Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

7-Fjellsturen

Date:
27.05.2018
Duration:
9:07h
Distance:
37.7km
Map    

Veten fra Falkanger

Date:
21.05.2018
Duration:
0:43h
Distance:
2.5km

Enda en kveldstur på Veten. Etter en lang periode med tørt og fint vær var stien helt nydelig. Knusktørt og fint hele veien oppover, selv i de partiene som tar lang tid før de tørker opp. Planen var i utgangspunktet en rolig kveldstur, men på et eller annet tidspunkt ombestemte jeg meg og satte fart oppover. Jeg kjente godt at lett bekledning og kjølig kveldsluft var en fin kombinasjon og jeg nådde toppen på 17:39, noe som også er ny pers. Herlig! Oppe på toppen ble det litt drikke, bilder og beundring av solnedgangen før jeg jogget rolig tilbake til Falkanger.

Map    

Skåldalsnipa fra Espeland

Date:
20.05.2018
Duration:
1:54h
Distance:
7.2km

Bestemte meg i går kveld for å ta en tur til Skåldalsnipa og Skåldalsfjellet i dag, dessverre så ble det bare Skåldalsnipa denne gangen, mer om det senere, men uansett en flott tur. Jeg kjørte til Espeland og parkerte langs veien like over Espeland Fangeleir. Fulgte grussti innover i skogen frem til stien opp mot Skåldalsnipa. Skulle ikke langt opp i høyden før vinden begynte å ta tak. Er rikelig med bjørkeskog her så den rasler så fint når det blåser. Oppe på toppen av Skåldalsnipa var det vanskelig å stå stille på grunn av vinden så det ble bare en kort drikkepause og noen bilder før jeg fortsatte videre mot Skåldalsfjellet. Når jeg kom opp på høyden nord for Djupedalen (685) var jeg lei av å gå i piskende motvind, så da snudde jeg og gikk ned igjen. Skåldalsfjellet >>>

Map    

Gullfjellet fra Osavatnet

Date:
18.05.2018
Duration:
3:33h
Distance:
16.5km

Fridag kombinert med nydelig vær i Bergen gjorde at jeg bestemte meg for å ta en tur til byens høyeste punkt, Gullfjelltoppen. Kjørte til Osavatnet, parkerte og fulgte varderekken via Redningshytten oppover. Jeg traff mye folk frem til og med Redningshytten. Derifra og oppover var det betydelig færre ute på tur. Totalt tror jeg jeg traff 7 personer tur/retur Redningshytten. Oppe på toppen var det nesten helt vindstille, tror ikke det forekommer så ofte her oppe. Nesten ikke en sky på himmelen og god sikt i alle retninger. Tok meg noen minutter til å drikke litt vann og ta noen bilder før jeg returnerte samme vei.

Map    

Veten fra Falkanger

Date:
13.05.2018
Duration:
0:26h
Distance:
1.4km

Kveldstur på Veten, gikk opp søndags kveld og slo opp teltet, overnattet til mandags morgen. En fin måte å forlenge helgen litt på.

Map    

Kvitebjørnen fra Munkebotn

Date:
13.05.2018
Duration:
2:16h
Distance:
7.4km

Søndagstur til Kvitebjørnen sammen med Mamma. Vi skulle egentlig på Hananipa denne søndagen, men parkeringsplassen på Skulstad var smekkfull så det ble det endring i planene. Vi parkerte i Eidsvåg gikk opp Munkebotn og opp til Kvitebjørnen via Ravneberghytten, Sandvikshytten og Dræggehytten. Fin tur i nydelig vær, det vrimlet av folk oppover mot Sandvikshytten. Over det var det betydelig færre folk å treffe.

Map    

Veten fra Falkanger

Date:
11.05.2018
Duration:
0:44h
Distance:
2.5km

Enda en tur på Veten. Flott ettermiddagstur i solskinn i Bergen. Mye folk på tur denne ettermiddagen. Noe bløtt etter gårsdagens nedbør, ellers perfekte forhold.

Map    

Midtbygda til Falkanger via Vardfjellet og Høgstefjellet

Date:
09.05.2018
Duration:
1:09h
Distance:
5.1km

Etter å ha gjort meg ferdig meg gjøremål i Åsane bestemte jeg meg for å gå over Vardfjellet og Høgstefjellet tilbake til Falkanger. Fikk en kamerat til å slippe meg av med bossmottaket i Salhusvegen. Derifra fulgte jeg stien opp og over Vardfjellet. Var antydninger til regn i luften, men det gjorde heldigvis ikke noe mer ut av seg. Det skyet også til i løpet av turen så det ble et flott fargespill bak skyene når solen gikk ned. På toppen av Vardfjellet ble det tid til litt drikke og noen bilder, før jeg fortsatte mot Høgstefjellet. Stien mellom Høgstefjellet og Vardfjellet var veldig bløt, men det tror jeg er helt normalt her oppe. Oppe på Høgstefjellet ble det også tid til et par bilder før jeg fortsatte nedover til bilen på Falkanger.

Map    

Falkanger til Myrdal via Veten

Date:
09.05.2018
Duration:
1:13h
Distance:
6.4km

Jeg måtte en tur opp til Åsane Senter denne ettermiddagen, det var en gyllen anledning til å få luftet skallen litt også. Kjørte til Falkanger hvor jeg parkerte. Fulgte stien opp til toppen av Veten. Her ble det tid til litt drikke og ett bilde før jeg fortsatte nedover mot Rimmaskaret. Har vært skikkelig sommer her i Bergen de siste par dagene så stien opp til Veten var omtrent helt tørr. Nedover mot Rimmaskaret var det litt mer fuktig, men jeg kom meg helt ned tørrskodd.

Map    

Fløyen fra Øvregaten

Date:
07.05.2018
Duration:
2:36h
Distance:
13.8km

Bestemte meg i går ettermiddag for å plukke noen topper i Fløyenmassivet. Det jeg derimot ikke tenkte på var å planlegge en rute på forhånd, jeg er tross alt ikke veldig godt kjent her oppe. Derfor ble det en del roting og jeg har nok også gått rett forbi flere PBEer, men det gjør ikke så mye. Da har jeg en god grunn til å ta flere turer opp her. Jeg gikk av bussen fra Åsane på Bryggen og la i vei oppover mot Fløyen. Bra vær denne ettermiddagen så det vrimlet av folk over alt. Jeg er i utgangspunktet litt folkesky og hater å gå i kø, derfor ble det noen omveier for å unngå de mest folksomme plassene. Begynte med en tur på Fløyvarden og Fløyfjellet, derifra videre til Midtfjellet og til slutt Blåmanen før jeg returnerte til Bryggen. Alt i alt en fin ettermiddagstur på >>>

Map