Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Meland: Håøyna

Date:
31.01.2017
Distance:
5.9km

Omsider ble det en tur til Håøyna og Håøytoppen. Ny god parkering, og godt tilrettelagt sti.

Map    

Lindås: Kvamsfjellet

Date:
31.01.2017
Distance:
3.4km

En rolig tur i enkelt lett terreng til Kvamsfjellet. Fin utsikt og sti.

Map    

Meland: En skogstur med feilt veivalg til Storeknappen

Date:
27.01.2017
Distance:
2.2km

Hadde planlagt en rundtur om Storeknappen. Parkerte på stor parkering i nærheten av en idrettsbane og skole ved Frekhaug. Fulgte tur beskrivelse til Ut.no men den er ikke å anbefale. Kom inn i et stort hogstfelt, sti var ok til å begynne med, men da jeg skulle inn i skogen begynte problemer med skog som var rotveltet. Det var stier og div. merkinger på trær men slet med å finne en sti som var fremkommelig på grunn av rotvelte. På toppen var det telemaster og bolter etter trig.punkt, med litt begrenset utsikt. Fulgte så god sti ned til nytt boligfelt. Det er tydelig at det er denne ruten som i dag blir brukt.

Map    

Meland: En liten skogstur til Furefjellet

Date:
27.01.2017
Distance:
1.7km

En liten skogstur i åpen stor furuskog på god sti. På toppen var der et trig.punkt og noe utsikt mot syd.

Map    

Meland: Brakstadfjellet, Tveitanipa og Røysetfjellet

Date:
26.01.2017
Distance:
6.4km

Endelig en godværsdag i Bergen. La til side det jeg hold på med og tok turen over flytebroen til Meland. Parkerte ved Vollo der det er god parkering med tur info. Tok skogsveien opp til skaret mellom Brakstadfjellet og Tveitanipa, tok der av på god men bløt sti til toppen Brakstadfjellet. På toppen er det en stor stein varde og i tillegg et stort monster av en plating med hus under som ser ut som en helikopter landingsplass, men er dekket med diverse antenner. Hører til Flesland og har med innflyging å gjøre. Ned igjen til skogsveien og videre til toppen Tveitanipa. For å finne stien måtte jeg gå ca. 100 m. videre på skogsveien mot Skurdal. Denne stien var mindre brukt og derfor også mindre bløt. På toppen var her også en fin varde med postkasse og bok. Fin utsikt mot det meste >>>

Map    

Fjell: Kolafjellet

Date:
24.01.2017
Distance:
2.1km

Kolafjellet er en liten skogkledd kolle som ligger på motsatt side av hovedveien fra Liatårnet parkering. Ved studering av kart valgte jeg å gå sydover langs hovedveien til jeg kom til en dårlig traktorvei opp gjennom skogen. Fulgte denne et stykke og tok så av mot nord gjennom skogen på en antydning av sti til toppen. Stien var trolig mer et hjort tråkk da der var mye spor og avføring etter den. Brukbar utsikt mot vest. Retur samme vei.

Map    

Fjell: Liatårnet og Skorafjellet (Høgafjellet)

Date:
24.01.2017
Distance:
6.7km

Start fra Liatårnet parkering og fulgte vei og sti til Liatoppen. Gikk så sydover på sti som var merket til Haganes. Tok av fra stien og fulgte ryggen vest for Skogavatnet 238 til toppen. Retur samme vei.

Map    

Bergen: Ørneberget

Date:
23.01.2017

Ny tur over Ørneberget etter en uke med regn.

Map    

Bergen: Ørneberget

Date:
14.01.2017

En rundtur fra heimen med tur over Ørneberget i vinterlandskap.

Map    

Fjell: Høgevarden

Date:
10.01.2017
Distance:
1.3km

En kort tur til en topp uten noen merking, men grei utsikt.

Map