Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Bergen: Tur til Hardbalhovden

Date:
13.02.2017
Distance:
1.2km

Parkerte der det går en vei opp til hus / hytter nord for ryggen til toppen. Droppet turen opp veien da jeg syntes det ble litt for privat. Fortsatte derfor nedover veien og tok opp lien i enden av granskogen og fulgte denne bratt oppover. Da kneiken var unnagjort var det lett å gå i åpen bjørkeskog til toppen. Sånn passe utsikt for å være i en trang dal. Retur samme vei.

Map    

Bergen: En grei braketur til Bjørdalshovden

Date:
13.02.2017
Distance:
0.9km

En topp jeg har utsatt i lengre tid på grunn av leste tur artikler som ikke ga denne toppen særlig skryt. Været var bra, tørt og frost uten snø. Fra parkeringsplassen ved osen la jeg i vei mot toppen, tok meg god tid og studerte terrenget slik at jeg fant hjorttråkk og fulgte disse. Klarte meg fint mellom brakene så turen ble egentlig grei den.

Map    

Bergen: Øvstuntoppen

Date:
13.02.2017
Distance:
0.2km

Øvstuntoppen har en stor vanntårn på toppen, og bolighus liggende helt inntil. En topp for de som liker å kjøre med bil til toppen.

Map    

Bergen: Til Lundåsane på frossen myr

Date:
13.02.2017
Distance:
3.2km

En grei lett tur til toppen på Lundåsane fra parkeringsplassen på Bondtveit. Tok retning sydover, fulgte frosne myrer uten snø til toppen. Litt skog siste del på selve toppen.

Map    

Bergen: Tur til Borga

Date:
12.02.2017
Distance:
6.2km

En tur til toppen på Borga fra Arnadalen i dag. På vei opp la jeg turen om Norhytta der jeg fylte på med varm drikke og sjokolade. Fint å gå. Tørt og frosset, med litt snø over 500m. Fin utsikt mot øst med Arnadalen. Mot vest lå vidden med alle sine store varder i horisonten.

Map    

Lindås: En fin liten tur til Skardstveten

Date:
11.02.2017
Distance:
1.6km

Det ble en fin liten tur opp til Skardstveiten i godværet i dag. Turen gikk for det meste gjennom tett granskog, men stien var merket med bånd og kvistet så det var lett å gå. Topppartiet var uten skog med fin utsikt. På toppen var der en telemast, benk, postkasse med bok og en kikkert som vi benyttet og vi fikk øye på en oljeplattform ute i havet.

Map    

Lindås: En fin til til Gladihaug

Date:
10.02.2017
Distance:
3.8km

En tur til Gladihaug i dag. Startet øverst i Hopsdal der det er stor parkeringsplass. Fulgte bratteste stien opp og den slakkeste ned igjen. Litt surt på toppen i dag så medbrakt niste ble sløyfet. Utsikten var av den beste sorten, ingen trær som sto i veien her.

Map    

Bergen: Tur over Ørneberget

Date:
09.02.2017
Distance:
3.3km

En liten rundtur over Ørneberget i fineværet.

Map    

Bergen: Skogstur til Lauvåsen og Sveåsen i Fana

Date:
08.02.2017
Distance:
6.2km

Det ble en tur til Lauvåsen og Sveåsen fra parkeringsplassen ved Fanafjellet i dag. Fint vær og frossen sti etter noen dager med minusgrader. Å gå til disse toppene når det er frost er absolutt å anbefale, slipper da all sølen og bløte myr partier. Fulgte stier nesten hele tiden. Opp og ned fra Lauvåsen gikk jeg for det meste i hjorte tråkk.

Map    

Lindås: Indregardsfjellet, en topp med mye besøk.

Date:
07.02.2017
Distance:
2.7km

En tur til Indregardsfjellet fra Ytre Gjerdviki. Opp forbi siste hus (Stølen) på god sti til toppen. Mange stier i området, og mye folk. Selve toppen lå litt nord for merking med postkassen. Retur samme vei.

Map