Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Veten fra Falkanger via Altershola

Date:
31.03.2018
Duration:
1:13h
Distance:
3.9km

Enda en nydelig kveldstur på Veten. Fikk også med meg siste rest av en flott solnedgang. Kjørte som vanlig til Falkanger og parkerte, men bestemte meg for å gå en annen vei opp enn det jeg pleier. Det går sti opp til Veten helt fra Hordvik Barnehage, men i forbindelse med at det jobbes med uttak av tømmer på Falkanger, er det nå lettere å klare å komme inn på denne stien også her oppe. Når man kommer inn på stien går man rett frem mot og opp på Veten. Man går også over Altershola og Ruskafjellet (ikke PBE) på veien.

Map    

Ådnanipa fra Hølbekken via Hjortestien

Date:
29.03.2018
Duration:
1:25h
Distance:
4.7km

Nydelig påskevær i Bergen om dagen. Bestemte meg for å prøve meg på å bestige Ådnanipa. Gjorde et forsøk sist helg fra Tunes, men måtte snu når jeg hadde snø til lårene og hverken ski eller truger. I dag bestemte jeg meg for å prøve fra andre siden, nærmere bestemt fra Hølbekken. Parkerte bilen ved en barnehage og navigerte meg opp gjennom borettslaget på diverse småstier og snarveier opp til Reppardalsvegen. Her begynner stien i skogen rett bak en benk langs veien. Stien er godt merket med røde og hvite bånd på trærne i tillegg til reflekser. Dette er en flott sti, men det er bratt, fryktelig bratt. Hvis det finnes noen som helst mulighet for is anbefaler jeg å ta med brodder. Oppe på toppen er utsikten storslagen, spesielt når alle høyere fjell rundt er dekket av snø.

Map    

Tellevikfjellet og Høgstefjellet fra Falkanger

Date:
28.03.2018
Duration:
1:43h
Distance:
6.9km

Planen i dag var en tur til Tellevikfjellet til solnedgang. "Dessverre" hadde jeg beregnet for god tid og var der lenge før solen gikk ned. Jeg bestemte meg for at jeg kunne ikke bli sittende der og fryse og satte kursen mot Høgstefjellet for å rekke solnedgangen der oppe i stedet. Flott tur mot Høgstefjellet også, Høgstefjellet byr faktisk på en litt lett høyfjellsfølelse, med høye stup og god utsikt. Helt nydelig turføre i dag, fortsatt en del snø, men den er hard og bærer godt. Utrolig lettgått.

Map    

Veten fra Falkanger via Rimmaskaret til Melingen

Date:
27.03.2018
Duration:
0:54h
Distance:
3.7km

Ble en tur til Veten i dag også. Helt nydelig påskevær i Bergen denne ettermiddagen. Strålende sol fra nesten skyfri himmel. Falt noe snø i natt så Veten ser ut som den er dekket av melis fra avstand. Parkerte som vanlig og gikk opp fra Falkanger. Litt glattere i dag enn i går når det har kommet en del ny snø, men fortsatt fint å gå. På toppen ble det en kort drikkepause og et par bilder før jeg gikk nedover mot Rimmaskaret. Helt tydelig at dette er skyggesiden av Veten, her var det betydelig mer snø, stedvis rakk den meg nesten til lårene, litt glattere nedover her, men en fin variasjon. Fortsatte nedover til Melingen hvor jeg ble plukket opp.

Map    

Veten fra Falkanger

Date:
26.03.2018
Duration:
0:48h
Distance:
2.8km

Etter en slapp helg hvor den eneste turen ble et mislykket forsøk på å bestige Ådnanipa, var det godt å begynne uken med en tur på Veten. I løpet av et år er nok dette den toppen jeg er desidert flest ganger innom. Bydelens ubestridt beste utsiktstopp i mine øyne. Her har man utsikt i alle himmelretninger. Jeg begynte som vanlig fra Falkanger, det regnet lett når jeg begynte på turen. Etter hvert som jeg kom litt opp i høyden gikk dette først over til sludd og deretter snø. Mye av snøen som har lagt store deler av vinteren har nå begynt å forsvinne, etter siste døgns tidvis harde regnbyger. Oppe på toppen var det grått, lett vind og lette snøbyger. Tok noen bilder før jeg småjogget ned igjen for å rekke landskampen.

Map    

Høgstefjellet fra Falkanger

Date:
20.03.2018
Duration:
1:18h
Distance:
5.6km

Hadde i utgangspunktet ingen planer om tur i dag, men på et tidspunkt kjedet jeg meg og fant ut at det var lenge siden jeg sist hadde vært på Høgstefjellet. Kjørte til Falkanger, parkerte bilen og begynte å gå. Omtrent samtidig begynte det å snø. Først ganske lett, men det tok seg gradvis opp dess lenger jeg kom. Når jeg kom opp og gikk paralellt med Baugtveitstemma, snødde det så tett at jeg ikke kunne se hverken vannet eller Toppe. Det har vært mildt noen dager nå, så snøen har smeltet litt før den har fryst igjen, noe som gjør at den var ganske hard og bærer godt. Behagelig å gå på. Oppe på toppen ble det bare tid til ett bilde før jeg snudde og gikk ned igjen. Det snødde etterhvert så tett at det var lite hjelp i hodelykten, den laget bare en vegg av lys rett foran >>>

Map     2 comments

Dronninga fra Ravnanger

Date:
18.03.2018
Duration:
1:06h
Distance:
6.1km

Etter å ha vært på Kolbeinsvarden kjørte jeg til Ravnanger for å bestige Dronninga. Jeg hadde sett på kartet på forhånd og visste at det gikk en traktorsti nesten til toppen, i stedet for å benytte meg av denne, peilet jeg meg inn på et sti-nettverk på Ravnanger som mot slutten kommer inn på nevnte traktorsti. Dette fungerte helt strålende, men turen endte nok med å bli en del lenger enn den hadde trengt å være og litt lenger enn det jeg egentlig hadde tid til. Akkurat som på Kolbeinsvarden, var det her hardpakket snø som hadde begynt å smelte på toppen og blitt til is. Jeg kom meg opp til utsiktspunktet på Dronninga, men da hadde jeg knapt med tid. Rakk derfor ikke å studere kart for å finne høyeste punkt. Jeg tok beina fatt og vekslet mellom å jogge og gå fort for >>>

Map    

Kolbeinsvarden fra Steinrusta

Date:
18.03.2018
Duration:
0:42h
Distance:
2.9km

I forbindelse med jobb på Askøy så tenkte jeg at det ville være fint å plukket et par topper når været var så bra som det var denne helgen. Strålende sol fra skyfri himmel.Kjørte til Steinrusta og parkerte på lommen ved siden av veien. Fant stien like bak parkeringslommen. Det er godt skiltet og merket hele veien, store deler er også tilrettelagt med klopper av tre. Jeg har av og til lurt på om det kan bli for mye klopper, og det synes jeg kanskje det er her. Man mister litt litt av opplevelsen av å være ute i naturen i mine øyne. Det var hardpakket snø oppover stien og når solen stod på og smeltet det øverste laget, ble dette til klink is. Noe utfordrende å holde seg på beina, men jeg kom meg til topps uten brodder. Her oppe ble det en rask drikkepause før jeg spente på >>>

Map    

Orretua fra Munkebotn

Date:
14.03.2018
Duration:
1:04h
Distance:
4.8km

Hastet meg av gårde etter middagen for å rekke en tur på Orretua før solen gikk ned. Var forberedt på at det kom til å være glatt oppover og ganske riktig var stien fylt med både snø og is. Kom meg greit opp uten brodder, men var nøye med hvor jeg plasserte beina. Oppover her kan det fort bli fatalt hvis man mister fotfeste. Vel oppe på toppen var utsikten fin, men været var ikke det helt store. Gikk derfor videre ganske umiddelbart. Når jeg kom til Ravneberghytten spente jeg på meg broddene før jeg satt utfor, nedover mot Langevatnet. Betydelig mer is nedover her, uten brodder hadde jeg brukt mye lengre tid ned. Alt i alt en fin tur en grå, onsdags ettermiddag.

Map    

Beitelen fra Arna Stadion

Date:
12.03.2018
Duration:
0:55h
Distance:
3.6km

I dag ble det en fin ettermiddagstur til Beitelen. Første gang her oppe for min del. Jeg parkerte ved Arna Stadion og fulgte skiltet sti opp til toppen av Beitelen. Fin sti som er merket hele veien. Flott utsikt fra ganske tidlig på turen og hele veien opp med unntak av enkelte steder hvor man går inni skogen. På vei ned igjen gikk jeg i min egen verden og klarte å overse et stikryss. Innså dette etter å ha gått feil et stykke, snudde og fant riktig vei ned igjen. Jeg glemte forøvrig å starte aktivitet på klokken før jeg var kommet et stykke av gårde, derfor mangler begynnelsen av turen på sporet.

Map