Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Åletjern med barnebarna

Date:
26.02.2021
Map    

En runde i tåken, fra Nummedal

Date:
20.02.2021
Distance:
2.8km

I dag er det slikt vær som jeg ikke liker, graut-tjukk tåke og småregn. Da tåka lettet litt et øyeblikk hoppet vi ut på tur. Fikk en skikkelig opplevelse da vi kom ut døra og skulle starte turen, det gikk et kjempestort skred litt lengre ute i dalen. Skredet vart i mange minutter og minte oss enda en gang på at naturen kan være veldig tøff. Arne hadde tatt på seg de knehøye støvlane og tråkket spor til oss over bøen på Øygarden. Det var ca 15-20 cm sleip snø og tungt å gå. Ble veldig glad da vi så at gamle Øygardsvegen var brøyta, selv om det var sleipt å gå ned der nå i tøværet. Glemte å slå på GPSen før jeg kom til Øygardsbrua, så turen var litt lengre.

Map    

Vangsnes

Date:
19.02.2021
Distance:
5.8km

På besøk i Vik og det er opphold til tross for været det meldte før vi dro fra Skien. Tok derfor ikke med oss ski. Har mange ganger tenkt på å gå noen av skogsveiene på Vangsnes og i dag passet det bra. Litt kjedelige bilder uten sol, men flott likevel. Kjørte inn til Fritjof og parkerte der. Gikk veien forbi kirken og oppover. Litt utfordrende med is her og der og snø på hele turen i dag, men greide oss bra. Bra tråkket. Gikk et stykke bortover en skogsvei og fant et tre å sitte på. Delte en sjokolade. Det ble en liten rundtur til sammen i dag.

Map    

Tur til Treskillingen ved Farris i Siljan

Date:
15.02.2021
Distance:
1.8km

Nå var det slutt på de kalde, men klare og fine vinterdagene vi har hatt lenge. Yr meldte snø, men vi var likevel klar for en tur i dag. I morgen er det jobb og så skal vi til Sogn resten av uken. Ble vurdert å gå både her og der, men landet på at vi ville se hvordan teltplassen på tuppen ved Treskillingen i Farrisvannet så ut med tanke på tur hit med båt på sommeren. Kjørte til Siljan og rett før broen før Auen Urtegård, går det inn en vei med mange advarselsskilt. Vi traff en mann i dette krysset og han bodde i et hus langs denne veien og han sa vi kunne kjøre helt inn til bommen. Parkerte på en fin p-plass ved elven der. Gikk inn veien og over broen til øyen. Fulgte så sånn ca Sissels spor og fant stien lett, selv med litt snø oppå. Gikk forbi et flott sted som skogeieren >>>

Map    

Bjørnøya og Eikenesøya på isen

Date:
13.02.2021
Distance:
8.1km

Jeg hadde lenge fundert på hvordan jeg skulle få oss over til Bjørnøya for å få tatt toppen der. I år har det vært stabilt kaldt lenge, så å gå over isen var et alternativ som var oppnåelig. For sikkerhets skyld sendte jeg en SMS til en tilfeldig person inne i Kjose og spurte om hvor en kunne gå for at det skulle være trygt. Hun svarte at vi kunne gå hvor som helst. Da vi kom inn der så vi at her hadde de kjørt store maskiner over og biler osv. Folk kjørte med firhjulinger, gikk på ski, bena, spark og skøyter, isfisket og kosa seg i sola. Vi gikk over til øyen og opp på toppen. Ikke mye snø i terrenget og fint å gå. På veien ned igjen fant vi en fint plass og kosa oss med niste og kakao i solen. kaldt men i solen var det varmt og godt. Da vi kom ned til et kryss så >>>

Map    

Kattøya og Mule Varde

Date:
11.02.2021

Fin tur fra Olavsberget parkering på en kald, men nydelig solskinnsdag. Vafler på utsikten. På den fine treroten vi satt på, var det vindstille og varmt i sola. Vi nøt utsikten over den islagte fjorden der folk gikk på skøyter og isfisket langt utpå. Så masse bilspor og spor etter 4 hjulinger på isen. Folk koser seg der nå når det har vært kaldt så lenge. Mange år siden isen har vært så tjukk så langt utover. Etterpå gikk vi en tur rundt om på Mule varde før vi kjørte hjem til "fersk" skrei.

Map    

Haukenæsodden

Date:
08.02.2021

Mandag og lunchtur med naboen igjen. På grunn av minusgrader og en del trekk i dag, valgte vi å gå til Haukenæsodden. Selv om vi hadde nøkkel til bommene, valgte vi å parkere der den private veien starter og gå frem til Odden. Satte oss på trappa til hytten, da der var det vindstille. I det vi satte oss, kom sola og den fikk vi beholde helt til vi skulle gå. Sola varmet litt og det var deilig å sitte der og skravle. Det var ganske mye drønn fra isen på Nordsjø i dag.

Vestre Vealøs fra Oddbakken

Date:
07.02.2021
Distance:
6.7km

Her på vestsiden av Skien lå skyene og det drysset litt snø i dag. Bestemte oss likevel for å ta en tur til Vealøs. Da vi kom oppover Siljanbakkane, var det blå himmel. Kristen hadde ikke gått fra Oddbakken noen gang og vi gikk derfra på godt tråkket sti hele veien opp. Det har vært hogst her og det var veldig åpent og fint der det før var tett skog. Hadde tenkt å ta en rundtur ned igjen, men det var dyp snø uten spor den veien vi hadde tenkt å velge og det ble samme sti t/r. Litt sur og kald vind, men fin tur. Deilig å kunne gå på ferdig tråkkede stier mange plasser i skogen her i Grenland i år.

Map    

Liten bli kjent tur på Gulset - Ulvsvannområdet

Date:
05.02.2021
Distance:
7.9km

På leit etter nye gapahuker og bålplasser til turgruppa. Tenkte å gå til Langgangsmyra gapahuk i dag får å se hvordan de var. Gikk fra Hynivegen og gikk også oppom Rødgangskollen. Gikk ned Munkersdalan, der anbefales det ikke å gå uten brodder nå pga. masse og tjukk is i stien. Sporet viser noen hakk her og der, der var det jeg gikk for å kikke etter muligheter for bålplasser på utsiktspunkt. Fin tur i flere kuldegrader.

Map    

Lunchbål på Kokleråsen med Astrid nabo

Date:
01.02.2021
Distance:
3.6km

Eneste dagen med skyer, men Astrid og jeg hadde bestemt tur, så litt skyer hindret ikke det. Kjørte til p-plassen i Dalsbygda og gikk opp til toppen. Ble rundtur, opp veien og ned stien. Rotete spor frem til toppen, men jeg prøvde å unngå de største snødungene, da jeg ikke hadde gamasjer. Var broddevær med nysnø oppå isen her og der. Bål og lunch på en av de fine bålplassene her. Fant denne lune plassen. Det var nordatrekk på de andre. oppe.

Map