frem og tilbake for å finne sti til toppen. Startet fra Førde der jeg parkerte. Fulgte veien videre og tok av rett før siste gård og fulgte en skogsvei nordover på østsiden av Stolåsen. Kom til et tur-skilt som var merket Stolåsen og som pekte begge veier. Fortsatte på skogsveien for å komme nærmere toppen men fant ikke annet en mange hjort-tråkk. Tok så retning mot toppen på diverse hjort-tråkk gjennom skog og pas, og traff på en fin sti da jeg nærmet meg toppen. Denne stien fulgte ryggen nord / syd. På returveien valgte jeg å følge stien sydover og det viste seg at den kom ut ved tur skiltet som jeg gikk forbi. Videre på traktorvei og vei til Førde og bilen.

Kart    

Sund: Randifjellet

Dato:
12.05.2016
Turtype:
Fjelltur
Turlengde:
2:00t
Distanse:
6,1km

Tur til Randifjellet fra Førde. Fulgte merket sti fra Førde mot Veten, tok av ved merket stikryss før siste oppstigning til Veten. Fulgte god sti nordover, stien tok en sving ned på vestsiden av Nyatrævatnet for så små kupert opp til toppen. Retur samme vei.

Kart    

Jondal / Ullensvang / Kvinnherad: Punkt på Nordre Folgefonna

Dato:
09.05.2016

En fin tur i strålende sol, vindstille på toppen og flere varmegrader.

Kart