Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Bergen: Furekammen og Hellefjellet

Date:
30.06.2018
Characteristic:
Hike
Distance:
2.8km

Map    

Luster: Berdalsnosi

Date:
29.06.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
1.4km

En ideell tur for bilkjørere som trenger å ta en pause og få strekke på beina. Et fantastisk vær og et fantastisk fjellområde.

Map    

Sel: Tur over Vardhøe

Date:
28.06.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
4.7km

Vardhøe er en topp som ligger rett nord for hyttefelt på Høvringen, og som skjermer for nordavinden. Lett tur på god fin sti.

Map    

Sel: Tur til Formokampen

Date:
28.06.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
13.6km

Ny dag på Høvringen med ny tur, i dag til Formokampen. Været hadde nå endret seg, overskyet med betydelig lavere temperaturen og vi måtte slite med sterk vestavind som dreide mer nordlig utover dagen. Begynte turen med å ta bilveien til fots innover mot Pytten seter. Hadde planlagt å ta av fra veien ved Puttenvegen p-lomme, men vi verken så eller hørte plinget på mobilen da vi passerte plassen. Det ble derfor litt ekstra trakk på veien før vi kom oss ut på stien. På ryggen opp mot toppen ble vinden så sterk at vi fikk problemer med balansen og måtte bruke hverandre som støtte. Det ble en kort stund på toppen, noen bilder og litt orientering. Ned igjen tok vi en sti som lå litt lavere en ryggen og det hjalp betraktelig mot den sterke vinden. Lengre nede valgte vi en sti som >>>

Map    

Sel: Smuksjøseter fjellstue

Date:
27.06.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
0.6km

Biltur på bomvei nesten frem til fjellstuen.

Map    

Sel: Karihaugen, Anarpiggen, Heimfjellet, Jorundstadhammaren

Date:
27.06.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
16.1km

Rundtur fra Høvringen i strålende vær med temperatur over 20 grader. Første topp ble Karihaugen på god sti, fikk frem svetten i motebakken mest grunnet sol og varme. Anaripiggen neste mål, lett kort etappe mest nedover med en liten motebakke siste del. Fra Anaripiggen til Heimfjellet var det også en kort etappe, mer nedover en oppover. God sti. Ble anbefalt å ta turen ut på utsiktspunktet Jørundstadhammaren av en lokalkjent da han hørte hvor vi hadde planlagt tur ruten. Passet fint med en avstikker ut der på vei til Putten seter. Et svært luftig punkt med tettstedet Sel rett under. Jeg valgte da å opprette et PB utsiktspunkt der. Etter stien å dømme er stedet mye besøkt. Ned til Putten seter gikk stien gjennom fin bjørk og furuskog. Passerte flere gamle støler som Fuglesjellsætre >>>

Map    

Smuksjøseter Fjellstue

Date:
27.06.2018

Map    

Inderøy: Skogstur til Tittinghalla

Date:
26.06.2018
Characteristic:
Hike
Distance:
1.7km

Det ble en liten skogstur opp på Tittinghalla etter en lang biltur i går. Fulgte tur-beskrivelsen til TERJES (TERJE STRØMHYLDEN) som har god info hvor sti-start begynner. Grei tur opp gjennom skogen først på skogsvei , og siste del på sti. Hadde med litt drikke og mat som vi hadde planlagt å ta på toppen, men det gikk ikke. Vi fikk besøk av enorme mengder med småfluer og det var bare å snu og komme oss ned igjen. Grei tur hvis vi hadde sluppet fluene.

Map    

Bodø: Tur til Saltstraumen

Date:
24.06.2018
Characteristic:
Hike
Distance:
2.2km

Parkerte ved Saltstraumen og tok en runde rundt i området. Begynte med et besøk på gamle Kafe Kjelen der vi bestilte kafeens spesialitet varm Møsbrømlefse (inneholder: kokt brunost med melk, rømme, sukker og smeltet smør) Etter den for oss litt spesielle måltid tok vi turvei langs med sjøen til under broen der vi fikk nærkontakt med tidevann strømmen. Var også en tur opp på broen.

Map    

Bodø: Junkerfjellet

Date:
24.06.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
3.3km

Til Junkerfjellet går det kjørevei opp men den er avstengt med bom. Vi valgte å ta turen på sti, startet ved Maskinisten p. plass. Første del på turvei, siste del på bratt sti rett opp, som sikkert er glatt ved regnvær. Bedre utsikt mot Bodø her en ved Keiservarden.

Map