Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Bergen: Utepåegga fra Romslo

Date:
28.10.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
5.6km

Parkerte ved Øvre Romslo der det er god plass til å parkere ved stistart. Stien gikk først bratt opp en bakke, videre langs ved en innmark til en grind som nå var surret igjen med tau og skiltet hjortejakt pågår. Kløv over og fortsatte på god sti som slynget seg oppover gjennom vekslende skog. Kom opp til en større gresslette der det var rester etter 3 hus, uteløer / fjøs ? eller en gammel gård. I øver del av gressletten delte stien seg, skilt Klompen viste beste sti til høyre. Fant ingen Klompen navn på kartet med stien førte opp på ryggen til Skylefonnstølen, en hytte / støl som ligger luftig til med flott utsikt. Snudde der og tok meg så ut på PB posten Utepåegga 598. Tilbake til stien krysset jeg et mindre myrsøkk, og videre på stien tilbake til start. En overraskende >>>

Map    

Bergen: Tverrmeisa på vinterens første snøføre i Bergen

Date:
26.10.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
4.4km

Bløtt, sleipt, vann og snøføre. Dagens tur ble derfor kortet ned til kun Tverrmeisa.

Map    

Bergen: Haukheia

Date:
25.10.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
2.2km

Den enkleste og raskeste veien til Haukheia

Map    

Bergen: Rundtur på Landåsfjellet

Date:
24.10.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
6.7km

Det ble en runde rundt på Landåsfjellet i dag, startet fra Natlandsfjellet. Bløtt etter flere dager med regn men slapp unna regnvær denne dagen. Var oppom den beskjedne toppen Ormhaugen en ny topp for meg, men toppen kan varte opp med panoramautsikt over Bergen. Fikk også med meg 3 nye hytter på listen "Hyttene i byfjellene"

Map    

Bergen: Ravnefjellet

Date:
23.10.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
2.0km

Map    

Bergen: Hellefjellet og Furekammen

Date:
22.10.2019
Characteristic:
Hike
Distance:
3.9km

En regnværsdag

Map    

Vaksdal / Samnanger: Storenuten og Vardane

Date:
21.10.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
9.5km

Kjørte til Bogo ved Vaksdal og begynte å kjøre oppover grusveien i Bogodalen. Bestemte meg ved lukket grind at her parkerer jeg og tar beina fatt oppover. Angrer ikke på det , veien ble etter hvert meget dårlig med mangel av grus og mye grov pukk / stein. Sporene i veien viste etter hvert kun ATV spor. Så jeg vil ikke anbefale slik det er nå å kjøre opp til Bogadalen Parkeringslomme. Opp i bakken var det også et skilt med tekst: Anleggsveg. All ferdsel på eget ansvar. Køyring kun etter avtale. Fra demningen fulgte jeg tråkk bratt opp ved mindre bekk og kom opp ved lite vann øst for Storenuten. Stor varde på toppen. Mindre utsikt en jeg hadde regnet med da toppen ligger inne på en større platå. I tillegg begynte det å gråne til i vest med lavt skydekke. Så på kartet at det >>>

Map    

Bergen: Rundtur på Vossavardane fra Osavatnet

Date:
20.10.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
13.6km

Flott høstdag i fjellet, startet fra parkeringsplassen ved Osavatnet som var tilnærmet full av biler denne dagen. Ca. 150 plasser. Jeg tok av fra folkevandringen nede ved demningen og tok stien som går opp gjennom Tjørndalen til Vossavardane. Der ble det en runde rundt på diverse småtopper nesten helt alene.

Map    

Bergen: Fra Gaupås til 3 småtopper ved Språkevatnet

Date:
19.10.2019
Characteristic:
Hike
Distance:
8.2km

Dagens tur ble en runde rundt i området ved Språkevatnet. Turen begynte på spaservei, videre på skiltet sti til toppen. Derfra fulgte jeg sti ned til nordenden av Sprøkevatnet. Krysset over demningen i nordenden av Språkevatnet og fulgte stien som går langs vannet mot syd. Dårlig sleip sti med mye vann. Det er ikke tegnet inn sti til Ullberget, og jeg fulgte ryggen opp fra nord. En del skog nederst, ellers ganske åpent og lett å gå, fant hjort tråkk som jeg fulgte nesten helt til toppen. Tilbaketuren til Gaupås tok jeg turen over Beitelen. Det går god tørr sti som begynner helt syd på ryggen til toppen. Fra toppen og ned til Gaupås bløt sti med mye vann.

Map    

Bergen: Rundtur i Sandviken

Date:
18.10.2019
Characteristic:
Hike
Distance:
10.1km

Map