Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Sund: Goltaberget høyeste på Golta

Date:
31.05.2018
Characteristic:
Hike
Distance:
3.0km

Et besøk til Golta og Goltaberget er å anbefale. Det er nå opparbeidet en god parkeringsplass der ute, og veien ut til Goltaberget er lett å ta seg til, anbefaler å ta mine spor utover så slipper en å traske gjennom hagene til de fastboende. </imageslider> For mer nærkontakt med havet er en tur ned på Naleskaget å anbefale. Kun en vei ned, følg mine GPS spor. Her har jeg hatt mange fisketurer før i tiden. Men der kan det være krevende å fiske og få fisk på land. Stedet er ikke et sted å besøke i uvær da sjøen kan slå over hele området.

Map    

Sund: Tur til Mannen og Kona

Date:
31.05.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
7.4km

Tur opp på 2 nye PB topper i Sund kommune på Sotra i dag. Det er inntegnet god sti opp på kartet. Ved start er det en god opparbeidet parkeringsplass. Første del av turen på traktorvei, resten på god sti til toppen. Merket med tur-skilt nedre del senere gjennom skog med en del bløte partier når det har regnet (nesten helt inntørket i dag) Siste del på mer fjell med utsikt. Kona ligger 100 m. lengre syd og 5 m. lavere. God sti opp der også. Kona er uten skog og med utsikt alle veier. GPS sporene er dessverre helt feil på denne turen, har byttet mobil og jeg har etter det mindre avvik på de fleste turene men ikke slik som dette. Har vært inne og klaget, de oppdaterte og justerte på en del innstillinger, men det hjalp tydelig ikke. Registrert tur-lengden er alt for lang.

Map    

Fjell: Topptur til Bykletten på Bildøyna

Date:
31.05.2018
Characteristic:
Hike
Distance:
1.3km

Tur til toppen Bykletten, det høyeste punktet på Bildøyna. God parkering der GPS spor begynner. Tett skog og kratt fra snuplassen og opp på toppen, men jeg kan ha oversett sti opp. På toppen er all skogen felt men ikke ryddet sammen. Det ser heller ikke ut som denne toppen blir benyttet av naboene som bor i området.

Map    

Bergen: Storåsen på Søreide

Date:
30.05.2018
Characteristic:
Hike
Distance:
0.5km

Søyletur

Map     2 comments

Fedje: Såta en topp med stor varde ved Nordsjøløypa

Date:
29.05.2018
Characteristic:
Hike
Distance:
12.9km

Etter at Fedjebjørnen var unnagjort syklet jeg litt mot nord der stien Norssjøløypa går. Denne stien passerer toppen Såta. Første del av turen var egentlig en spaservei som slynget seg gjennom ung granskog og senere på lyngberg ut mot Såta. På Såta er det en stor varde. Fin utsikt alle veier og ut mot havet i vest. Jeg hadde der utsikt til det store rørleggingsskipet Castorone som holder på å legge oljerør fra Mongstad til Johan Sverdrup. Jeg returnerte samme vei, men et godt alt. er å ta stien videre sydover til fyret. GPS sporene var på da jeg syklet tilbake til fergekaien og det ble sykling rundt i området der før fergen skulle gå tilbake til Sævrøy. Tur lengden er derfor i lengste laget. </gallery>

Map    

Fedje: Fedjebjørnen

Date:
29.05.2018
Characteristic:
Hike
Distance:
0.6km

Tur til Fedje i dag. Hadde med sykkel og lot bilen stå på Sævrøy fergekai. Det ble derfor sykling rundt på øya, og fotturer til Fedjebjørn og Såta. Fedjebjørn ligger 300m. fra veien, mest myr som i dag var grei å komme over. Toppen har kun en bolt i fjell, men bra utsikt for å være så flat øy.

Map    

Bergen: Håmanen med flere ovenfor Øyjorden

Date:
28.05.2018
Distance:
6.1km

Ny sommerdag i Bergen. I tillegg var jeg nede ved Munkebotsvatnet som nå er helt uttappet, skal forsterke demningene på innsiden.

Map    

Bergen: tur over Furekammen

Date:
27.05.2018
Characteristic:
Hike
Distance:
1.5km

Map    

Kvinnherad: Tur til Hatlesteinen ved Hatlestranda

Date:
26.05.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
7.8km

Parkerte ved Hamnarås litt oppe i veien mot bommen til skogsveien. Bommen var åpen og veien har godt dekke hele veien inn mot myren syd for Skogatjørna. Så her var det egentlig bare å kjøre for de som liker litt spenning om bommen er åpen når der skal ut igjen. Området har skogsdrift, og blir også benyttet til beite for storfe, men ingen dyr ennå. Inne ved Skogatjørna er det jaktområde for hjort, flere jakttårn og hus til jegere. </gallery> På vei innover følgte jeg med om det var sti eller turskilt opp til Hatlesteinen. Så kun en dårlig traktorvei som kunne føre mot toppen. Jeg gikk videre, og forbi Skogatjørna traff jeg på et jakttårn og bak den gikk det en god sti oppover mot toppen. Fulgte stien opp. Stien gikk videre over toppen, men jeg snudde og tok samme vei >>>

Map    

Kvinnherad: Geitaknottane i Hatlestranda

Date:
26.05.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
4.6km

Tur til Hatlestranda i Kvinnherad fra hytten i Strandebarm. Parkerte ved innkjøringen til skogsveien ved Grønevika der der er en turtavle med tur info til Svartavatnet 221. Skogsveien går nesten opp til vannet, jeg tok snarveien opp lien litt etter bommen på god sti. Videre fulgte jeg en svak sti som etter en stund er merket med hvite plastbånd. Stien dreide etter hvert vestover og forbi toppen. Tok da av retning toppen, men måtte 2 ganger ta nye rutevalg da jeg ble stoppet av ufremkommelige berg. Dårlig rutevalg, burde ikke følgt merket sti men GPS ruten til elbow (Vegard Magnussen) , som jeg fulgte sånn noenlunde ned igjen. Fortsatt kluss med GPS spor, har korrigert høyde og lengde meter

Map