Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Håøytoppen fra Flatøy

Date:
27.04.2018
Duration:
0:52h
Distance:
4.3km

Ukens og årets andre tur til Håøytoppen. Etter en middagslur var det tid for tur denne ettermiddagen også. Kjørte til Flatøy og fulgte stien mot Håøy og deretter Håøytoppen. Fulgte i hovedsak vanlig rute oppover, men prøvde meg også på det jeg fant av snarveier oppover. Det var ikke alle jeg fikk med meg på vei oppover. På toppen var det flott, sprenstige skyer ga flotte bilder. Ble også en liten drikkepause før jeg satte utfor nedover igjen. Igjen prøvde jeg meg på det jeg fant av snarveier, fant noen flere på vei nedover, men det er mulig jeg har oversett noen. Fin tur som gikk et par minutter raskere enn tidligere i uken.

Map    

Håøytoppen fra Flatøy

Date:
24.04.2018
Duration:
0:57h
Distance:
5.4km

Årets første tur på Håøytoppen blir neppe den siste. Synes turen fra Flatøy, ut på Håøy, opp på toppen og tilbake er en helt strålende tur for kondisjonstrening. Nå er alt av snø borte og det er mildere i været, noe som gjør det mulig å kle seg lettere og holde høyere tempo enn i vinter. Deilig! Jeg parkerte på Flatøy, og fulgte stien mot Håøy. Først i gangtempo, når jeg hadde fått varmen i muskulaturen gikk jeg over til lett jogg. Noen bløte partier, men stort sett helt strålende forhold. En og annen regnskur kom og gikk. Utsikten på toppen er imponerende, den beskjedne høyden tatt i betraktning.

Map    

Veten fra Grøvlesvingen til Falkanger

Date:
15.04.2018
Duration:
1:24h
Distance:
5.7km

Enda en tur til Veten. Denne gang gikk jeg fra Grøvlesvingen over Ruskafjellet og opp på Veten. En god del lenger enn veien jeg vanligvis går, totalt sett, men stort sett fint. Enkelte veldig bløte partier og enkelte partier med mye snø, men ellers helt topp. På toppen var sikten noe redusert, mye forurensing i luften. Gikk ned igjen til Falkanger for å rekke Brannkampen.

Map    

Veten fra Falkanger

Date:
12.04.2018
Duration:
1:03h
Distance:
2.6km

Kveldstur til Veten fra Falkanger. Planen var å nå opp og få med seg solnedgangen. Parkerte som vanlig på Falkanger, og gikk opp via Grinde. Det ligger fortsatt noe is og snø igjen i stien oppover, men stort sett var det fint. Det er tydelig at det begynner å bli vår oppover her. Gleder meg til tørre forhold igjen, da er det lettere å sette litt mer fart oppover. På toppen var det en del vind, men jeg ble værende frem til solen forsvant i havet.

Map    

Norhytten fra Hjortland på ski

Date:
10.04.2018
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
1:54h
Distance:
5.2km

Jeg prøvde meg på en tur til Norhytten på søndag, men måtte gi meg et stykke før jeg kom helt opp. Det var alt for mye snø. Nå har det regnet her i Bergen de to siste dagene, men jeg regnet med at det fortsatt ville være skiføre her inne med tanke på hvor mye snø som lå på søndag. Jeg parkerte på øverste parkeringsplassen på Hjortland og gikk opp grusveien. I enden er det et kryss hvor jeg tok av mot Simsedalen og Norhytten. Noe bløt snø enkelte steder etter mye nedbør de siste dagene, men ellers OK. Mye bedre enn å gå på beina.

Map    

Geitanuken fra Myrdalskogen

Date:
09.04.2018
Duration:
1:40h
Distance:
4.5km

Rolig og grei ettermiddagstur til Geitanuken sammen med Mamma. Vi begynte fra Myrdalskogen og hadde som mål å gå så lite som mulig på asfalt. Gikk gjennom skogen fra Blokkhaugen Barnehage og opp der hvor svingen på Skinstø møter sti fra Myrdal. Herifra er det et lite stykke asfalt før det er ny skogssti, deretter igjen litt asfalt og til slutt sti til toppen. Det var lett regn hele veien og ingen sikt i høyden. Uansett en grei tur.

Map    

Simsedalen fra Hjortland

Date:
08.04.2018
Duration:
1:49h
Distance:
7.8km

Opprinngelig så var planen å gå til Norhytten, men det satte snøen en stopper for, som så mange ganger før denne vinteren. Jeg burde egentlig ha resonert meg frem til på forhånd at det var for mye snø til å rote seg innover Simsedalen uten ski eller truger, men jeg ser ikke ut til å lære av egne feil. Uansett så ble det en grei tur i lett regnvær.

Map    

Moldekleivfjell fra Litlebergen retur via Moldekleiv

Date:
07.04.2018
Duration:
1:17h
Distance:
4.3km

Etter gårsdagens tur til Veten i slush-føre, fristet det lite å gå på et av fjellene i nærområdet. Etter å ha vurdert diverse alternativer falt valget på Moldekleivfjell eller Krossfjellet som det også kalles. Fra avstand så det ut til å være nesten snøfritt her oppe. Det viste seg dessverre å være feil. Føret var akkurat like dårlig her som på Veten. Våt og tung slush-snø. Jeg begynte turen fra Litlebergen, fulgte noen fotspor et lite stykke innover på skogsveien, men forlot de da de ikke gikk opp mot Moldekleivfjell. Oppover i skogen var det ikke helt tydelig hvor stien går når den var dekket av snø, derfor ble det noe improvisasjon enkelte plasser. Oppe på toppen var det fint. Delvis overskyet og noe vind.

Map    

Veten fra Falkanger retur via Altershola

Date:
06.04.2018
Duration:
1:21h
Distance:
3.5km

Etter noen dager med pause var det igjen tid for tur. Været var ikke spesielt inspirerende og det ligger fortsatt rikelig med snø på de fleste topper i området, så da ble det en tur på Veten. Her var det dyp våt snø av typen slush. Tungt og vått å gå i. Været var også grått og trist så det ble ikke de helt store bildene. Jeg begynte å gå ganske nøyaktig samtidig som solen gikk ned, det ble gradvis mørkere, og tid for hodelykt på vei ned igjen. Jeg gikk ned via Altershola, det skulle jeg ikke gjort. Løs og våt snø gjør at denne veien er på grensen til farlig. Vil også tro det er en fare for snøskred så bratt som det er nedover her. Tok det rolig og kom meg helskinnet ned, men anbefaler ikke andre å gjøre det samme under tilsvarende forhold.

Map    

Eldsfjellet fra Landsviklia

Date:
02.04.2018
Duration:
1:58h
Distance:
3.1km

Fin tur til Eldsfjellet i dag sammen med Pappa. Dette var siste påskedag og, i følge værmeldingene, siste godværsdag, da gjelder det å utnytte det best mulig. Vi kjørte til Landsvik, parkerte på lommen langs veien og fulgte stien opp til toppen. Veldig greit å gå. Lite is, lite bløte partier, men noe snø helt øverst, ingenting som bød på noe problemer. Lett vind på toppen. Der oppe ble det en lang og god rast da Pappa ønsket å ta noen bilder med drone. Samme rute ned igjen, fin tur.

Map     2 comments