Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Bergen: tur på Fløyen

Date:
27.02.2023
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
10.0km

Tur på Fløyen med barnebarn. Det ble derfor banen opp denne gang, videre delvis på Hjertestien til Skomakerdiket der det ble godsaker i Skomakerstuen. Derfra tilbake til Fløyen der vi besøkte geitene. Hjertestien De tok banen ned igjen mens jeg gikk nedover. På Skansen tok jeg stien som går på fremsiden av husrekken mot stupet der det står et fastmerke / søyle med ID 02037. Flott utsikt over store deler av Bergen fra søylen. Registrerte den som utsiktspunkt. Videre utover Fjellveien tilbake til Sandviken.

Map    

Osterøy: skitur i Bruvikdalen

Date:
25.02.2023
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
4.7km

Etter siste snøfall kom skiføre tilbake til Bruvikdalen. På østsiden mot Rispingen var det ikke skiføre, kun nysnøen på 10 til 15 cm. det var for lite til skitur. Vi holdt oss på vestsiden av veien, skyggesiden mot Bruviknipa. Der lå det en del gammel snø, og med nysnøen oppå ble det en fin skitur med silkeføre. Terrenget her er ofte utfordrende grunnet en del uryddig terreng og vegetasjon, men vår rute i dag gikk mye i myr terreng. Opp Raunekleiven og ned en skogsveien litt lenger nord. </imageslider> Avsluttet turen i kald hytte med niste og varm kakao før hjemreisen til Bergen. Takk for turen Karoline

Map    

Bergen: Ørneberget

Date:
23.02.2023
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
1.9km

Liten luftetur over Ørneberget.

Map    

Kvam: skitur til Holdsete

Date:
21.02.2023
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
7.8km

Gråvær med plussgrader, mye vann i elver og bekker som var åpne mange steder. Men føre var bra så det ble en ok tur.

Map    

Bergen: Bontveit og Frotveit søyler

Date:
18.02.2023
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
5.8km

Ble invitert med på tur av Astrid (Astrid S. Andersen) og knutsverre (Knut S. Andersen) for å finne 2 søyler oppe ved Bontveit. De skulle ligge på hver sin haug, en ved Frotveit og en ved Bontveit. Parkerte mellom turmålene slik at det ble registrert som en tur. Dårlig mobildekning i dalen og PB-appen ville derfor ikke laste opp kartet, ble derfor en del diskusjon hvor det var best trasse valg. Mer om turen finner vi på knutsverre (Knut S. Andersen) sin tur 18.02.2023 Takker så mye til Astrid og Knut for en fin tur.

Map    

Bergen: Tur til Øvre Sandven søyle

Date:
15.02.2023
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
5.0km

Kjørte opp Totlandsvegen og parkerte på stor parkeringsplass der det går en skogsvei sydover retning Ljosnavoldsvarden. Fulgte skogsveien til den snudde og gikk nordover igjen. Derfra kort etappe inn i granskogen til søylen. Søylen er helt mosegrodd så den var ikke så lett å få øye på, men det går en sykkel trasse forbi varden som gjorde den lett tilgjengelig.

Map     2 comments

Bergen: søyletur til Orretua

Date:
14.02.2023
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
7.1km

Tur sammen med knutsverre (Knut S. Andersen) for å besøke 2 søyler på Orretua. Trigpunkt nord for Orretua var ukjent for meg til ganske nylig og søylen lå godt gjemt litt øst for en bergknaus med stup ned mot Eidsvåg. Greit å gå fra stien og bort til søylen, men vi ser ikke søylen for vi står rett ovenfor den. Resten av turen var for meg kjent og besøkt flere ganger tidligere. Takk Knutsverre for hyggelig turfølge

Map    

Bergen: Knappen

Date:
12.02.2023
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
2.7km

Tur til Knappen for å besøke nye poster for meg, søylen og St. Hanshaugen. Grei liten rundtur.

Map    

Bergen: Ørneberget

Date:
11.02.2023
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
2.3km

Tur over Ørneberget i gråvær med en avstikker ut på utsiktspunktet Ørneberget S

Map    

Bergen: Saurås søyle

Date:
07.02.2023
Characteristic:
Hike
Distance:
0.4km

Søyletur i Åsane, her til en søyle som står på en liten fjellknaus på innmarken til et gårdsbruk på Saurås.

Map