Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Bergen: Kveldsturt over Ørneberget

Date:
28.09.2017
Distance:
3.8km

Ja nå kommer mørket fort. Greit å ha med lykt.

Map    

Samnanger: Sauafjellet fra Hausdalen

Date:
27.09.2017
Distance:
11.7km

Parkerte innerst i Hausdalen på stor parkeringsplass. Veien videre var stengt med grind og bom. Hadde med El. sykkel og videre innover gikk det unna i en fei. Låste sykkelen i et tre ved veiskille rett før Brekkehytta. Gikk videre på dårligere vei opp til Stora Brekkevatnet. Tok der av og fulgte ryggen opp til toppen. Sporadisk antydning til sti, ellers en del små vardesteiner som viste vei. Stor varde og flott utsikt på toppen. Denne turen var helt ideell å kombinere med sykkel. Noen bakker kan være i tyngste laget uten hjelp fra el. motor.

Map    

Øygarden: Kveldstur til Skogsøytua

Date:
26.09.2017
Distance:
4.4km

En fin kveldstur til Skogsøytua.

Map     2 comments

Meland: Litlfjellet og Langåsane

Date:
26.09.2017
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
4.9km

Parkerte ved snuplassen ved Ådland og gikk gjennom tunene til 2 gårder på Ådland der begynner en god sti innover mellom Litlfjellet og Bårafjellet. Det går en sti opp til Litlfjellet omtrent samme sted som inntegnet sti går av til Bårafjellet. Stien opp til Litlafjellet er bratt, lite brukt men lett å følge. Fin utsikt fra toppen. Retur ned igjen samme vei. Ned fra Litlfjellet bar det videre på god sti mot Kvernavatnet. Tok av til høyre på sti før vannet. Stien gikk ned til enden av vannet for så å ta retning nordover. Tok av fra stien i Furubotnane og tok opp lien mot ryggen til Langåsane uten sti. Oppe på ryggen traff jeg på et hjurtetråkk og fulgte dette mot syd øst det den høyeste punktet ligger. Toppen der er en lyngtopp med furuskog rundt, men har ingen markering. >>>

Map    

Bergen: Sykkeltur til Rundemanen

Date:
25.09.2017
Characteristic:
Bike trip
Distance:
19.1km

El. sykkeltur på byfjellene i Bergen

Map    

Bergen: Hellegrind

Date:
25.09.2017

Nytt grindbygg 2017, ved ny tur vei 2016

Map    

Kvam: Haukåsfjellet

Date:
17.09.2017
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
7.0km

Tur til Haukåsfjellet i finværet.

Map    

Lindås: Tur til Austlendingen og Nipefjellet

Date:
15.09.2017
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
8.0km

Turen til Austlenningen startet i tett tåke fra parkeringsplassen ved Eikefettunnelen. Like greit at jeg ikke så hvor bratt det var fra start. Mye brukt sti som var lett å følge opp gjennom skogen. Kom over tåken ved 400 meter grensen. Over skoggrensen gikk stien mye på fjell, men her var det ganske tett med småvarder helt til toppvarden. Oppe var det bare å nyte utsikten alle veier, tåken nede var nå borte. På vei ned igjen ble det en tur opp på Nipefjellet Tok også en liten avstikker fra stien opp på Hujingahogen (merkelig navn) der det er fin utsikt utover Austefjorden.

Map    

Bergen: Såtliåsen

Date:
14.09.2017
Distance:
2.7km

Etter at turen til Trengereidshotten var unnagjort ble det en tur opp på Såtliåsen som var min siste av 87 topper på samle listen: Bergen ≥ 50m pf. og ≥ 100 m.o.h. En grei topp, opp gjennom gården og ut over ryggen gjennom bjørkeskog på OK sti. Tilbake valgte jeg å ta stien som går bak Svartliåsen og kommer ut ned ved parkeringsplassen på Gullbotten.

Map    

Bergen: Trengereidhotten

Date:
14.09.2017
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
8.5km

Startet på turen fra parkeringsplassen på Gullbotten og fulgte ruten mot Gullfjellet. Tok av på mindre brukt sti til høyre litt for tidlig, men kom inn på hovedstien litt lengre fremme. Myrete og bløtt forbi Langatjørna og Rundtjørna men mer fast fjell etter vannene var passert. På toppen en stor telemast og varde. Fin utsikt mot nord med Osterøy og Sørfjorden. På toppen kom jeg i snakk med 3 lokalkjente fra Trengereid som sterkt anbefalte at jeg tok turen ned på deres utsiktspunkt mot Trengereid. Kunne ikke gå til Trengereidhotten uten å ta turen ned der sa de. Gjorde som de sa og jeg lot meg imponere. La der inn nytt P.b.element Panoramautsikt med med navn Trengereidshotten utsiktspunkt. Tok så turen samme vei tilbake til Gullbotten.

Map