Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Bergen: Storåsen i Hordnesskogen

Date:
26.02.2024
Characteristic:
Hike
Distance:
3.6km

Tur i Hornesskogen for å besøke den "nye" PB toppen Storåsen.

Map    

Bergen: Eidahaugane nøkkelstilling

Date:
26.02.2024
Characteristic:
Hike
Distance:
1.1km

Etter besøk på Fuglen ble det tur opp på en tysk forsvarsstilling fra 2. vk på Eidahaugne som ligger rett syd for Kalandseid. Her var det skytestillinger, løpegraver og en bunkers på toppen. Alt var godt synlig da toppen var ryddet for skog og kratt. I kulturminnesøk er flere Tyske anlegg tegnet inn i området mellom Kaland og Kalandseid, men ingen på vestsiden der bunker på Eidahaugen ligger. Kulturminnesøk Nøkkelstilling Kalandseid, Batteri, frittstående

Map    

Bergen: tur til Fuglen

Date:
26.02.2024
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
2.6km

Tur til Fuglen en liten skogtopp som ligger syd for Kalandsvatnet. Litt startvansker da jeg rotet meg inn i et tett kratt med smågran under et berg. Fant en liten passasje opp, resten av turen til toppen gikk greit. Begynte på svak sti, men den forsvant da jeg kom til gran feltet. Dette er en skogtopp uten utsikt. Returen gikk via nabotoppen Bjørnåsen som jeg har vært på før. Svak sti som ble til god sti fra Bjørnåsen og ned til veien.

Map    

Kvinnherad: Gruvetur på Hatlestrand

Date:
22.02.2024
Characteristic:
Hike
Distance:
8.5km

Tur til Hatlestrand for å besøke de gamle gruvene som ligger på østsiden av Kvitebergsvatnet. Kjørte inn på grusveien som går til gården Atramadal, der skogsveien går videre innover mot gruvene. Veien til gården var skiltet: privat vei kjøring kun etter avtale . Parkerte ved skiltet i veiskulderen og gikk innover. Rett innfor der jeg parkerte var det en stor plass som trolig er plassen der turfolket parkerer, den så jeg ikke da jeg parkerte. Etter at jeg hadde passert gårdstunet kom jeg helt ned til vannkanten der det var fin utsikt utover et islagt vann. Her begynner skogsveien som går innover blant mange gruver. 4 av de mest kjente gruvene er lagt inn som kulturminne i PB og var mine turmål. Rett etter at jeg begynte å gå innover skogsveien kom jeg til et skilt og sti merket >>>

Map    

Kvam: skitur fra Strandebarm mot Kvamskogen

Date:
21.02.2024
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
7.8km

Skitur fra Haukås i Strandebarm til stølene på Holsete og et stykke videre mot Kvamskogen. Kom inn i et skylag der det var vanskelig å se terrenget og snudde da.

Map    

Bergen: Ørneberget

Date:
15.02.2024
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
2.1km

Mindre luftetur over Ørneberget. Føre, bart, snø og is.

Map    

Bergen: tur til Penesskjenet

Date:
14.02.2024
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
3.5km

Tur fra Loddefjord kirke til Peneset og Penesskjenet ved Storavatnet. Ikke det beste vær og føre i dag, våt snø med mye vann i myr partier. Fulgte tråkk / sti i terrenget. Ellers ble det tur mellom blokkene i Vadmyra på vei tilbake. Sikkert fint her om sommeren, men i nordenden av vannet var det nå stor aktivitet med tunell driving og utfylling av stein i Storavatnet. Skal bli ny motorvei og bro til Øygarden.

Map    

Bergen: dagsturhytta Ådnabu

Date:
09.02.2024
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
3.8km

Tur til den nye dagsturhytta Ådnabu som ligger oppe i lien på østsiden av Arnadalen. I dag snøspor som gikk oppover en mindre rygg, delvis bratt og glatt sti. Hadde tatt på broddene hvis de var med. Fin utsikt over Arnadalen oppe ved hytta.

Map    

Bergen: skitur på Humlestølsvegen fra Totland

Date:
08.02.2024
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
12.2km

Fin vinterdag i Bergen med mye puddersnø og minus 10 grader på Totland da jeg parkerte. Jeg tok turen oppover Humlestølsvegen på nypreparert løype. Tok av fra løypen og gikk til Rambjørgvatnet. Der gikk 2 personer foran meg oppover lien mot Livarden. Trolig dagens første som brøytet vei. Prøvde meg i sporene deres men det ble for bratt. Eget trakk oppover i all den løssnøen fristet ikke like mye som de flotte sporene jeg hadde gått. Snudde derfor og tok samme vei tilbake. En flott tur i sjelden fint vintervær i Bergen.

Map    

Kvam: tur i Strandadalen

Date:
03.02.2024
Characteristic:
Hike
Distance:
6.4km

Tur i Strandadalen. Nesten all snøen i dalen er nå smeltet etter noen dager med mildvær og styrtregn. Hadde med skiene men de ble lagt igjen i bilen da jeg oppdaget at veien innover dalen var brøytet. Det ble derfor en fottur til der traktorsporene sluttet. Prøvde meg videre men snøen bar ikke så jeg snudde.

Map