Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Bergen: Hellen festning

Date:
28.11.2019
Characteristic:
Hike
Distance:
3.2km

Fra Lønborg til Øyjorden Var også frempå knausen Skaten der det er en støpt platting med mur rundt, observasjonspost? Søkte litt på navnet, fikk treff på kulturminne, og i boken "Amalie: silkestrilen sin datter" https://www.nb.no/items/7eedf2ddb964b7df1e20fa1ce52df259?page=61&searchText=skaten

Map    

Bergen: Stoltzekleiven

Date:
27.11.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
7.6km

En tur opp Stoltzekleiven passet bra for meg i dag da alle veier i nærområdet var blokkert av biler etter at motorveien E39 i Sandviken er stengt grunnet vannbrudd. Det var derfor ingen vits i å prøve seg med bil til et tursted denne dagen. Nederst i Munkebotten kom jeg inn i en folkevandring av personer som måtte gå 2 km. forbi den stengte motorveien, for så bli plukket opp igjen av busser for å komme seg videre til jobben. Jeg tok min rute innover fjellveien og opp Stoltzekleiven. Der var det rolig, traff noen få som også hadde god tid, ble derfor prat og pauser og min tid opp ble 30 min. Fra Sandvikspilen tok jeg ned skiveien til Munkebotten. Passerte forbi Grindarasten der jeg i dag traff på en nysgjerrig Røysekatt som holdt seg ved huset. Lengre nede passerte jeg forbi et nedlagt >>>

Map    

Lindås: Snøyo

Date:
25.11.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
3.4km

En topp som jeg ikke hadde den store forventningene til men turen ble ikke av de verste. Fulgte dyretråkk nedre del, etter Krokmyrane mer etter andre sine GPS spor. Hjalp at det ikke var sommervekst slik at jeg så hvor jeg trakket. En skogtopp med begrenset utsikt.

Map    

Meland: Fureberget

Date:
21.11.2019
Characteristic:
Hike
Distance:
0.5km

Map    

Lindås: Hjelmåsen

Date:
21.11.2019
Characteristic:
Hike
Distance:
1.5km

Fikk med meg denne lille toppen på vei hjem fra turen til Rundesteinen. En "ny" topp uten PB bestigning. Kan kjøre nesten helt til toppen men jeg valgte å parkere nede i krysset som fører opp til Hjelmåsen. Måtte over et gjerde på toppen som var det eneste hinderet på denne turen. Grei utsikt for å være en så lav topp.

Map    

Lindås: Rundesteinen

Date:
21.11.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
4.9km

Parkerte helt nede ved hovedveien og gikk opp veien til gården Stormyr. Videre over innmark mot syd, gjennom en grind som lå flat i en stein gard. Slet litt med å finne sti videre grunnet snø og kun spor av masse hjort tråkk. Etter hvert kom jeg inn på bedre sti der det var spor av folk som hadde gått oppover. Så ut som disse sporene kom opp fra Viko. Sporene gikk ikke opp på selve toppen men fortsatte nordover i skaret vest for toppen, trolig mot Vikatætra. Siste etappe opp på toppen måtte jeg finne min egen rute. Ingen spor av folk eller hjort på toppen. Fin utsikt på toppen men skog rett under som begrenset utsikten en del. Ned igjen fulgte jeg bedre sti på den nedre delen før jeg dreide mot nord til gården Stormyr. Og noen Zoom-ete bilder til slutt.

Map    

Bergen: Livarden

Date:
19.11.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
10.3km

En runde over Livarden fra Totland. Føre: nede var det brodde føre, is som var dekket av et slør med nysnø. Lenger oppe fint snø føre.

Map    

Lindås: Dyrskarfjellet med tur videre innover i Aurdalen

Date:
15.11.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
9.3km

Parkerte helt nede ved hovedveien på god parkeringsplass. Her var det full vinter med is og snø helt ned til fjorden. Fulgte veien innover Aurdalen til jeg tok av på antydning til traktorvei som gikk oppover mot Dyrskarfjellet. Lenge siden her har vært en traktor, gror igjen med nye trær. Oppe i det bratte fulgte jeg hjorttråkk i snøen eller tok oppover der jeg syntes det var enklest. Om der er sti var den ikke synlig grunnet snøen. Ingen utsikt på toppen grunnet skog. Tilbake i mine egne spor til veien i Aurdalen. Jeg fortsatte oppover dalen på veien til den sluttet. Det går sti videre innover til stølen Store-Aurdalssætra, ingen spor i snøen så jeg snudde der og returnerte til bilen.

Map    

Bergen: Sandviksfjellet

Date:
10.11.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
10.5km

Korrigerte distansen, var ikke innom Askøy som GPS spor viser.

Map    

Bergen: Ørneberget og Rognåsen

Date:
05.11.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
3.6km

Map