Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Hoplandsfjellet fra Holme

Date:
31.03.2019
Duration:
0:37h
Distance:
2.4km

Etter å ha studert kartet de siste dagene, oppdaget jeg en topp i Meland jeg ikke har vært på og som heller ikke hadde PBE. Jeg bestemte meg derfor for å bestige denne. Første delmål ble å finne ut om det gikk sti opp her. Etter å ha googlet litt fant jeg ut at det hadde vært arrangert noen fellesturer opp her samt. ett og annet blogginnlegg. Alle manglet beskrivelse av både startsted og sti. Jeg begynte forsøket øverst på Hopland. Her fant jeg det som må være raskeste og greieste vei til toppen, men denne stien gikk over et beite. Porten inn til dette beitet var knytt igjen med så mange tau og så mange knuter at jeg fikk en fornemmelse av at grunneier ikke ønsker turgåere over her. Jeg gikk derfor ned igjen til veien mellom Holme og Tveit og begynte å traske mot Tveit. Jeg >>>

Map    

Hoplandseggena fra Klarabrekkene

Date:
31.03.2019
Duration:
0:36h
Distance:
2.9km

Planen denne formiddagen var egentlig å bestige Hoplandsfjellet. Jeg var ganske sikker på at det skulle være mulig å komme seg opp der fra Melandsvegen, men jeg hadde ikke studert kartet på forhånd og havnet dermed på feil topp. Det viser seg at det ligger en høyere topp her oppe, ved navn Hoplandseggena. I stedet for å gå ned Hopland og opp igjen på Hoplandsfjellet, så valgte jeg å returnere til bilen. Jeg fant sti til Hoplandsfjellet senere samme kveld.

Map    

Åsebøåsen på Langs

Date:
30.03.2019
Duration:
0:49h
Distance:
1.8km

Dagens turmål var toppen Åsebøåsen. Store mengder hjortetråkk her oppe, noe som gjorde det ganske enkelt å finne en farbar vei. Fin tur i vestlandsk skogsterreng. Noe tettere skog av plantet gran ned mot Åsebøtjørna.

Map    

Fureberget fra Flatøy

Date:
29.03.2019
Duration:
0:05h
Distance:
0.6km

Dette er kanskje den korteste turen jeg noensinne har gått for å nå en topp. Det kan knapt nok kalles en tur. Toppen er heller ingen opplevelse, helt uten utsikt. Det står en telemast på toppen, midt inni skogen og det er også det eneste. Ser forøvrig ut til å ha vært dårlig GPS-dekning her, for jeg har ikke rotet meg ut i bilveien slik som sporet viser.

Map    

Hetlebakksåta, Breisteinsåta og Erviknipa fra Leikvang

Date:
27.03.2019

En herlig joggetur denne ettermiddagen. Jeg startet på Leikvang og satte kursen mot Hetlebakksåta. Fortsatte videre bort til Breisteinsåta, hvor masten er demontert og fjernet og deretter ned og over til Erviknipa. Dette var også en ny topp for min del. Retur samme vei.

Map    

Norhytten fra Hjortland

Date:
24.03.2019
Duration:
3:04h
Distance:
9.6km

For andre gang i år skulle jeg prøve å komme meg en tur på Borga og for andre gang i år ble jeg stoppet av snø. Jeg hadde ikke sjekket hverken termometer eller værmelding på forhånd, hadde jeg gjort det, burde ikke snøværet kommet som en overraskelse. Etter å ha brukt alt for lang tid på å bakse i snøen inn til Norhytten, snudde jeg og returnerte mot Hjortland. På et tidspunkt gikk jeg tom for energi og bestemte meg for å spise og drikke litt kaffe før jeg fortsatte på turen hjemover. Vel tilbake i bilen var jeg gjennomvåt fra livet og ned. Det første jeg gjorde når jeg kom hjem, var å bestille meg ny regnbukse.

Map    

Eldsfjellet fra Landsviklia

Date:
20.03.2019
Duration:
1:26h
Distance:
2.6km
Map    

Gaustadfjellet fra Ådlandsvegen

Date:
18.03.2019
Duration:
1:24h
Distance:
4.6km

Andre dag på rad med strålende turvær i Bergen. Etter middag kjørte jeg til Ådlandsvegen og stistart for Gaustadfjellet. Jeg prøvde å holde et greit tempo for å rekke solnedgangen på toppen. Det rakk jeg akkurat. Oppe på toppen blåste det litt, men utover det så var det helt nydelig.

Map    

Gravdalsfjellet, Damsgårdsfjellet og Olsokfjellet

Date:
17.03.2019
Duration:
3:10h
Distance:
11.1km

Fin søndagstur i nydelig, varmt vårvær i Bergen. Kjørte til Spelhaugen og begynte turen der, fulgte grusvegen gjennom Kanadaskogen frem til Tennebekktjørna, hvor jeg tok av opp mot Gravdalsfjellet. Fortsatte herifra videre over til Damsgårdsfjellet og til slutt Olsokfjellet. Herfra gikk jeg ned igjen på motsatt side av Nipetjørna og fulgte stien tilbake til grusvegen i Kanadaskogen. Herlig tur i strålende vårvær. La oss håpe at dette markerer skillet mellom vinter og vår. Jeg for min del har fått nok snø for denne sesongen.

Map    

Veten fra Falkanger

Date:
11.03.2019
Duration:
1:28h
Distance:
3.5km
Map