Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Jondal: Tur til Dumben, Storafjell og Horgane

Date:
16.09.2016
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
10.5km

En fin varm høstdag ble det tur til Dumben og 2 nabofjell. Kjørte opp en skogsvei / bomvei som startet fra Teigen ved Kysnes-stranda. Anbefaler å parkere der det er lagret stein, grus og tømmer. Veien videre er mer en traktorvei, kan kjøres men dårlig plass til parkering. Etter endt vei fulgte jeg så en god sti som går opp til stølene Grønrimb. Jeg tok av fra stien da den begynte å gå nedover igjen til Vesla Raunlivatnet. Tok strake veien oppover lien uten sti mot fjellpartiet Dumben. Da jeg kom opp på platået passerte jeg en stor stein som balanserte på kantet av fjellet. Planen var å sette turen videre mot toppen Dumben 754 men oppdaget en stor varde på platået mot vest og la turen ut til den først. Så til toppunktet 754 på Dumpen der det var en mindre varde med rester >>>

Map    

Jondal: Storafjellet og stølstur til Osadal

Date:
15.09.2016
Distance:
9.0km

Dagens tur gikk til toppen Storefjellet og på tilbakeveien ble det en tur inn til stølen Osadal. Tok bilveien mot skitrekket på Folgefonna, og parkerte der det går merket tur til Breisete. Etter å ha fulgt stien et lite stykke tok jeg kurs oppover mot dagens mål Storafjellet. Sporadisk sti til å begynne med men etter hvert var det mest bart fjell. Lett å gå og lett å finne fram, men noe bratt. På toppen var det ganske flatt med en stor varde på toppunktet. Fin utsikt. Da jeg kom ned til stien som går til Breisete fulgte jeg denne til stølen Osadal, snudde der og fulgte stien tilbake til start. En variert tur med høyfjellnatur og en fin dal med passering av 2 vann på vei til stølen Osadal.

Map    

Kvinnherad: På vei til Melderskin, brøt av ved Skarshaugen

Date:
14.09.2016
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
4.4km

Brøt av turen ved Skarshaugen grunnet dårlige værmeldinger. Fikk på vei opp melding fra Bergen at der var kraftige torevær og at været var på vei sydover. Været var fint da jeg startet men endret seg raskt og ved Skarshaugen så det ikke så lystig ut. Bestemte meg derfor at toppen Melderskin tar jeg en annen gang. På vei ned igjen lysnet det og jeg traff da på flere turfølger på vei oppover. Litt surt at jeg ikke tok meg en lengre pause der jeg snudde, så hadde jeg nådd målet med turen vært nådd.

Map    

Kvam: stølstur i Skeiskvanndalen

Date:
13.09.2016
Characteristic:
Hillwalk

Tur i Skeiskvanndalen

Map