Archive - Activity

Collected lists

Favourite peaks

Øvre Salen randone

Date:
21.03.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
8.9km

Ein enkel finvèrstur på ski blir fort ekstatisk med den situasjon eg er i no. Fyrste tur etter at eg eg fekk kraftig akutt Isjas 6. jan.-20. Så etter 11 dagar sjukehus, store dosar medisin, er kroppen framleis smertefull, men i god bedring. I fjor hadde dette vore ein svipptur, men i no-situasjonen er det ein milepæl. Ut frå situasjonen vart det ikkje å plukka små grøne toppar i dag. Dei fleste som går på Salen går til Øvre Salen Nordøst, og er nøgd med det. Tilrår å besøke høgaste toppen Store Salen, 11 meter høgare, og som har ei mektig utsikt mot heimefjella. Nedre Salen får eg ta når forma har stege nokon hakk.

Map    

Børrenøse

Date:
23.12.2019
Distance:
3.6km

Fyrste Randoneetur denne sesongen. Rett opp frå skianlegget. Kjapp og grei tur, men dårleg sikt.

Map    

Vetanosi og Aspevikstølen

Date:
10.11.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
11.0km

Ein nydeleg kald og klar novemberdag. Enno lite snø i høgda. Plan om topptur frå stien frå Fodnes til Aspevikstølen. Fyrste stopp for å nyte utsikta var frå utsiktspunktet "Stegen" ca. 550 moh. Flott utsikt til Bleia herifrå. Så vidare på stien til den flatar ut og dreiar i retning Aspevikstølen. Nett her går det trakk vidare rett opp. Mogeleg hjortetrakk, men som no er markert ved at fleire tek turen rett opp til Vetanosi. Einkvan har knytt eit plastikkband i treet rett etter denne avstikkaren rett opp. Og her får ein prøvd kondisen dei kommande vel 100 høgdemeterane. Kvotane står tett, men det er på lag sti heile vegen. Hærleg når det flatar ut ved tregrensa, og sola varmar litt. Etter eit litt flatare parti kjem ein bratt skrent. Greitt å bruke hendene litt >>>

Map    

Vindhellavegen og Klantenovi

Date:
08.11.2019
Characteristic:
Hike
Duration:
1:30h
Distance:
7.3km

Vindhellavegen med kollegaer etter jobb fredag. Tok ein runde på Annastien, om Klantenovi :)

Map    

Løvstakken

Date:
21.10.2019
Distance:
5.4km

Dagstur til Bergen. Ei lita tidslomme, gav meg ein kjapp topptur. Bratt innimellom også i Bergen.

Map    

Eggenibba over og rundt

Date:
05.10.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
12.5km

Fantastisk opplevelse å gå på Eggenibba som hausttur. Ja det var no både sommar, haust og vinterfølelse av denne turen. Vi var litt spente på korleis dette skulle gå sidan vi viste at det var kommen snø på toppen. Tur fullført, so kan vi berre legge til at snø vart ei del av krydderet i denne totalopplevelsen. I bratta etter 15 min, vart vi litt i tvil då det var ein del is i stien og på svaparti, og opptak. Men det gikk greitt. Oppå ryggen møtte vi på meir snø enn rekna med. Rett og slett djupsnø innimellom. Eit par med eit lite barn i meis gikk rett før oss. Vi var difor privilegerte med trakka spor. Dette kom godt med etter passering toppen, og vidare på rundturen. Men fyrst, vel oppå ryggen var det ikkje lenge før utfordringane kom tett. Is, djupsnø, og heftige opptak, >>>

Map    

Øvre Kaldekletten

Date:
22.09.2019
Distance:
3.7km

Fin ettermiddstur frå Flotevatnet over Skaolane på Aurlandsfjellet :) Gikk opp frå parkeringsplassen med det spesielt utforma toalettet. Fyrst langs anleggsveg, og så høgdene oppover i terrenget i nordleg retning. Lett og kjapp tur. Veldig flott varde, og nydeleg utsikt frå denne toppen. Var der sist for 25 år sidan. Då med godt vaksne foreldre og born på 5 or 7 år.

Map    

Stedjeåsen

Date:
18.09.2019
Distance:
5.8km

Kjapp tur til toppunktet på Stedjeåsen, og ein 100 pm. topp i Sogndal kommune. Fann ei lita tidslomme mellom fagleg møte og middag. Skugge i terrenget på stigninga opp, men fin sol oppå åsen.

Map    

Vidhovd

Date:
15.09.2019
Distance:
6.4km

Enkel søndagstur. I dag var det meir vindfullt, men enno solgløtt innimellom, og greitt turver. Kanskje ikkje til dei høgste toppane. Vi flytta bubilen nokre km innover. Etter kvart Eikrestølvegen, og parkerte ved eit kryss. Gikk så på god grusveg innover forbi Urdin og til Blomeslettane. Så kjerreveg eit stykkje, før vi dreia på sti til toppen Vidhovd. Her blæs det godt. Fin utsikt her. Nydeleg sæterlandskap og store vatn. Retur same veg. Ser av tavler at det er eit omfattande rutenett til fotturar og sykling. Ei fin-fin helg, og vi kjem gjerne att til dette område.

Map    

Skogshorn

Date:
14.09.2019
Distance:
9.4km

Helgetur til Hemsedal, og fjellområda under Skogshorn. Sidan Vestlandet, og endå til turre Lærdal vart overøst med regn, freista friluftslivet på andre sida av Hemsedalsfjellet. Ei fin helg i bubil med varierande delvis skya ver, og enkelte små regnbyger. Stien til toppen Skogshorn har nyleg fått ferdigstilt etappar med solide steintræpper, og gode dreneringar. Vakkert arbeid opp i gjennom. Særleg var den lange steintrappa i det brattaste partiet imponerande. Ein karakteristisk og flott fjelltopp i nabokommunen. Vi kjem gjerne att til denne, og kanskje prøve skia her i vintersesong.

Map