Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Bergen: Høgeåsen og Ramberget

Date:
18.12.2016
Distance:
4.0km

En tur på Fanafjellet i tåke og småregn. Svært bløtt i stiene. Fra hovedstien og opp på Høgåsen er det kun en antydning til sti, tyder på at denne toppen ikke er mye besøkt.

Map    

Bergen: Fanasåta

Date:
18.12.2016
Distance:
1.3km

En mini tur i skodde og regn.

Map    

Bergen: Ørneberget

Date:
13.12.2016
Distance:
4.3km

En liten rundtur opp i Munkebotten, videre over Eidsvågsfjellet på den nye turveien som går fra Munkebotten og opp på toppen i Øyjorden. Måtte også få med meg solnedgangen fra Ørneberget.

Map    

Bergen: Storenuvarden

Date:
11.12.2016
Distance:
2.7km

En liten tur til toppen Storenuvarden. Slet litt med å finne sti ved start. Feil rute opp. Havnet i en hage. Dårlig og lite brukt sti til toppen. Fulgte beste sti ned mellom 2 bolighus.

Map    

Bergen: Stikka

Date:
11.12.2016
Distance:
2.2km

En grei liten tur der første del av turen gikk på grov vei og siste del på god sti.

Map    

Sund: Tur til Brotavarden fra Kallestad

Date:
11.11.2016
Distance:
7.3km

Startet ved Kallestad grendehus der det er god plass til å parkere, og i tillegg en interessant info tavle om gammel lokal historie. Stien var dårlig merket til å begynne med, men godt merket med blått på pinner og steiner da jeg kom ut i utmarken. Slakt vestover til meget bratt ned til Kjereidet. For å komme seg videre vestover mot Brotavarden må vi først over Ryggjastykket og ned til Brotet. Fra Kjereidet er er det et berg stengsel som det er bygget en stor tretrapp for å komme seg opp. På siste del av turen fra Brotet til Brotavarden må en først følge stien som går videre mot Telavåg ca 100 m. I tett vegetasjon er det et sti skille med merking til Brotavarden. Fortsatt fin sti nedre del og blå vardesteiner på bart fjell oppe mot toppen.

Map    

Sund: Tur til Brotavarden fra Telavåg, avbrøt. Ble Lynghovda

Date:
09.11.2016
Distance:
5.0km

Startet fra Telavåg der jeg fant en god sti. Denne stien endte på toppen Lynghovdo der det var en stor varde med postkasse. La så om kursen retning Mjåvatnet der jeg hadde planlagt å gå, men det var et dårlig valg. Håpløst terreng å gå i selv med frost i bakken. Mange små berg stengsler, og myrer med tuer som jeg trakket gjennom. Da jeg omsider kom ned til Mjåvatnet fant jeg den stien som jeg hadde planlagt å ta, men snudde etter en stund da sti og terreng var meget dårlig og tiden begynte å gå fra meg. Returnerte derfor tilbake til Telavåg på dårlig sti og også her håpløst terreng.

Map    

Sund: Lynghovdo

Date:
09.11.2016

Tur fra Telavåg til Lynghovdo en fin november dag.

Map    

Bergen: Loneheia og Leitåsen fra Espeland

Date:
08.11.2016
Distance:
5.5km

Parkerte ved fotballbanen på Espeland og første topp Loneheia gikk jeg opp ryggen fra syd. Dårlig med sti i starten men etter kort tid god sti. Toppunktet lå inne i grov furuskog. Så ingen trig. merking. Det gikk flere stier videre nordover, og jeg holdt meg på den som gikk mest mot venstre, og kom ned ved et gapahuk område. Neste topp Leitåsen ligger rett i nærheten og det ble litt gåing på vei før det bar slakt oppover på sti mot toppen. Det gikk flere stier i mange retninger på denne åsen. Øvre del av åsen var det grov granskog med hogst. Fulgte der skogsvei. Selve toppe var ny felt skog og ikke det beste å gå i. Retur samme vei.

Map    

Bergen: Tur til Totlandsfjellet

Date:
07.11.2016
Distance:
6.0km

En fin fjelltur etter Bergens første snøfall denne vinteren.

Map