Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Bergen: Søyler og landhevingsmerke på Nordnes

Date:
28.01.2023
Characteristic:
Hike
Distance:
1.4km

Objekter på Nordnes som ble foreslått vernet Ute på Nordnes rett bak Nordnes sjøbad står det 3 søyler som ble brukt til Komparasjonsbasis for stålmålebånd, bygget i 1914. Nede ved vannkanten er det et horisontalt landhevingsmerke hugget i fjell, over merket er det hugget inn årstallet 1839 i fjellveggen. Søylene og landhevingsmerket ble foreslått fredet sammen med 40 andre varder og objekter under kategori Kartverket. Det ble derfor en lørdagstur ut på Nordnes for å besøke disse objektene. Søylene står mellom spaserveien og Nordnes sjøbad der det i dag var full aktivitet med badende i bassenget med sine 33 grader og sjøen med 6 grader. En søyle er fritt tilgjengelig bak badehuset mens de 2 andre står inne på et avlåst område tilhørende de badende. Søylene er likevel >>>

Map    

Bergen: Stendafjellet med Krohnåsen søyle

Date:
21.01.2023
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
3.7km

Tur på Stendafjellet med en ekstra sløyfe bort til Krohnåsen søyle som står nokså gjemt inne i småskogen. Startet fra parkeringsplassen ved gamle Stend jernbanestasjon.

Map    

Bergen: Sletten søyle

Date:
21.01.2023
Characteristic:
Hike
Distance:
2.6km

Tur til Sletten ved Flesland for å besøke Sletten søyle. Parkerte på Bergen Rideklubb sin parkeringsplass på Sletten. Jeg ble dirigert ned der da der var det plass, sa vakten oppe i veien. Sløyfet ridestevnet men så meg omkring der før turen gikk videre til søylen. Lite tur vennlig terreng med mye rotvelt og kappete trær under høyspentlinje. Tok samme spor tilbake.

Map    

Bergen: Rognåsen

Date:
18.01.2023
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
3.5km

En omvei til matbutikken

Map    

Bergen: Løvstien Nord

Date:
15.01.2023
Characteristic:
Hike
Distance:
5.2km

Familietur på Løvstien nord

Map    

Bergen: Orrhaugane

Date:
14.01.2023
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
4.3km

Tur til Orrhaugane fra Fane kirke Ca. 15 m. nord for bunkeren på høyeste fjellknausen på Orrhaugane står restene etter fastmerket ID 0148. Søylen er knekt av på midten, trolig som et resultat da stor tre rotveltet og traff søylen.

Map     2 comments

Bergen: Kulturminner på Eidsvågsneset og Lønborg

Date:
12.01.2023
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
10.6km

Tur hjemmefra over Ørneberget og videre på ryggen nordover til helt ytterst på Eidsvågsneset. Først ned til odde NØ der det er friluftsanlegg tilrettelagt for svømme kyndige badere. Også en fin plass for de som vil prøve fiskelykken. </imageslider> Derfra bort til Eidsvågneset odde SV der det ligger en stridsbunkers fra 2vk. Der går en kjørevei bort til nøstene men det er avstengt med stor låst port slik at jeg måtte opp i boligområde og ned en gangvei til hus men åpen port til nøste området. Ingen sti ut på neset men en antydning til tråkk som førte bort til bunkeren. Gamle trematerialer er dumpet i inngangen ellers er bunkeren helt intakt. Et bratt og lite tilgjengelig område. </imageslider> Videre til krigsbunkeren som ligger ute på Midtneset ved Frøviken. >>>

Map    

Bergen: Skolehaugen

Date:
02.01.2023
Characteristic:
Hike
Distance:
0.8km

Lurt å begynne året litt forsiktig !

Map    

Bergen: tur i Munkebotten

Date:
01.01.2023
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
5.5km

Tur i Munkebotten.

Map