Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Fusa: Dormannsnipa

Date:
29.10.2017
Distance:
3.6km

På vei til hytta ble det i dag stopp underveis for å ta turen ut til Dormannsnipa. Fikk trøbbel ved start med PB appen da den ikke ville laste inn grunnet dårlig signal. Grei sti å følge til jeg nærmet meg Altatjørnhaugen. Her mistet jeg stien. Bestemte meg da å gå til trig.p. 252 først, slik at det ble en rundtur rundt Altanestjørna før jeg kom til Dormannsnipa. Greit å gå uten sti. Fant ingen sti fra varden på toppen. Tyder på at denne toppen ikke er mye besøkt. Fulgte stedvis hjortetråkk til jeg var tilbake til stien ved Altatjørnhaugen. Siste del av turen tok jeg feil stivalg ved en myr, havnet i et hjortetråkk som gikk bratt ned til veien der jeg hadde bilen. </imageslider>

Map    

Kvam: Stölstur til Blomsete, Hyrting, Skorsete og Sekk

Date:
22.10.2017
Distance:
6.5km

Kjørte til Hovland og parkerte der Stølsveien begynner. Stengt med grind litt oppe i bakken, men var ikke låst. Veien er fint gruset helt opp til stølen Blomsete, men bilene sto parkert nede ved gården. Ser ikke ut som det er vanlig å kjøre opp. Ligger oppe på en setervoll med utsikt mot Fyksesund. Tydelig at her fortsatt er storfe om sommeren, mye spor og annet etter dem. </gallery> Fra Blomsete til Hyrting er det god sti, stølen ligger høyt og luftig med god utsikt mot Melstveitsåsen øst for Øystese og Hardangerfjorden. Fredet kulturminne ved Hyrting: Beskrivelse https://kulturminnesok.no/minne/?queryString=https://data.kulturminne.no/askeladden/lokalitet/121023 </gallery> Fra Hyrting til Skorsete fulgte jeg en bra sti til å begynne med, men den ble borte etter en stund. Lett å gå videre uten sti og greit å komme seg ned til Skorsete. Fin utsikt mot syd med Hardangerfjorden.

Map    

Kvam: Såta via stølen Fossdal

Date:
21.10.2017
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
12.1km

Tur til Kvamskogen i dag, et område som jeg har vært mye på ski men lite når snøen er borte. Hadde planlagt en tur mot Tveitakvittingen, endret planene da været ble som meldt kraftig østavind i fjellet. Det ble da en tur som ikke var så vindutsatt, tur til Såta om stølen Fossdal.

Map    

Askøy: Storevardhaugane

Date:
18.10.2017
Characteristic:
Hike
Duration:
0:31h
Distance:
1.3km

Skogstur uten utsikt hele veien til toppen. Flere stier inne i skogen. Kom inn på stien merket Askløy på langs, pass på å ta av rett sted for å komme opp på toppen.

Map    

Askøy: Oksneskletten

Date:
18.10.2017
Characteristic:
Hike
Distance:
0.9km

En tur som ikke fortjener så mye omtale. Håpløst terreng å ta seg frem i. Begynte på sti merket Askøy på langs, men måtte straks ut av denne for å komme til Oksneskletten.

Map    

Askøy: Kjerrgardsåsen

Date:
18.10.2017
Characteristic:
Hike
Distance:
3.0km

Parkerte på stor parkeringsplass 1 km. syd for boligene under Kjerråsen. Mye brukt startpunkt for turer, flere biler og folk på tur en formiddag midt i uken. Fulgte skogsveien et lite stykke og tok så av til høyre på god sti til toppen. Oppe på Kjerrgardstårnet ble utsikten mye bedre, kom opp i samme høyde som toppene på grantrærne. Etter pause gikk turen videre nordover på god sti, for å få en rundtur. Kom etter litt ned på stien merket Askøy på langs, fulgte denne tilbake til bilen.

Map    

Askøy: Opsåsen også kalt Åsebøåsen

Date:
18.10.2017
Characteristic:
Hike
Distance:
1.3km

En kort tur på skogsvei som går helt opp til toppen der det er en stor telemast. Parkerte oppe på Åsebø i et lokalt veikryss, satset på at det ikke kom opp en stor lastebil som skulle snu der. På toppen var det ingen toppmarkering, men noe utsikt mest mot vest.

Map    

Lindås: Solikammen

Date:
16.10.2017
Distance:
3.1km

Parkerte ved bom til vannverk. Fulgte skogsvei helt til sydenden av Sollikammen. Der begynner en god sti som følger ryggen til toppen. Først gjennom en granskog. Lett å følge stien. Videre gjennom bjørkeskog / lauvskog og siste del gjennom grov gammel furuskog. Retur samme vei. </gallery>

Map    

Lindås: Totlandsfjellet

Date:
16.10.2017
Distance:
2.6km

Fulgte tur beskrivelsen til knutsverre Totlandsfjellet på Seim (Lindås)

Map    

Askøy: Dronninga / med toppen Storåsen

Date:
15.10.2017
Distance:
5.5km

Parkerte nede ved hovedveien på en god parkeringsplass til en barnehage. Ble litt å gå gjennom et boligområde før jeg kom inn på skogsveien som går nesten helt opp på toppen. Stien jeg fulgte siste stykke kom opp på høyden merket Dronningen som har en fin åpen plass. Målte høyden til 185m. PB posten ligger ikke her men på en høyde 190m. ca. 350 m. lengre syd. Det er mange stier i området med gamle merkeskilt med ukjente navn for meg. Måtte finne frem PB appen med kart for å sikte meg til rett toppunkt. Ingen utsikt i dag, skodde og småregn på toppen.

Map