Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Lindås: Krossane og Gladihaug

Date:
30.04.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
6.9km

Turen startet på Hopsdal, og første mål var Krossane. Fin sti og lett å gå opp, toppen var markert med en stor varde. Kun noe skog nederste del av turen, ellers åpent landskap. På ryggen litt lengre nord var det også en stor varde og jeg tok turen ut til den. Her var det bedre utsikt mot nord, så ned til Seim og Seimsfjorden. Opprettet Krossane utsiktspunkt nord her. Tilbake til Krossane og litt sydøst for toppen er det 3 store varder på et lite område. Tok turen ned der, men kunne ikke se at disse store vardene hadde noen funksjon. Kart sier at stien videre nedover havner feilt sted for meg, så jeg returnerte opp til varden på Krossane igjen og fulgte samme stien nedover som jeg kom opp. På vei ned var det et stikryss og jeg tok stien opp til Gladihaug. Denne stien var bløtere >>>

Map    

Sund: Varden på Tyssøyna

Date:
29.04.2018
Characteristic:
Hike
Distance:
3.0km

Etter at toppen på Bjorøy var unnagjort kjørte vi videre sydover over en liten bro til naboøyen Tyssøyna som ligger i Sund kommune. Høyeste toppen her er Varden som er 80 m. høy. Parkerte på Tyssøy parkeringsplass som vi kom til rett etter å ha passert broen. Videre kjøring er kun tillatt for fastboende. Den sydligste og vestligste delen av øya er friluftsområde. Vi fulgte en smal vei - traktorvei til Smivågen syd på øya som er populær for badende og for båtfolket. Etter en pause der gikk vi litt tilbake på veien til en grind ved veien der det går en merket sti over toppen Varden og ned lengre nord ved bolighusene. Tyssøyna har en interessant historie fra gammel tid som info fra div. plakater på øya forteller om.

Map    

Fjell: Rundelen på Bjorøyna

Date:
29.04.2018
Characteristic:
Hike
Distance:
0.6km

Min første tur til Bjorøyna og Tyssøyna. Høyeste toppen på Bjorøy er Rundelen som ligger kloss ved skolen på øyen. Parkerte ved skolen og var oppe på toppen etter 300m. Hadde tenkt oss en runde i området men det var dårlig med sti der vi var og det ble derfor kun opp og ned i samme område. Litt før toppen er det en telemast som det gikk sti til, videre uten sti. Litt utsikt men mest skog på toppen. Ikke den mest spennende toppen og turen jeg har vært på men fin øy.

Map    

Lindås: Vindeggene

Date:
28.04.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
4.1km

Etter at Bjørgafjellet var unnagjort i dag ble det tid til å ta turen opp på Vindeggene fra Storset. Veien opp til Storset var en liten opplevelse i seg selv, smal, bratt, svingete og med minimalt med møteplasser. Parkerte på Storset p-lomme som har plass til 2 biler hvis første mann parkerer godt ut til siden. Det var merket til sti inne på tunet til den siste gården. Fulgte denne det meste av turen, men mistet stien litt etter at vi hadde passert bekken som går fra vannet 267. Etter litt gransking av medbrakt kart og kartet på PB appen kom vi inn igjen på stien. Stien gikk ikke opp på toppen 388 men fortsatte nordover på ryggen. Siste del bort på toppen gikk for det meste i dyretråkk og einekratt. Utsikten fra toppen alle veier. Stien var bløt og dårlig det meste av turen >>>

Map    

Lindås: Bjørgafjellet

Date:
28.04.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
2.3km

Parkerte rett nedenfor øverste gården på Bjørgo på stor plass - snuplass. En grind ved parkeringsplassen ledet oss inn på en gresskledd skogsvei som gikk nesten helt opp. Toppen består av en kolle som er delvis dekket av granskog, men fin utsikt mot nord, øst og syd.

Map    

Lindås: Djupedalseggene

Date:
27.04.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
2.8km

Tur til Djupedalseggene fra øverste gården på Øvre Veland. Jeg tok ruten gjennom tunet som flere andre med sine turrapporter for enklest å komme opp i stien. PB. toppen 446 med trig.p har fin utsikt. Fortsatte litt sydover på ryggen til det høyeste punktet som på kart har høyde 448,1. Jeg målte selv 4 meter høydeforskjell mellom disse 2 punktene. En grei tur uten skog, og med fint kulturlandskap nede ved gårdene. Men veien opp til Øvre Veland burde være kandidat til Norges dårligste vei som nå skal kåres.

Map    

Lindås: Hodnakletten

Date:
26.04.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
2.7km

Turen startet ved en gammel skogsvei, fulgte denne et lite stykke til en innmark, holdt til venstre for den og i øvre del fulgte jeg et hjorttråkk opp en kneik og var da på oppsiden av den øverste gården. Der kom jeg inn på en god sti som gikk opp til Trig.p. 219, en topp med postkasse med bok og fin utsikt. Overraskene mange som hadde skrevet seg inn i boken i år. Rett før denne toppen kom jeg inn på en sti fra øst som var merket med gule plastmerker. Stien hadde retning mot topp 229 og jeg fulgte denne til den dreide mot syd og nedover. Tok da av fra stien og fulgte for det meste hjorttråkk til toppen 229. En skogtopp uten utsikt og ingen markering av toppen. Retur samme vei tilbake til start.

Map    

Bergen: Håmanen og Rognåsen

Date:
22.04.2018

Rusletur i nærområdet.

Map    

Meland: Grasdalåsen

Date:
16.04.2018
Characteristic:
Hike
Distance:
2.9km

Fulgte ruten til alewik (Aleksander Wiken) 05.03.18. Hadde utsatt denne toppen i lengre tid da jeg regnet den som en lite tur vennlig topp. Men der tok jeg feil. Ruten opp er helt fin å gå, første del på "traktorvei" så over gras med åpen einelandskap til selve toppen der det er plantet gran som gjorde selve toppunket uoversiktlig og vanskelig å ta seg frem i. Tror jeg var på selve toppunktet men ingen garanti. Denne toppen er hjortens område, sjelden sett så mye spor og avføring på et så lite område.

Map    

Austevoll: Kongsfjellet

Date:
14.04.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
3.9km

PB "Bekjarvik Parkeringsplass 40" var en byggeplass men satt fra meg bilen der siden det var en lørdag. Vil heller anbefale parkeringsplassen ved idrettsbanen. Rotet litt med å finne rett sti oppe ved banen. Mye brukt sti opp til masten. Fin utsikt uten skog. Fra masten og sydover på ryggen til toppen var det flatt og fint å gå på sti som ikke er like mye brukt. Der var ingen varde men en stor haug med stein. Minnet om en gravrøys. På kartet er det tegnet inn 4 stk. R på ryggen.

Map