Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Bergen: Storevarden søyle

Date:
30.01.2018
Characteristic:
Hike
Distance:
0.2km

Tur til Storevarden på Tertnes. Hadde plukket ut en rute på kart der jeg slapp å gå gjennom hager, men den plassen var blokkert av en høy betongmur i tilknytning til en garasje. Jeg tok derfor opp en privat vei til en bolig og ut i terrenget før jeg kom inn i opparbeidet hage. Flott topp med utsikt. Synd at planlagt tilkomsten er blokkert av denne muren.

Map    

Bergen: Gullaksdalen ved Alvøen

Date:
28.01.2018
Distance:
5.0km

Det ble en tur i lavlandet i dag etter et døgn med mildvær og mye regn. Parkerte ved Alvøen Idrettspark og fulgte spaservei til Gullaksdalen. Der er det et kulturminne, rester etter gammel kruttproduksjon som Alvøen drev med. Der er en interessant info tavle med historie og div. rester etter kruttproduksjonen som varte fra 1858 til 1886.

Map    

Lindås - Radøy: Peparen og Vetåsveten

Date:
27.01.2018
Distance:
6.1km

Dagens tur gikk til toppene Preparen og Vetåsveten. Parkerte ved Soltveit der veien går over til grusvei og veien er merket privat vei. Ser ut som veien videre er en nyanlagt skogsvei, flere på tur men ingen hadde kjørt innover og parkert der turstiene begynte. Fant fin sti fra skogsveien, og fulgte denne til toppen. Kom inn i et stikryss med turskilt "Den gamle bygdevegen". Fulgte denne et lite stykke til ny stikryss der det var skiltet opp til Peparen. Fin utsikt på toppen, varde og tavle med turinfo. Retur samme vei til skogsveien. </gallery> Fortsatte videre innover skogsveien for å finne sti til neste turmål, en topp som hadde 0 bestigninger i PB. Helt syd på ryggen gikk det fotspor inn i skogen og der var det merket til Hestefjellet. Fant ikke navnet på kart men >>>

Map    

Meland: Orrsåta

Date:
26.01.2018
Distance:
2.2km

Det ble den første registrerte turen til denne skogstoppen. Har sett at den har stått med 0 bestigninger i lang tid, og det er for meg et dårlig tegn angående fremkommelighet. Tenkte først å prøve fra syd men ombestemte meg og kjørte inn i nytt boligfelt fra nord siden. Satset på at der er det større mulighet for å finne sti. Snakket med en hyggelig dame og hun kunne fortelle at det nylig er ryddet sti med turskilt og merking til Orrsåta. Fant lett sti-start med turskilt og la i veg innover i skogen. God sti og godt merket med hvite bånd. Kom først opp på et utsiktspunkt Holsberget der det er postkasse med bok. </imageslider> Videre innover skogen, måtte gjennom et felt med stor rot-veltet skog til jeg kom opp på en åpen flate med trig.punkt 158 og stikryss med nytt >>>

Map    

Bergen: Furekammen - Hellefjellet - Fagerdalsfjellet

Date:
25.01.2018
Distance:
5.4km

En rundtur i Ytre Sandviken etter uværet i går.

Map    

Os: Skogstur til Hjortåsen

Date:
22.01.2018
Distance:
3.7km

En skogstur i vinterlandskap til toppen Hjortåsen. 2 topper som ligger ved siden av hverandre. En med Telemast og en med postkasse med bok. Toppen med telemast er ca 1 m. høyere en nabo toppen og PB posten er plassert på den høyeste toppen. Var på begge topper. Siden det var snø med ferske fotspor valgte jeg å følge sporene i en litt annen retning ned igjen. Det ble da litt gåing på vei for å komme tilbake til bilen men det var helt greit å få denne rundturen. Hjortåsen har ganske tett skog og jeg vil anbefaler å holde seg til stiene.

Map    

Osterøy: Skitur fra Båtaleitet P-plass

Date:
21.01.2018

Det ble en Slowski tur etter å ha lest BT artikkelen til Kjell Østerbø i dag. Ingen topptur til Brøknipa på Randonnée og Telemark ned sommerløypen som jeg så andre tok i dag. På oss ble det en skogstur innover myrene mot Kupelva i egne spor i dyp puddersnø. 3 rolige runder ble det og vi var enige om at dette ble en helt topp tur for oss i dag.

Map    

Bergen: Håmanen

Date:
20.01.2018
Distance:
5.5km

Gikk beste sti til Håmanen i dag. Stien begynner på toppen av den bratte bakken bak høyblokken i Skytterveien. Resten av turen gikk på vei.

Map    

Bergen: Skitur Fløyen - Rundemanen - Øyjorden

Date:
18.01.2018
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
16.3km

Dagens skitur startet først med å ta Fløybanen opp til Fløyen der skiene kom på. Turen gikk opp til Rundemanen, en avstikker bort på Blåmanen før jeg rente ned til Fløyfjellet. Der det ble en runde i preparert skiløype før turen gikk ut over Sandviksfjellet til Øyjorden. Flott vinterføre og rikelig med snø.

Map    

Bergen: Skitur Øyjorden - Fløyfjellet - Øyjorden

Date:
17.01.2018
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
13.7km

Vinterens første skitur, skiene kom på ved Garpetjern. Lite snø i Munkebotten men rikelig med snø oppe på Sandviksfjellet. Begynte med snøvær og sluttet med klarvær med litt sol.

Map