Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Meland: Åsebøåsen

Date:
30.11.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
1.6km

Åsebæåsen er en lav topp på Meland som har stått uten PB registrering i lang tid. Dårlig vær i dag med sterk vind og regnbyer. Passet da med en lav skogstopp som Åsebøåsen, selv om den ikke er med i Melandlisten. Kjørte til Vikebø og videre inn til Åsebø. Parkerte på en ok parkeringsplass ved de første husene på Åsebø. Der var det en turtavle og sti til Skintveitmarka. Jeg fortsatte på veien mot Åsebø og tok opp lien der jeg syntes det så slakkest ut uten sti. Dårlig fremkommelighet med det meste vi kan møte i en skog. Nesten oppe traff jeg på en sti som går opp gjennom et skar til toppen. Begrenset utsikt, men det var ryddet skog mot øst slik at det var utsikt mot Storavatnet. Fulgte stien ned igjen og kom ned til en gård ved Åsebø.

Map    

Lindås: Skogstur til Baståsen fra E39

Date:
29.11.2018
Characteristic:
Hike
Distance:
5.3km

Baståsen er et populært tur-mål i Lindås. Det går stier til denne skogstoppen fra flere steder. Stiene er oppgradert og merket og går gjennom fin furuskog. Vi startet fra parkeringsplassen ved E39 som er merket P på Norgeskartet. Stien vi fulgte går over flere skogskoller før vi kom til toppen på Baståsen. Det står en gapahuk rett syd for toppen med fin utsikt sydover. Selve toppunktet var vanskelig å finne da toppen er flat med flere små-tuer som toppkandidat. Jeg målte alle med samme høyde og plasserte PB punktet på den tuen nærmest stien. Returen gikk samme vei tilbake til bilen. Turartikkel avisa Nordhordland: https://www.nordhordland.no/kultur/lindas/trim-og-trening/det-hogaste-punktet-mellom-eikanger-og-klovheim/s/5-33-138492

Map    

Bergen: Ørneberget og 3 til

Date:
28.11.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
5.3km

</gallery>

Map    

Bergen: Løvstakken fra Solheim

Date:
27.11.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
4.9km

Map    

Bergen: Hamrefjellet og Vallestolen fra Nøttveit

Date:
26.11.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
4.3km

En rusletur på Smøråsfjellet, sol men kalt.

Map    

Bergen: Ørneberget

Date:
25.11.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
1.7km

Map    

Fjell: Vindesneskalven

Date:
24.11.2018
Characteristic:
Hike
Distance:
7.4km

Tur til Vindeneskvarven fra bedehuset på Vindenes. Parkerte ved snuplassen for bussen og gikk litt tilbake og inn i et boligfelt der veien sluttet ved en større privat parkeringsplass for hyttefolket. Kom så inn i et utmarksbeite for sau der jeg rotet litt for å finne rette stien. Videre gjennom en furuskog og så på sti gjennom berg og lyng terreng til Vindneskalven. Stien går gjennom en del bløte partier, men i dag var de frosset så jeg kom greit over. </imageslider> PB navnet Vindneskverven er trolig feilskrevet, på norgeskart står det Vindeneskvarven. Endres?

Map    

Bergen: Måneskinnstur til Ørneberget

Date:
21.11.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
5.2km

Map    

Bergen: Ulrikken i sol og Bergen i tåke

Date:
20.11.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
14.6km

En flott dag på Ulriken, helt vindstille og sol mens tåken lå tykk nede i lavlandet. Jeg startet turen fra Sædalen og det ble en runde oppe på vidden der jeg plukket mange PB poster.

Map    

Kvinnherad: tur til Blånuten i Hatlestrand

Date:
19.11.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
6.8km

En lav topp med overraskende god utsikt og mye besøk, var over 600 som hadde skrevet seg inn i turboken på toppen hittil i år. Det går stier til denne toppen fra flere steder. Jeg startet ved en tømmer plass etter å ha kjørt ca. 100 m. på en skogsvei som går inn ved Tveitane. Fulgte skogsveien videre ved en tur-tavle. Etter litt gikk veien over til sti som gikk i et naturlig søkk i terrenget helt frem til siste bratte kneiken opp til toppen. Stien var fint steinsatt gjennom store deler av terrenget.

Map