Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Austreim: Vardetangen

Date:
30.07.2017
Distance:
2.1km

Tur til Norges vestligste fastlandspunkt 0 m. over havet

Map    

Austreim: Litlåsfjellet

Date:
30.07.2017
Characteristic:
Hike
Distance:
2.7km
Map    

Osterøy: Tur til Burkelandsfjellet fra Horsås

Date:
27.07.2017
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
3.1km

Parkerte nede ved hovedveien og gikk opp og gjennom tunet på øverste gården, der fant jeg sti og grind etter å ha passerte en innmark med sauer. Grei sti til toppen.

Map    

Osterøy: Setevarden og Veafjellet fra Vedo

Date:
26.07.2017
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
6.5km

Turen startet fra Vedo på mindre brukt stitrasse. Vanskelig med parkering på Vedo, fikk satt fra med bilen ute på marken etter anvisning fra hyggelig fastboende. Ble fortalt at jeg kunne kjøre videre på "vei" til grind og parkere på mark der men var godt fornøyd med å starte turen fra gårdstunene. Etter at grinden var passert gikk veien over til dårlig traktorvei som førte opp til en eldre hytte. Sti som gikk videre fant vi på baksiden av hytten, første del gjennom bjørkeskog, siden på god sti for det meste på gresskledd fjell til toppene Setevarden og Vedafjellet der vi snudde. Den mest brukte trassen til Vedafjellet regner jeg med går fra Hovdo der det er tilrettelagt parkeringsplass. Traff på en stikryss på ryggen som kom opp i retning fra Hovdo, men >>>

Map    

Osterøy: Rispingen, Raudskredbruna og Raudskredvarden

Date:
25.07.2017
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
5:00h
Distance:
11.7km

Flott turvær på god tørr sti på en av Osterøy mest brukte turruter. GPS spor registrert kun en vei, distanse og tid er justert for hele turen.

Map    

Kvinnherad: Hovden

Date:
23.07.2017
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
2.8km

Tur til toppen Hovden på Maurangsneset. Hadde planlagt å ta turen fra ytterst på neset mot toppen men ombestemte oss da vi studerte terrenget fra sjøen. Gikk derfor i land rett innenfor gåren som ligger ute på neset. Fulgte bilveien opp til høyeste punk og begynte på skogsveien utover ryggen som viste på kart. Men det ble stopp etter noen få meter. Her var veien igjengrodd med meget tett ungfuru, og det var umulig å ta seg frem der. Det ble da ut i terrenget som ikke var så mye bedre. Besto for det meste av høye bregner og høy lyng som dekket kvister etter gammel furu hogst. Fant noe hjort tråkk som hjalp litt under veis. Dårlig med utsikt, men på selve toppen var det mer åpent, og her kunne vi faktisk se skogbunnen vi tråkket på da stedet er tilholdssted for hjorten. Litt >>>

Map    

Kvam: Stølstur til Eivindsete fra Fitjadalen.

Date:
21.07.2017
Distance:
8.7km

Stølstur innover Fitjadalen til stølen Eivindsete. Startet i nordenden av Fitjavannet, Feta og fulgte avstengt bilvei inn til Flatebotnane. Sti resten av turen.

Map    

Hol: Øklenutan

Date:
15.07.2017
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
2.1km

Tur opp på Øklenutan fra Fagerheim Fjellstove.

Map    

Hol - Eidfjord: Halnekollen

Date:
15.07.2017
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
2.4km

Bilpause ved Halne Fjellstue med tur opp på Halnekollen, og med godt middag etter turen på Fjellstuen.

Map    

Øystre Slidre: Fisketjernnuten

Date:
14.07.2017
Distance:
3.2km

En fin topp å ta ved bilkjøring over Valdres flya, (strekke på beina) helst når det er finvær som denne gangen. Parkerte ved reinsdyrinnhegning. Ingen sti herfra men det gjorde ingen ting da denne turen kunne taes med småsko. For de som foretrekker merket sti er rett startsted der Valdresflya vandreheim lå.

Map