Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Tellevikfjellet fra Falkanger

Date:
18.02.2019
Duration:
0:48h
Distance:
3.5km
Map    

Veten fra Falkanger

Date:
17.02.2019
Duration:
0:49h
Distance:
2.6km
Map    

Veten fra Falkanger

Date:
12.02.2019
Duration:
1:00h
Distance:
2.7km
Map    

Knarvik - Indregardsfjellet - Øvre Åse

Date:
03.02.2019
Duration:
2:34h
Distance:
7.6km

Nydelig vær denne søndagen i tillegg til at det var DNT sin "Kom deg ut-dagen". Planen var opprinnelig å starte i Knarvik, gå opp til Indregardsfjellet over til Øvre Åse og derifra opp til Gladihaug. Jeg forventet ikke at det skulle være spor fra Indregardsfjellet og videre, og det var det heller ikke. Jeg fulgte hjortetråkk store deler av turen og kontrollerte stadig med GPSen på telefonen, at jeg var på riktig kurs. Det er ikke så lett å holde oversikten over himmelretningen inne i skogen. Etter å ha basket av gårde med snø til knærene og endelig kommet meg til traktorstien fra Øvre Åse, hadde jeg lite strøm på telefonen. Jeg prøvde meg derfor på en snarvei for å komme meg raskere inn på stien mot Gladihaug. Akkurat det var en tabbe. Det viste seg at det var >>>

Map    

Veten fra Falkanger

Date:
31.01.2019
Duration:
1:01h
Distance:
2.8km

Enda en tur på Veten denne kvelden. Forventet omtrent samme forhold som sist, men med bedre vær. Tok delvis feil. Været var bra og det var ganske vindstille, men det hadde snødd en del her oppe siden sist og det som var av spor hadde stort sett blåst igjen. Det var et par personer som hadde gått før meg, men det var de eneste sporene som var å se. Dette gjorde at det faktisk var tyngre å gå denne kvelden, enn tidligere i uken. Når jeg endelig kom meg opp på toppen så var det som vanlig litt vind her oppe, det var også utsikt i alle retninger i motsetning til sist, men overskyet. Det ble en kort fotoseanse før jeg satte kursen nedover igjen.

Map    

Veten fra Falkanger

Date:
28.01.2019
Duration:
0:52h
Distance:
2.9km

Jeg har et mål om å passere 200 turer i år, det gjør at jeg også må ut og gå når været ikke spiller helt på lag og det er mest fristende å benke seg foran TVen. Dette var en sånn dag, med kald vinterluft og overskyet vær med snøbyger som var meldt å komme inn i løpet av turen, så var ikke akkurat motivasjonen på topp. Jeg fikk uansett motet meg opp, kjørte til Falkanger og parkerte, tredde luen godt nedover ørene, monterte hodelykten på toppen av hodet og satte av gårde. Stien oppover mot Veten var betydelig mer nedtråkket enn til Høgstefjellet et par dager tidligere. Lett puddersnø på toppen gjorde likevel at fotfestet ikke var på topp, men det var uansett fint å gå uten brodder. Oppe på toppen blåste det og snøbygene kom som spådd like før jeg nådde opp. >>>

Map    

Høgstefjellet fra Falkanger

Date:
26.01.2019
Duration:
2:17h
Distance:
5.8km

Jeg hadde på forhånd forberedt meg på at dette kom til å bli en tur hvor jeg gikk og stampet i snøen. Når jeg kom opp i krysset mellom Høgstefjellet, Tellevikfjellet, Baugtveit og Sætregården så jeg at det gikk spor mot Tellevikfjellet. Sta som jeg er bestemte jeg meg da for å tråkke egne spor mot Høgstefjellet. Med snø som rakk til knærene og enkelte steder til lårene, skulle det vise seg å bli fryktelig tungt. Jeg brukte lang tid opp og når jeg først kom meg opp til toppen kom en snøbyge sigende og skygget for all utsikt. Jeg valgte uansett å ta meg en god pause og fyre opp en kopp kaffe på den medbragte spritbrenneren. Etter å ha rastet en stund begynte jeg å bli kald og satte kursen nedover igjen.

Map    

Tellevikfjellet via improvisert sti

Date:
20.01.2019
Duration:
1:48h
Distance:
4.4km

Jeg hadde planer om å rusle en tur på Tellevikfjellet denne ettermiddagen. Jeg hadde også ønske om å finne en plass å fyre opp et lite bål, drikke noe kaffe og slappe litt av på veien. Dessverre så løp tiden fra meg, så når jeg endelig hadde funnet en egnet plass nærmet solnedgangen seg. Uten hodelykt og uten å være helt sikker på hvordan jeg skulle nå toppen av Tellevikfjellet, bestemte jeg meg derfor for å trakke videre. På veien gjennom skogen og opp mot toppen skremte jeg to hjort av gårde. Herlig tur, til tross for mangel på bål.

Map    

Veten fra Falkanger

Date:
18.01.2019
Duration:
0:59h
Distance:
2.6km

Rolig og grei kveldstur på Veten i lett snøvær. Jeg var tilsynelatende den eneste som var på toppen denne kvelden, etter at det begynte å snø. Forferdelig glatt enkelte plasser. Til tross for at jeg hadde på meg brodder så endte jeg opp med å skli flere ganger. Jeg var godt fornøyd med å komme meg både opp og ned igjen uten å gå skikkelig på ræv.

Map    

Tellevikfjellet fra Sætregården

Date:
17.01.2019
Duration:
1:01h
Distance:
3.7km

Rolig og grei tur til Tellevikfjellet fra Falkanger. Av en eller annen grunn kom jeg frem til at jeg nok ikke kom til å ha behov for brodder på turen. Det viste seg jo selvsagt å være skivebom. Klink is store deler av veien, det kombinert med lave sko gjorde at jeg klarte å tråkke over. Heldigvis ikke så ille at jeg må holde meg i ro, men nok til at jeg hinket rundt en stund bannet for meg selv. Til tross for det så endte det med å bli en fin, men kald tur.

Map