Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Dystingen fra Fosse

Date:
02.07.2021
Duration:
2:06h
Distance:
5.5km

Fredag kveld bestemte jeg meg for å plukke en topp jeg har sett på og tenkt på en stund, men aldri tatt meg tiden til å besøke, nemlig Dystingen. Kjørte til Dale og deretter opp veien mot Bergsdalen til Fosse, hvor jeg parkerte ved kraftverket. Ingen andre på tur her denne kvelden, med unntak av en del fluer og en og annen klegg. Fulgte stien bratt oppover mot Dystingen. Om det var et lurt valg å gå for en topp med 600 hm stigning fordelt på 2 km på årets, så langt, varmeste dag, kan diskuteres. Stien er godt merket hele veien, men noe utydelig i starten grunnet mye vegetasjon. Oppe i høyden er det søyler i stål og glassfiber som viser veien helt til topps. Vel opp ble det noen bilder og en pust i bakken før jeg returnerte ned igjen. På vei ned gikk jeg helt i mine egne tanker >>>

Map    

Veten fra Falkanger

Date:
30.06.2021
Duration:
0:47h
Distance:
2.6km
Map    

Gullfjellstoppen fra Osavatn

Date:
29.06.2021
Duration:
1:48h
Distance:
5.9km

Nydelig kveldstur på Gullfjellet. Omtrent mutters alene. Traff ingen etter å ha forlatt grusstien fra Osavatn før jeg kom opp på toppen. Der traff jeg en annen turgåer og det var det eneste. Nesten vindstille på toppen. Fin kveld.

Map    

Grånipa og Javnesåta fra Flordalen

Date:
27.06.2021
Duration:
3:06h
Distance:
9.1km

Fin tur fra Vaksdal med unntak av et uhorvelig antall fluer som slo følge frem til tregrensen. Heldigvis var det litt mer vind i høyden og dermed litt mer fred å få også. Egentlig alt for varmt vær å gå tur i etter min smak, men totalt sett en flott tur uansett.

Map    

Gaustadfjellet fra Revskard

Date:
26.06.2021
Duration:
0:37h
Distance:
2.5km
Map    

Tverrmeisa, Slettegga og Nobbane fra Bontveit

Date:
23.06.2021
Duration:
2:34h
Distance:
8.9km

Strafferunde på Bontveit for å plukke topper jeg ikke hadde tatt med på tidligere turer. Fint turvær og lite folk. Hadde solnedgangen samarbeidet så hadde jeg forlenget turen over Austefjellet og Hausdalshorga også, men det får bli en annen gang.

Map    

Høgstefjellet fra Falkanger

Date:
21.06.2021
Duration:
1:45h
Distance:
5.1km

Nydelig solnedgangstur til Høgstefjellet. Et lavt skydekke la seg over toppen på Veten, men nådde akkurat ikke ned til Høgstefjellet. Sjelden har jeg vel hatt mer flaks med valg av fjelltopp.

Map    

Haugevarden og Hauggjelsvarden fra Lone

Date:
20.06.2021
Duration:
2:57h
Distance:
8.6km

Planen var en rolig og grei søndagstur før regnet satte inn. Kjørte til Lone og la i vei oppover mot Ulriken. Hadde ikke forventet å treffe mange mennesker her og det gjorde jeg heller ikke. Bare et par, tre andre turfølger traff jeg i løpet av hele turen. Når jeg kom opp i høyden fulgte jeg Rett Vest-traseen forbi Valhal og videre bort til Haugevarden. Herifra videre over til Hauggjelsvarden, hvor det ble lunsjpause. Etter en god og lang rast fulgte jeg Jubileumsstien ned igjen til Lone. Herlig søndagstur.

Map    

Sveningen fra Hausdalen

Date:
18.06.2021
Duration:
3:39h
Distance:
13.6km

Herlig kveldstur på Sveningen. Ettersom at skoleferien begynte denne fredagen, så jeg for meg at Hausdalen var full av folk. Jeg traff ingen, men så et par tre familiecamper langs elven. Fulge grusstien omtrent så langt som den går og tok av mot Litla Brekkevatnet. Fulgte stien forbi vannet og videre inn på Varderekke oppover mot Sveningen. Herlig turterreng og behagelig temperatur å gå i. Oppe på toppen ble det en pause og noen bilder før jeg returnerte samme vei. En nydelig tur.

Map    

Fjelde Gard fra Aurdalen

Date:
15.06.2021
Duration:
2:15h
Distance:
12.2km
Map