Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Bergen: Steinhytten og Ulriken

Date:
23.02.2021
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
5.0km

Vinteren forsvant fort, nå med snø og isfri tur til Ulriken. Været var lettskyet men med sterk vind enkelte steder på vei opp Langrinden og på toppen. Tvang meg ned på knærne et par ganger i de verste vindkastene. Først var jeg en tur bort til Steinhytten, utrolig at noen fant på å bygge seg et hus der og i tillegg bo der fast i flere år. Opp Langrinden passerte jeg 8. mai-steinen. Slet med å finne rett fjellknaus, men etter en del leting dukket teksten opp, var vanskelig å få øye på. Videre opp til masten på Ulriken, nå inngjerdet grunnet bygging av ny gondolbane Ned igjen ble det trappene til Oppstemten med en liten avstikker helt bort til Nødkjelken. Høydemeter på turen ble kun registrert med 85m. Endret den til 500m. som er stipulert.

Map     2 comments

Kvam: Skitur til Øktarhovda ved Holdsete i dyp snø

Date:
17.02.2021
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
8.9km

Skitur i løype med 10 cm. nysnø til Holdsete, videre opp på Øktahovda i dyp snø som rakk opp til knærne, gikk med kortfeller med burde hat med langfellerene. Det ble bratt oppover selv på flaten da skituppene bar nesten mens resten av skiene forsvant ned i dypet. Likevel en fin tur helt uten andre spor gjennom åpen bjørkeskog til toppen.

Map    

Bergen: Furekammen og Ørneberget

Date:
15.02.2021
Characteristic:
Hike

Map    

Bergen: Sandviksfjellet

Date:
14.02.2021
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
8.2km

Map    

Bergen: tur i Munkebotten og over Langevatnet.

Date:
13.02.2021
Characteristic:
Hike

Map    

Samnanger: Huldabottsfjellet

Date:
12.02.2021
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
5.5km

På vei over Kvamskogen ble det en kort stopp for å besøke Børdalsfjellet. Parkerte ved skisenteret og tok opp et nedrenn til toppen Huldabottsfjellet. Derfra hadde jeg tenkt med sydover til Børdalsfjellet. Dette var en på sparket tur uten planlegging og studering av kart. Det viste seg at jeg måtte ned nesten 100 høydemeter for å passere en bratt dal som krysset fjellpartiet som jeg hadde planlagt å gå til. Føret oppe var elendig med svært grov og knallhard fokksnø og skare. Da jeg var nederst i dalsøkket for å gå opp til turmålet ga jeg opp og fulgte noen randonee spor nedover. Disse sporene gikk etter hvert bratt ned i svært tett skog, men heldigvis var der rikelig med puddersnø. Havnet nesten nede ved hovedveien og måtte gå til fots opp til parkeringsplassen ved skitrekket. >>>

Map    

Bjørnafjorden: skitur til Heilhillerhornet og Øykjafjellet

Date:
11.02.2021
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
12.2km

Ny fin vinterdag med sol og kulde. Denne dagen ble det tur til Hålandsdalen der jeg tok av fra hovedveien ved skolen i Holdhus og kjørte opp til Bygdastølen P-plass. Fin asfaltert vei opp som var saltet og bar, bomvei kr. 50.- Bygdastølen ski - og tursenter Første turmål En enkel topp der det er preparert løype nesten helt til toppen. Løypen gikk først opp til standplass for skiskyting og videre opp til Bygdastølen, derfra sydover til ca. 500 høydemeter der det ble slutt på preparert løype. Siste del litt bratt, men masse spor som tyder på at denne toppen er et populært turmål. Ned igjen tok det ikke mange minuttene. Navn og plassering stemmer ikke helt. PB navn: Heilhillerhornet. Norgeskart: Heihillerhornet. Toppunktet er plassert ved skilt mens toppen ligger ca. 40 m. lengre mot øst og er 1m. høyere. Nesten >>>

Map     1 comment

Kvam: Haukåsfjellet

Date:
10.02.2021
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
12.8km

Flott vær og flott føre til Haukåsfjellet. Var innom Storlinuten og en runde rundt stølene på Holsete.

Map    

Osterøy: skitur til Borgasætra

Date:
06.02.2021
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
10.0km

Skitur på kryss og tvers fra Bruvikdalen uten noen turmål. Var innom Borgasetra der jeg startet PB appen. Fulgte hovedtraseen fra Bruviknipa tilbake mot Båtaleitet.

Map    

Bergen: Skitur til Skåpet ved Gullbotn

Date:
04.02.2021
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
4.1km

En liten skitur fra Gullbotten til en mindre topp som ligger på østsiden av veien med navnet Skåpet. Fulgte knutsverre (Knut S. Andersen) sine spor fra dagen før. Fikk en snøbyge på meg på toppen, ble litt hemmet med blindt føre så nedrennet ble tatt med forsiktighet.

Map