Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Storsåta fra Rolland til Hjortland

Date:
29.04.2020
Duration:
1:09h
Distance:
5.4km

Joggetur fra Rolland til Hjortland via Storsåta. Tunge bein gjorde at det gikk litt trått.

Map    

Høgstefjellet fra Falkanger

Date:
27.04.2020
Duration:
1:06h
Distance:
5.3km

Map    

Djupedalseggene fra Stranda

Date:
25.04.2020
Duration:
1:47h
Distance:
6.2km

Enda en dag med sommervær i April, så jeg bestemte meg for at jeg ville ha en topp med utsikt, samtidig som jeg ville unngå de store folkemengdene. Valget falt derfor på Djupedalseggene. Som en bonus kom jeg jo også et steg videre på Alver pf.100 listen. Jeg kjørte forbi avkjørselen mot Øvre Veland, og kjørte rundt neset og parkerte langs veien før man kommer ned til Nesbø. Herifra går det sti hele veien til toppen. Fin og tydelig sti (går til venstre for traktorveien), men noe bløtt enkelte plasser. Det kjentes ut som varmen kom både underifra og ovenifra, noe som vel ikke er helt umulig på skogbunn. Oppe på toppen ble det en drikkepause og noen bilder før jeg returnerte samme vei. Jeg traff ingen andre på veien.

Map    

Veten fra Falkanger

Date:
24.04.2020
Duration:
0:52h
Distance:
2.6km

Fredag pluss godvær gjør at det er mye folk på fjellene i nabolaget, da gjelder det å velge et tidspunkt hvor det ikke går så mange andre. Jeg bestemte meg derfor for å ta en tur på Veten omtrent i det solen gikk ned. Rakk akkurat å få med meg siste rest av solnedgangen. Jeg traff tre andre turgåere på veien, så det må sies å være innenfor.

Map    

Haganesfjellet fra Liaskjeret

Date:
22.04.2020
Duration:
2:06h
Distance:
6.2km
Map    

Morkefjellet fra Solendvegen

Date:
22.04.2020
Duration:
1:04h
Distance:
4.7km

Dagens fjerde og siste tur på Radøy, femte tur totalt. Jeg kjørte til parkeringsplassen på Solend. En flott liten grusplass helt ved stistart. Flott sti i beitelandskap og gjennom skog. Første fjellet jeg traff folk på i dag, til gjengjeld traff jeg ganske mange, så jeg mistenker at både Morkefjellet og Nøttveitveten er populære turmål. Jeg returnerte samme vei, men ble opptatt i en telefonsamtale på vei ned igjen, det gjorde at jeg mistet fokus og tok feil i et stikryss. Det ble heldigvis ikke mange meterene feil, før jeg oppdaget det og snudde.

Map    

Kvitsteinsfjellet fra Boga

Date:
22.04.2020
Duration:
0:54h
Distance:
3.8km

Dagens fjerde tur, tredje på Radøy ble Kvitsteinsfjellet/Kvistefjellet. Her var jeg usikker på parkeringsmulighetene ved stistart så jeg fant en gruslomme en god kilometer før. Det viste seg å være gode muligheter for å parkere langs veien tettere på stien, så her fikk jeg meg en unødvendig lang etappe på asfalt. Stien oppover var fin og godt merket, men veldig bløt. Det var laget noen fine klopper og andre steder var det slengt noen biter av terassebord ut i de værste gjørmehullene. Strålende utsikt fra toppen.

Map    

Solheimåsen fra Kvamme

Date:
22.04.2020
Duration:
0:23h
Distance:
1.5km

Dagens andre tur på Radøy. Jeg kjørte noen runder frem og tilbake for å finne en plass å gjøre av bilen uten å tråkke noen på tærne. Fant det som så ut til å være et gammelt skolehus, med en stor åpen plass foran, hvor jeg parkerte. Fikk ingen reaksjoner fra lokalbefolkningen på dette. Fin sti, først på grus og deretter over beite. Stort skilt på toppen med mye historie om området. Fin utsikt i alle retninger, høyden tatt i betraktning.

Map    

Vettåsfjellet fra Sæbøvegen

Date:
22.04.2020
Duration:
0:27h
Distance:
2.3km

Etter soloppgangsturen på Veten, så merket jeg at jeg var klar for mer tur. Bestemte meg derfor for å kjøre til Radøy og fortsette på Alver pf. 100. Først ut var Vettåsfjellet. Jeg tok av på Sæbøvegen, fant en lomme hvor jeg satt fra meg bilen og begynte turen oppover. Fint terreng oppover her, tørr og fin skog med kloppper der hvor det er bløtt. Fin utsikt fra toppen, høyden tatt i betraktning. Samme vei ned igjen, med unntak av at jeg tok feil i et stikryss helt mot slutten og fikk en liten strafferunde.

Map    

Soloppgang på Veten

Date:
22.04.2020
Duration:
0:50h
Distance:
2.7km

Sommervær kombinert med corona-tider, gjør at det er mye folk på fjellet om dagen. Jeg foretrekker å ikke gå i kø og gjerne få ha fjellet helt for meg selv. Jeg besemte meg derfor for å gå opp på Veten for å få med meg soloppgangen i dag. Dessverre så var jeg trøtt i morges og slumret akkurat 10 minutter for lenge, men fint var det uansett.

Map