Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Veten fra Falkanger

Date:
28.02.2018
Duration:
0:36h
Distance:
1.4km

Bestemte meg for å ta en tur på Veten i bitende kulde denne kvelden. Ukens nest kaldeste dag, bilen viste -11°C når jeg parkerte. Knirkete høyfjellssnø var helt nydelig å gå i. Er ikke så ofte vi får sånne forhold så langt ned. Benyttet muligheten til å ta noen bilder i løpet av turen. Kulden kombinert med vind gjorde dette iskaldt. Dessverre så er det alt for lett å komme borti knappen som stopper aktiviteten på klokken min. Det klarte jeg denne kvelden så jeg har dessverre bare med turen opp i GPS-sporet.

Map    

Tellevikfjellet fra Falkanger

Date:
26.02.2018
Duration:
1:41h
Distance:
3.9km

Nydelig kveldstur til Tellevikfjellet i sibirkulde. Som lovet av værmelderne så var det bitende kaldt denne kvelden, snøen knirket under skoene. Når jeg kom opp i høyden ble jeg møtt med et svært lavt skydekke, noe jeg fryktet skulle ødelegge hele utsikten, men i stedet så endte det med å skape et ganske spektakulert skue på toppen. Ble sittende her oppe en god stund og bare nyte øyeblikket. Dette er virkelig vinteren på sitt beste.

Map    

Ådnefjellet fra Skjelangervegen

Date:
24.02.2018
Duration:
0:22h
Distance:
0.7km

Dagens tur nummer to gikk til Ådnefjellet. Jeg parkerte bilen langs veien og la i vei på sti oppover mot Ådnefjellet. Her hadde noen vært før meg tidligere på dagen så det var enkelt å følge sporene i snøen. Hvis man bor i området er dette egentlig en helt strålende ettermiddagstur. Kort og rask tur til en topp med ganske god utsikt, høyden tatt i betraktning. På toppen ligger, som så mange andre plasser i Meland, et ødelagt trig-merke.

Map    

Storanipa og Eldsfjellsvarden fra Landsviklia

Date:
24.02.2018
Duration:
1:40h
Distance:
3.7km

Ny helg er ny mulighet for å samle noen topper. Hadde egentlig planer om å ta med meg alle de tre toppene jeg manglet ytterst i Meland, men etter å ha bakset rundt i snøen opp mot Storanipa og klart å trakke uti en elv, var jeg både våt og lei. Stien opp mot Eldsfjellet var helt topp, tele i bakken og is enkelte plasser, men ikke verre enn at det gikk greit. Når jeg kom opp til Kvistigtjørna var det betydelig mer snø enn lenger nede. Her begynte hvert skritt å koste betydelig mer energi. Mot Storanipa hadde ingen gått før meg, med unntak av hjort og rev. Mot eldsfjellet var det tråkk, men mye is gjorde at det var tungt å gå oppover der også. Kom meg opp på toppen uten brodder, men tok de på før jeg gikk ned igjen.

Map    

Veten fra Falkanger

Date:
23.02.2018
Duration:
1:20h
Distance:
3.0km

Veten igjen, fortsatt i kanon vintervær. Har vært noe mildere siden sist tur (3 dager siden), så snøen var løsere og tyngre å gå i. Uansett så var det en nydelig tur. Til og med stjernene glimtet til og viste seg frem når jeg kom opp på toppen. Jeg benyttet anledningen til å ta noen bilder til Instagram. Sett kamera på stativ, selvutløser på 10 sek, løp som en galning, stå helt stille. Godt det ikke var andre å se på Veten denne kvelden. Mistenker at jeg hadde fått noen rare blikk.

Map    

Veten fra Falkanger

Date:
20.02.2018
Duration:
1:04h
Distance:
2.8km

Finfin kveldstur på Veten i lett snøvær. Betydelig mer snø her oppe enn nede i Hordvik. Store deler av veien rakk snøen meg til rett over knærne, men det er mange som har gått så det var en nydelig, smal, hardpakket sti. Kombinert med brodder var dette helt toppers å gå på. Det ble til og med litt lett jogg nedover. Det var faktisk en hel del mindre snø på toppen enn lenger nede. Tipper dette har noe med vindforhold å gjøre.

Map    

Baugfjellet fra Melandskaret

Date:
18.02.2018
Duration:
0:39h
Distance:
1.2km

Dagens andre minitopp i Meland. Parkerte ved trafostasjonen i Melandskaret, fulgte gjerdet oppover, videre gikk jeg sporadisk etter hjortetråkk. Kom etterhvert til et gjerde med piggtråd på toppen som jeg måtte over. Fant meg et tre tett på gjerdet, klatret halvannen meter opp og hoppet over. Herifra var det ganske greit, men noe bratt oppover. Kom først opp på en liten topp i terrenget som tilsynelatende er noe høyere enn toppen på Baugfjellet. Basket av gårde med snø til knærene over til toppen på Baugfjellet. Det er ganske flatt på toppen med en del vegetasjon, men utsikten over Meland er bedre herifra enn fra Melandsåsen. Gaustadfjellet, Bårafjell og Øyjordsfjellet er også et flott skue fra denne toppen.

Map    

Melandsåsen fra Meland

Date:
18.02.2018
Duration:
0:33h
Distance:
1.3km

Fortsetter samlingen av småtopper i Meland. Dagens første tur gikk til Melandsåsen fra Meland. Grunnet snø og frykt for å tråkke over fremmede menneskers gårdstun, ble det en improvisert sti opp fra øst-siden. Et stykke oppover fant jeg et gjerde med piggtråd på toppen som jeg fulgte et stykke oppover. Jeg fant en stor stein hvor gjerdet var tråkket ned, noe som ga mulighet for å komme seg over. Helt OK utsikt fra toppen og en kort og grei tur.

Map    

Orrsåta fra Holme

Date:
17.02.2018
Duration:
0:49h
Distance:
3.1km

Dagens andre tur gikk til Orrsåta fra Holme. Her er det ryddet en fin sti opp gjennom skogen fra boligfeltet på Holme. Jeg parkerte ved Vestbygd Skule, gikk gjennom boligfeltet og fant enkelt stien opp mot Orrsåta. Det står skilt ved stistart og stien er merket med hvite bånd på trærne opp gjennom skogen. Stort sett tørt og fint skogsterreng med enkelte våte myrpartier. Det står et skilt som merker toppen på Orrsåta, her er det ingen utsikt i noen retning, men følger man de hvite båndene et stykke videre kommer man til et flott utsiktspunkt. Jeg rotet litt rundt for å se om det fantes alternativer veier ned igjen. På et tidspunkt fant jeg noen bånd i skogen, men disse ledet bare tilbake til utgangspunktet på toppen. Jeg fulgte den skiltede rundturen ned igjen til Holme.

Map    

Raudfjellet fra Burkevellene

Date:
17.02.2018
Duration:
0:57h
Distance:
4.1km

Denne lørdagen bestemte jeg meg for å samle et par topper i Meland. Først ut var Raudfjellet. Jeg parkerte like ved avkjørselen mot Dale og gikk langs hovedveien frem til traktorveien som leder hele veien til toppen. Det var ingen andre som hadde gått her på en stund, med unntak av hjort og rev. Snøen var fryst på toppen og løs under, noe som gjorde litt tyngre å gå, men ingenting uoverkommelig. Til tross for at man går ganske tett på bilveien så får man friluftsfølelse av denne turen. Det har vært hentet ut tømmer i området så det er mye rot og ikke direkte vakkert langs veien. Toppen byr på mye rotvelt og lite utsikt.

Map