Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Stolpejakt rundt Trytetjernene og Åletjern

Date:
06.04.2020
Distance:
5.3km

Map    

Mikaelshula og Mikkelås

Date:
30.03.2020
Distance:
3.8km

Da ble det tur til Mikaelshula sammen med naboen i dag. Mange vårtegn ved den solrike fjellsiden der Mikaelshulen ligger Til og med bjerka var sprunget ut der. Lunchen ble inntatt på Mikkelsås etterpå. Vi var også oppå toppen av hulen, flott utsikt der også.

Map    

Storås

Date:
22.03.2020
Distance:
5.5km

Etter Storås, kjørte vi tilbake på Farrisvegen og parkerte ved bomveien på Lauvås. Gikk innover grusveien til vi traff et kryss. Her starter en "traktorveg" som vi fulgte opp til nord-vest for toppen. Her er det merket med rød/hvite plastband her og der til toppen. Ved den lille varden på toppen kosa vi oss med litt mat og sjokolade før vi gikk ned igjen. Liv sin fot likte ikke den lange grusvegen.

Map    

Storhaug

Date:
22.03.2020
Distance:
3.2km

Kjørte ned Lågendalen og tok av inn på Farrisvegen, videre inn Lysebuvegen til p-plass ved bommen og skilt merket Lauvesetra 5,5 km. Gikk innover grusveien til vi traff en "vei" som gikk svakt oppover i retning østover. Denne fulgte vi til evi kom til en bakke og gikk så en sti som går langs kanten av en revne. Denne gikk nesten helt opp, div. dyrespor på slutten. Mye elgaktivitet der oppe på toppunktet. Gikk over de små tuene på toppen for å finne høyeste pkt. Er nok ved en stor furu. Litt brødskiver her før vi gikk ned igjen og kjørte videre mot Lauvås for å gå Storås.

Map    

Svenumkollen

Date:
20.03.2020
Distance:
3.9km

Neste topp denne dagen var Svenumkollen. Siden veien fra broen over Farsjø er privat innover, parkerte vi her og gikk inn til Svenum gård. Der fulgte vi traktorveien innover. Hadde vi tatt til høyre i dette krysset, hadde vi kunne fulgt en atv vei helt til toppen, så følg våre spor ned igjen. Lunch med flott utsikt i solen.

Map    

Nesheia

Date:
20.03.2020
Distance:
0.9km

Klarte å få et erend i Kragerø, slik at vi samtidig kunne gå to topper her i dag. Den første gikk til Nesheia. Tok av E 18 og kjørte i retning Drangedal på Drangedalsvegen til enden av Nordfjordvannet. Parkerte der det ligger en del løsmasse. Gikk ned til bekken og klarte å komme oss over der. Gikk rett opp lia, men appen hang ikke helt med i dag og sporet ble litt rart. Fant en litt bedre rute ned, men det er ingen gode ruter her, må bare finne sin egen vei. Litt verre å komme over bekken der vi gikk ned. Buksene og hele kroppen full av rusk og rask. Måtte vrenge klærne før vi gikk inn i bilen. Ferdig med toppen, hurra!!!

Map    

En liten runde rundt om fra Lensmannseter

Date:
19.03.2020
Distance:
3.9km

Må ut inni mellom nabohjelp på apotek og butikk i disse tider med koronaunntaksstilstand. I dag var jeg klar for vårtegn, og det fikk jeg. Liene lyser blått i blått over alt, hvitveisen er så vidt tittet frem og andre blomster er også kommet. Er utrolig glad i våren. Denne turen vår gikk i alt fra is, snø, søle, tørr sti[, sol og skyer. Anbefaler ikke å gå på stien fra husene på Gaupåsen til snuplassen nå. (Se sporet vårt). Fra det krysset du tar til venstre merket Lensmannseter, det kjørt en hogstmaskin og veien er utrolig sølete og våt. Mye folk ute i dag, parkeringen på Lensmannsseter var helt full .

Map    

Spirdalsåsen

Date:
18.03.2020

I disse koronatider må en gå nærtopper. Mye vind, så kun kort lunchpause i dag.

Map    

Gampekollen

Date:
16.03.2020
Distance:
1.6km

Map    

Hvitsteintjenn gapahuk

Date:
27.02.2020
Map