Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Veten fra Falkanger

Date:
11.08.2019
Duration:
0:46h
Distance:
2.6km

Joggetur på Veten. Et lite minutt unna å true pers.

Map    

Storavatnet (Meland) rundt i kajakk

Date:
10.08.2019
Characteristic:
Kayaking
Duration:
4:55h
Distance:
24.0km

Map    

Overnattingstur til Veten

Date:
04.08.2019
Duration:
0:43h
Distance:
2.0km
Map    

Tellevikfjellet fra Falkanger

Date:
31.07.2019
Duration:
0:34h
Distance:
3.9km
Map    

Høgstefjellet fra Falkanger

Date:
27.07.2019
Duration:
1:39h
Distance:
5.2km

Fin kveldstur til Høgstefjellet sammen med min søster. Vi var oppe like etter solnedgang. Kom opp til varden og så at det stod et telt på den egentlige toppen av Høgstefjellet, vi lot dem være i fred og returnerte uten å besøke toppunktet. Fin tur i tropevarme.

Map    

Høgstefjellet og Tellevikfjellet fra Sætregården

Date:
24.07.2019
Duration:
1:22h
Distance:
6.3km
Map    

Risnesnipa fra Lekva

Date:
17.07.2019
Duration:
4:57h
Distance:
17.3km

Jeg skulle til Hyllestad for å besøke familie, da ble det for dumt å ikke stikke innom Lihesten og Risnesnipa. Jeg kjørte til Lekva og begynte turen opp mot 3L-Stølane. Nydelig sommervær, kanskje noe varmt for tur, men ellers helt perfekt. Traff en hoggorm som lå og solte seg ved siden av stien. Den ga klar beskjed om at jeg ble for nærgående, før den trakk seg unna så jeg fikk passere. Det er et helt nydelig stisystem med fargekodede varder på Lihesten. Til tross for det, klarte jeg på et tidspunkt å ta feil av blå og turkis og endte derfor opp med å gå 180 grader feil. Innså etterhvert blemmen og snudde. Totalt sett kunne jeg vel spart en god kilometer med trasking. Oppover mot Risnesnipa traff jeg ingen andre turgåere og jeg fikk nyte utsikten helt alene. Lihesten er et >>>

Map     2 comments

Høgstefjellet fra Falkanger

Date:
16.07.2019
Duration:
1:06h
Distance:
5.2km

Forsøk på ny rute mot Høgstefjellet. Jeg begynte på Falkanger, satte kurs mot Sætregården og fant en sti opp gjennom skogen her. Usikker på hvor mye som var faktisk sti og hvor mye som var enten improvisert eller tråkk. Jeg kom meg uansett opp og ut av skogen og traff på den vanlige stien opp mot toppen. Vel oppe ble det tid til en pause og noen bilder, før jeg satte kursen nedover igjen. Valgte den normale ruten tilbake til Falkanger.

Map    

Overnattingstur til Raudnipa fra Skulstad

Date:
12.07.2019
Duration:
2:08h
Distance:
6.5km

Fortsatt sommerferie og fortsatt strålende turvær i Bergen, gjorde at jeg hadde et ønske om å få til en overnattingstur til. Jeg ønsket en topp med god utsikt og valget falt derfor på Raudnipa. Det er ikke så mange fjelltopper som har god utsikt over Sørfjorden, med Raudnipa ligger helt riktig plassert i så henseende. Jeg kom meg noe sent av gårde, men kjørte mot Øvre Skulstad hvor jeg parkerte. Fulgte normal sti rundt Skulstadvatnet og opp til Holmavatn. Derifra og utover mistet jeg mer eller mindre stien og fulgte en blanding av dyretråkk og terreng oppover. Vel oppe på toppen rakk jeg akkurat å få med meg solnedgangen før jeg slo opp teltet, laget kveldsmat og la meg til å sove. Neste morgen våknet jeg tidlig av det var lyst og varmt. Når jeg kom ut av teltet så ble det >>>

Map    

Overnatting på Nonkletten fra Haugsvær

Date:
08.07.2019
Duration:
1:22h
Distance:
3.1km

Jeg bestemte meg ganske spontant mandags kveld for at jeg ville ta meg en overnattingstur utendørs. Jeg måtte derfor finne en plass jeg ikke hadde vært før som jeg ville rekke før solen gikk ned og som samtidig hadde utsikt. Valget falt på Nonkletten eller Nonklettfjellet alt etter om man følger skiltene eller kartet. Jeg kjørte til Haugsvær og parkerte bak Jokerbutikken. Jeg la i vei oppover mot toppen, først på traktorvei deretter sti. Her har det vært gjort en innsats med å merke stien på nytt. Den er nå merket med blå (nye) og røde (gamle) plankebiter i trærne, samt blåmaling på stubber og berg. Det var derfor enkelt og greit å finne veien opp. Litt værre ned igjen dagen etterpå, men det gikk også fint.

Map