Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Bergen: oppdagelsestur rundt Svartediket

Date:
31.01.2022
Characteristic:
Hike
Distance:
11.2km

På oppdagelsestur rundt Svartediket. Første objekt skal være rester etter en liten bygning som Bergen Kommune lagret dynamitt i på knausen Solhaugen som ligger mellom Svartediket og Søre Midtfjellet. Rester etter hytten skal være der fortsatt. Opplysningene om hytten har jeg fra en bok som jeg ikke noterte ned navnet på. Fant en fint oppmurt grop på ca. 2 x 3 m. med dybde 1m. øverst på Solhaugen. Fant ingen ander objekter. Hytteresten ligger fint til med utsikt retning mot Svartediket sin demningen, ligner mer en turhytte. Lurer på om opplysningene om dynamittlageret er feil da kommunen hadde dynamittlager i en tunell med ståldør ved bekken rett innenfor Solhaugen. Videre til neste objekt en stor sten som var med i et kunstprosjekt og som skal ligge helt øst for Svartediket og >>>

Map     1 comment

Bergen: Sandviksfjellet

Date:
30.01.2022
Distance:
9.4km

Rundtur i Sandviken. Lite skader å se etter stormen i natt. 2 trær som blokkerte Munkebotsveien for biler, det var det hele.

Map    

Bjørnafjorden: Kråkefjellet

Date:
26.01.2022
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
3.4km

Tur til Kråkefjellet i Fusa, parkerte på stor moderne parkeringsplass med toaletter og utsikt. En populær hvileplass for trailere og andre bilister. Første del av turen på skogsvei, senere på bløt skogssti, siste del på mer fjell. Fra utsiktspunktet er det fin utsikt sydvestover mot Fusafjorden. I dag var det begrenset utsikten grunnet småregn og dis. Toppen på Kråkefjellet ligger inne i skogen litt mot øst og har ingen utsikt. Fortsatte litt til mot øst frem på kanten der det går rett ned til Dale. Til utsiktspunktet må det være en populær tur topp da stien var ganske opptråkket.

Map    

Bergen: Ørneberget

Date:
25.01.2022
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
2.2km

Turen startet til høyre for teakdøren til vanntunnelen i Øyjordsveien der det går en bratt sti opp med hjelpetau i øvre del av bratthenget. Etter det fin sti opp til hovedstien over Øyjordsfjellet.

Map    

Bergen: Tur til Fagernes og Biskopshavn Friluftsområde.

Date:
24.01.2022
Characteristic:
Hike
Distance:
2.6km

Bergen Friluftsråd har et sammenhengene friluftsområde fra Utnehagen til Fagernes. Ville sjekke om det lot seg gjøre å gå langs med land hele veien. Begynte på Fagernes der jeg først tok en tur opp på den høyeste knaus der det er bolt i fjell. Ned til sjøen er det merket på kart en liten passasje mellom 2 eneboliger som ligger kloss mot sjøen. Sti ned der det er 2 nøst, et stupebrett og et betonghus med boltet ståldør. Ved huset var det kraftig vannsus og det kokte i sjøen ikke mange meter utenfor. Sjekket nå i etterkant og det er en tunell med overflatevann som ikke er koblet til renseanlegget i Breiviken. Men det luktet ikke godt ved huset. Jeg gikk videre sydover til en stor støpt steinvarde, videre går fjellet loddrett i sjøen. Snudde og tilbake til nøstene. Videre >>>

Map    

Bergen: 3 småtopper i Drotningsvik

Date:
10.01.2022
Characteristic:
Hike
Distance:
3.6km

Parkerte på toppen av Janaveien ved en liten grusbane. Sti til Ramsvikhaugen begynner ved sydsiden av grusbanen. Grei sti til toppen. Litt begrenset utsikt over innseilingen til Bergen grunnet en del skog. Er registrert som kulturminne. Videre til fots gjennom boligområder til Søre Drotningsvika der jeg var nede på kaien for å se om det lot seg gjøre å ta turen ut på neset der det skal ligge en bunkers fra andre verdenskrig. Sløyfet det, svært bratt men det så ut som om det var spor et lite stykke der det var vegetasjon mot en liten hylle som ledet mot neset. Jeg gikk opp igjen mellom bolighusene til nordsiden av ryggen og opp på Storhaugen. Fin utsikt. Gikk videre mot sydtoppen der den store høyspentmasten som gikk over fjorden til Sotra sto og som nå skal erstattes med et av >>>

Map    

Bergen: Ørneberget

Date:
09.01.2022
Characteristic:
Hillwalk

Map    

Bergen: Høyvikåsen og Vest for Orresiktet

Date:
06.01.2022
Characteristic:
Hike
Distance:
2.6km

2 småtopper i Loddefjord. Først opp til Høyvikåsen på bra sti, på toppen fin utsikt over Storavatnet. Videre til toppen Vest for Orresiktet her begynte jeg på en sti som gikk ned til Storevatnet. Jeg tok av og rotet meg opp gjennom ulent terreng til toppen. Utsikt her også men mer skog. Sti tilbake ned mellom blokker.

Map    

Bergen: Hetlevikåsen

Date:
06.01.2022
Characteristic:
Hike
Distance:
0.8km

Spor opp ingen sti, lite turvennlig skogsbunn. Spor ned sti men over plen til blokk. Toppen bart fjell med bolt, utsikt.

Map