Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Lindås: Hemningsfjellet

Date:
24.06.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
7.9km

Startet turen fra Eikemo på steinsatt sti som gikk langs med med idylliske Setreelva og opp til den nedlagte gården Sætre. Videre på sti forbi Eikemosætra til jeg tok av fra stien der jeg følte at det var enklest terreng opp til Hemningsfjellet. Var stedvis innom svak sti eller dyretråkk på veien opp. Flott utsikt på toppen. Retur samme vei. Mye bulder fra Husafjellet der det var en gravemaskin som renset fjell utenfor stupet.

Map    

Tysnes: Kongshaug

Date:
14.06.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
5.3km

Hadde bestemt meg for å følge ruten til gapahuken (Torbjørn Rygg Haugland) 10.04.17 der han gir positiv omtale av tur traseen. Jeg vil ikke være like positiv til trasevalget, første halve turen gikk i skog med div. dyretråkk. Typisk flått terreng som jeg fikk erfare etter at turen var unnagjort. Siste halvdel på fint fjellterreng, så jeg er da litt enig med Torbjørn.

Map    

Tysnes: Vetlefjell og Blåbærhaugen fra Onarheim

Date:
14.06.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
5.9km

Fint gruset vei med lys fra parkeringsplassen til Blåbærhaugen. Fant denne filmen på Facebook: https://tysnesingen.no/blabaerhaugen-fra-lufta/?fbclid=IwAR3vyaqffC_0tDcOEda3Ug9cFgBFLXWd0aSgOO8t9jsKiqylrzT4myDQC-Y Nabotoppen Vetlefjell, her var stor kontrast til Blåbærhaugen. Ingen sti, kun div. dyretråkk gjennom skogen. Toppen er markert med en sten men ingen utsikt. Klarte å rote meg litt bort på returen, fulgte et dyretråkk men det førte feil vei. Måtte frem med kart for å justere meg inn igjen.

Map    

Tysnes: Barmahovda

Date:
14.06.2019
Characteristic:
Hike
Distance:
1.2km

Her var det bare å følge delvis gjengrodd veien opp til en basestasjon så var jeg på toppen. Bra utsikt mellom trærne.

Map    

Lindås: Steinhusfjellet

Date:
11.06.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
4.2km

Dagens tur program var Steinhusfjellet og Stussfjellet fra Stussdalen. Ca. 1 time skulle kjøreturen ta fra Bergen, men det ble bom stopp i Åsane før Nordhordlands-brua. Der sto jeg i ro i 1 1/2 time grunnet kollisjon på broen. Det be derfor kun tur opp på Steinhusfjellet denne dagen. Stoppet og betalte bomavgift ved gården i Stussdalen, men fikk meg en overraskelse ved grinden da jeg kjørte videre. Se bilde. Lurer på hva som er skjedd her? Oppe ved Sætrevatnet parkerte jeg og fulgte turbeskrivelsen og ruten til knutsverre (Knut S. Andersen) den 19.05.2016. Greit å gå, svak sti til å begynne med, etter det er det bare å følge ryggen til toppen. Returnerte samme vei.

Map    

Kvam: Strandadalen

Date:
09.06.2019
Characteristic:
Hike
Distance:
8.0km

En våt tur med mye regn, det ble derfor ingen utsikt til fjellene som omkranser dalen.

Map    

Bergen: Hytter på byfjellene

Date:
07.06.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
10.3km

Tur opp Jordalsskaret fra Jordal for å "plukke" hytter nord på vidden.

Map    

Fusa: Kletten en mini topp ved Strandvik

Date:
04.06.2019
Characteristic:
Hike
Distance:
2.4km

Etter at jeg var ferdig med Bogafjellet ble det en liten runde over Kletten, en lokal turtopp for folk i Strandvik. På toppen var det benk, postkasse med bok og en liten hytte som var pyntet med julelys. Enten er de tidlig ute med julepynten eller har de glemt å ta den ned. På hytteveggen var det en brevsprekk med tekst Ønskjekassen, angrer på at jeg ikke benyttet anledningen til å ønske med noe jeg også. God sti og bra utsikt på toppen.

Map    

Fusa: Bogafjellet fra Rein

Date:
04.06.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
5.0km

Så ble det ny tur til Bogafjellet da jeg bommet på toppen den 30 april i år. PB appen ville ikke registrere bestigningen da jeg var på toppen. Har erfart det samme tidligere når jeg startet appen steder der det er null mobildekning. En fin tur, lit grått men slapp unna regnvær. PB toppen er litt feilplassert, burde vært justert fra 32V 312781 - 6675767 til 32V 312754 - 6675726

Map    

Bergen: Ørneberget

Date:
03.06.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
2.3km

Map