Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Store Skinhovda, Svarahovda og Vidhovd

Date:
26.10.2019
Distance:
8.9km

På besøk hos venner med hytte på Golsfjellet. Liv sin siste tur i skog/fjell på mange mnd. Operasjon med langvarig opptrening venter. Men denne turen skulle nytes! Kjørte til Lauvsjø og fant en ledig p-lomme der. Fulgte stien opp på Store Skinhovda. Super utsikt herfra, bla. over Skogshorn, som vi har hatt som ønske lenge og over Tisleifjorden og fjellene langt unna. Jeg hadde forespeila mine venner denne turen opp på Store Skinhovda, men hadde jo lyst til åå gå en litt lengre tur, til Vidhovd. De var klar og vi ruslet bortover langs myrer, inni skog med svart lavskjegg på og vi skremte opp en stor flokk med noen fugler jeg ikke er sikker på hva var. Kaldt, men fint vær gjorde turen til en nytelse, ikke bare fordi det var litt frossent på stien og deilig å gå i det varierte >>>

Map    

Fantekjerringkollen og Trytetjernene

Date:
23.10.2019

Fridag og fin dag på tur. Ny asfalt har dekket alle de tusen hullene i veien inn til parkeringene, og samtidig er det kommet 40 km sone her. Flott, her er det nemlig mange som går tur og det har til tider vært kjørt litt fort her. Vått og skittent underlag på stiene i dag. Det har regnet uvanlig mye her i høst. Solen kom på toppen av Fantekjerringen, så jeg satt litt nøt den fine utsikten før jeg ruslet ned til Nordre Trytetjern og så via søndre Tytetjern ned igjen til bilen. Det pleier å være masse folk på tur her inne i området, men i dag traff jeg bare to.

Map    

Vestre Skrehelle, Skrehelle og Ramsberget

Date:
07.10.2019

I dag skulle vi ikke på tur, men været var så fint og vi klarte ikke å la være å ta en liten runde over Skrehellene og Ramsberget. En av Liv sine favoritturer. Turen ble mer utfordrende enn forventet for det var både, søle, is og snø på stien noen steder. Men en flott tur, selv om det var kald vind på toppene, solen ble slørete og vi ikke kunne sitte å nyte utsikten så lenge.

Map    

Vetan

Date:
06.10.2019
Distance:
1.0km

Parkerte der stien starter og gikk innover traktorveien/stien og videre på merket sti og vei oppover til toppen. På toppen er det et fint tårn og der er det bra utsikt. Ved bålplassen satt det en familie og grillet og kosa seg.

Map    

Storås

Date:
06.10.2019
Distance:
1.0km

Tur nummer to denne fine høstdagen. Parkerte ved veien der den store containeren står litt lengre oppe i grusveien. Bom stengte grusveien. Fulgte grusveien til den sluttet og fortsatte forbi noe rot rett oppover til vi kom til en trekantet stein med en rød side og en grønn side. Fant et dyretråkk som tok oss oppover. Mistet tråkket noen steder, men fant det igjen. Litt falte trær vi måtte forsere på vei oppover. Toppen ligger ikke ved den staken som er ramlet ned, men litt lengre fremme, uten markering. Vi gikk oppom flere små tuer for sikkerhets skyld. Samme vei ned. GPS sporet viser kun veien opp.

Map     2 comments

Hedde

Date:
06.10.2019
Distance:
1.2km

Klar for tur - som alltid. Nattefrost gjorde at det noen steder var litt småglatt på steiner og berg. Kjørte Lågendalen og til grusveien opp Djupedalen. Ingen bompenger på denne grusveien. Fulgte veien til starten av blåmerket sti mot Knappen. Fulgte denne stien til vi tok ut i terrenget der det så best ut og gikk opp på toppen. Trærne hadde sluppet løvet og det lyste Orange på stien, vakkert! Du skimter litt utsikt fra toppen. Ingen markering på toppen. Videre til Storås i Andebu. GPS-sporet og tiden er kun for veien opp. Sparte batteri på mobilen.

Map    

Kjerkeåsen

Date:
01.10.2019

Barnebarnas siste ti-topp i år i fint vær

Map    

Ulvskollen, Skiens Midtpunkt og Magnetkollen

Date:
30.09.2019

Kristens to siste ti-toppere og Magnetkollen.

Map    

Hovdefjell

Date:
28.09.2019
Map    

Hvitsteintjenn gapahuk

Date:
26.09.2019

Med Turgruppen. Gikk fra Trommedalsvegen, opp en sti og ned en annen.

Map