Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Brattlandsfjellet og Skavdalsfjellet fra Myrdal

Date:
30.04.2016

Map    

Bergen: Skavdalsfjellet fra Myrdal

Date:
30.04.2016
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
3:00h
Distance:
10.0km

Dagens tur ble på fjellpartiet på østsiden av Grimevatnet. Turen startet ved Myrdal på stor parkeringsplass der skogsveien med bom rundt vannet starter. Fulgte veien til endes og videre på god sti som går mot Furedalen. Tok av i sti-kryss etter første kneiken på fortsatt god sti på ryggen mot Stordalsfjellet der det er 2 stein varder. Terrenget på vei opp her består av mye død skog etter en stor skogbrann i 2003. Ny vegetasjon er nå gress og mindre buskas. Vider mot Flåfjellet, men ved Fjellklovevatnet ble det stopp på stien ved utløpet av vannet. Her måtte jeg klyve ned et lite gjel for å komme over og videre på ryggen til Flåfjellet der det er en støpt Bergens-varde. Her er det trolig turens fineste utsiktspunkt med Grimevatnet bratt under. Neste topp Skavdalsfjellet >>>

Map    

Øygarden: Blomøyknuten

Date:
27.04.2016
Characteristic:
Hike
Duration:
0:08h
Distance:
0.5km

Sti til toppen starter rett etter hus nr. 7 i Blomenutåsen

Map    

Øygarden: Jurfedthaugen

Date:
27.04.2016

Parkerte ved stor parkeringsplass rett før broen til Turøy. Fulgte god sti til toppen, der det var fin utsikt utover havet.

Map    

Øygarden: Vikåsen

Date:
27.04.2016
Characteristic:
Walk
Duration:
0:19h
Distance:
1.3km

Turen startet fra Turøyveien der det var merket tursti til Vikåsen

Map    

Bergen: Lavet

Date:
26.04.2016

Map    

Bergen: Floråsen

Date:
16.04.2016
Characteristic:
Hike
Distance:
0.7km

Min korteste registrerte tur må dette være, startet fra Dyngelandseidet i terreng 350m. uten sti til toppen. En topp kun for Peakbook samlere?

Map    

Bergen: Tårnnebben

Date:
16.04.2016

Map    

Bergen: Hånuken

Date:
16.04.2016

En grei mindre tur til toppen Hånuken. Startet ved veien Dyngelandseidet og gikk videre på skogsvei som gikk til nordenden av Myrdalsvannet. Videre nordover til kraftlinjen deg jeg tok av fra veien og gikk vestover til under mast der jeg traff på god sti, fulgte denne til toppen. Ned igjen samme vei men fulgte stien videre forbi kraftmasten der det var et stikryss. Fulgte etter mine meninger hovedstien, men det viste seg at denne gikk på skrå nordover igjen og ned til Øvre Dyngeland. Stien var Ok den, men jeg måtte foreta en del klatring over rot veltete trær rett før jeg kom ned til en dyrket mark.

Map    

Bergen: Dyngelandsåsen

Date:
16.04.2016
Characteristic:
Hike
Duration:
1:00h
Distance:
3.0km

Var usikker på hvor jeg skulle starte turen til Dyngelandsåsen. Ikke de beste tilbakemeldinger her hvor det er best å forsere denne toppen. Jeg tenkte at jeg ville prøve å gå fra Engesetvegen der jeg parkerte og følge rygger nordover forbi merket utsiktspunkt Tårnnebben. Fikk store problemer alt fra start, fant ingen sti, og starten ble forbi et bolighus, over inngjerdet utmarksbeite uten dyr. Videre over piggtråd gjære igjen der jeg etter en liten stund traff på en god sti som kom bratt opp fra vest siden. Vider forbi utsiktspunktet Tårnnebben og opp til toppen var det fin sti. Toppen var okkupert at telemast og hus uten noe utsikt grunnet skog. Tilbake samme vei, men fulgte nå stien som gikk ned på vestsiden. Den kom ut på nord siden av industri huset til Bergen Bilutleie >>>

Map