Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Bergen: Birkelandsnipa

Date:
29.11.2015
Characteristic:
Hike
Duration:
1:00h
Distance:
3.0km

Været vart ikke det beste for lengre fjelltur i dag og det ble derfor en mindre tur til Birkelandsnipa. Etter noe studering av kart valgte jeg å starte fra Hetlebakka. Parkerte på en bilplass rett før demningen til Hetlebakkstemma. Tok bratt vei til venstre og tok av fra denne i svingene før siste hus. Der gikk det en dårlig skogsvei et godt stykke innover. Underveis delte den seg og jeg valgte den som gikk til venstre. Den gikk over til sti da jeg kom opp på ryggen der vi kan se ned til Blindheim. Fulgte stien til toppen. Stien var godt bløt, men det var ikke så rart etter siste dagers intense regnvær. Ikke den mest spennende toppen, men ferske hjorttråkk.

Map    

Bergen: Storhaugen

Date:
22.11.2015

En topp som består kun av gress. Ikke brake, lyng eller trær.

Map    

Bergen: Ådnanipa

Date:
22.11.2015
Characteristic:
Hillwalk

Startet i Arnatveit og gikk først til Ådnanipa og Åsheimsvarden, videre over Storhaugen til Rappaåsen. Snudde der og tok samme vei et stykke tilbake samme vei. Skiftet sti retning og fulgte en sti som gikk ned til Rappadalen. Passerte først stølen Garnessetra og tok så retning innover Rappadalen forbi Speiderhytten (Seimssetra) til stølen Ådnasetra der jeg snudde. Lett å gå i Rappadalen denne dagen da myrområdet var frosset til. Ut dalen og ned til Arnatveit igjen. Turen var 12,14 km. lang og jeg brukte 3:18 timer

Map    

Bergen: Repparåsen

Date:
22.11.2015

En topp "uten" bart fjell men med mye gress. Stier var det ikke så mye av her, kan gå hvor som helst.

Map    

Bergen: Vikinghytten

Date:
21.11.2015

En tur på vidden med start fra Jordalen

Map    

Vardegga utsiktspunkt

Date:
21.11.2015

Map    

Bergen: Grønetua

Date:
21.11.2015
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
9.3km

Turen startet innerst i Jordalen. Parkerte ved trafoboks, ellers var alle bilplasser stengt av med redskaper og merking privat. God sti opp Jordalsskaret der jeg kom inn på stien over vidden. Fulgte denne et lite stykke, og tok så av på stien til Vikinghytten. Passerte den og gikk på ryggen til toppen Grønetua 642. Snudde der og tok samme vei tilbake til Jordalen. Turen var 9,3 km. lang, og jeg brukte 3:20 timer med normalt tur tempo.

Map    

Bergen: Solbakkefjellet

Date:
15.11.2015

Parkerte ved skogsvei litt syd for gården Gimmeland i Bontveitveien. Dette er en grei sted å starte turen mot Solbakkafjellet. Fulgte skogsveien som gikk mot syd og tok av fra den der det var merket skilt til Solbakkafjellet. (trebro / trapp). Fulgte så godt merket sti med gule merker helt til toppen. Først gjennom tett granskog, så videre på ryggen i mer åpen skog. Noen partier meget bløtt, ellers grei sti. Retur samme vei. Brukte 2 timer på turen, som var 7,3 km. lang.

Map    

Bergen: Hausdalshorga

Date:
08.11.2015
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
8.6km

Map    

Bergen: Dyrdalsvatnet

Date:
08.11.2015

Map