Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Kvam: Vedasnerta

Date:
23.08.2015

En topp med få bestigninger? Fant ingen sti men en del sauetråkk som jeg fulgte. Parkerte i begynnelsen av låst skogsvei i Mundheimsveien, bakketopp rett etter Nessagen. Fulgte skogsveien til endes og videre på god sti samme rute som til Steinen, men tok av til høyre da jeg var ved vannet Vatnadalsvatnet. På vei opp valgte jeg å følge fjellpartiet på østsiden av Skrangledalen, men det viste seg at de ikke var det beste valget. Havnet i flere einekratt og bergpasseringer med litt klyving. På toppen var det fin utsikt mot Hardangerfjorden i øst og mot Mundheimsdalen og Skogseidsvannet i nord vest. Før jeg gikk ned bygget jeg opp igjen varden som var delvis nedrast. Valgte en annen vei ned, fulgte også nå noen dyretråkk som gikk ned i Skrangledalen men holdt meg på østsiden for >>>

Map    

Fjell: Hillefjellet

Date:
18.08.2015
Characteristic:
Hike
Duration:
2:00h
Distance:
7.0km

En kveldstur til Hillefjellet 78 m.o.h (Idlefjell på merkeskilt) på Algrøyna. Kjørte inn Storvegen og i enden av den er det en grind med mange turskilt. Parkerte der, er noen få plasser men parker ikke på snuplassen. Først en spaservei til vannet Storevardstjørna, videre på god sti til Hillefjellet der det var fin utsikt mot havet og alle øyene i området.

Map    

Sund: Førdesveten

Date:
13.08.2015

En liten tur til Veten 284 i Sund kommune. Parkerte på parkeringsplass på toppen ved Førde. Stien fant jeg ved å gå forbi nærmeste hus vei på høyre side og en løe, og tok av ved en stein samling der det da dukket opp en god sti som gikk helt til toppen. Denne var meget godt tilrettelagt med store steiner og trelemmer i bløte partier. Fin utsikt fra toppen mot havet i vest, Austevold i syd med Fitjar og vinnmøllene skimtene bak. Innseilingen til Bergen med alle øyene i Raunefjorden mot Øst. Turen var 4,3 km. t.r. og jeg brukte 1 t. 30m.

Map    

Sund: Minnesmerke etter flystyrten i 1948

Date:
13.08.2015

Map    

Fjell: Sauafjellet

Date:
10.08.2015

Fra Fjæreide er det en kort tur til toppen. For å finne stien tar man veien til høyre rett etter snuplassen og følger denne til man kommer noen meter inn på en grusvei. Ta da til venstre der det er en lite synlig sti til å begynne med, men straks ble stien bedre og det er bare å følge denne til toppen. Stien går mye på berg, og er lett å gå. Fin utsikt på toppen. Turen var t.r. litt over 2 km

Map    

Fjell: Knappskogfjellet

Date:
10.08.2015

Ta av fra hovedveien mot Fjæreide. Etter at skolen er passert kommer vi til en skarp sving, midt i svinger er det en mindre parkeringsplass og stien går inn i en liten skog der. Stien er mye brukt og her er det bare å følge denne til toppen. Litt under 1 km til toppen.

Map    

Bergen / Samnanger: Gullfjelltoppen

Date:
08.08.2015

Map    

Samnanger: Søre Gullfjelltoppen

Date:
08.08.2015
Characteristic:
Hillwalk

Map    

Bergen / Samnanger: Sydpolen

Date:
08.08.2015

Startet fra parkeringsplassen ved Osavatnet og gikk hoved stien forbi Redningshytta til Gullfjelltoppen 987. Retur samme vei men tok av stien rett før toppen Gullfjellet 914 og fulgte ryggen på øst siden av Gullfjelltjørnane til Søre Gullfjelltoppen (Sydpolen) 953 der det også er en stor varde. Valgte å gå samme veien tilbake til hoved stien. og følgte denne tilbake til Osavatnet. Turen var 2 mil lang og litt over 6 timer brukte jeg på turen. En fin tur i fint vær.

Map    

Bergen: Redningshytten, Gullfjellet

Date:
08.08.2015
Map