Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Tinnskollen, Rødgangskollen og Åletjern.

Date:
30.03.2016

Tur med Astrid fra Ugleveien til Tinnskollen, Rødgangskollen og Åletjern og tilbake til Ugleveien.

Map    

Fantekjerringkollen og Trytetjernene

Date:
28.03.2016

Andre påskedag og dårlige værmeldinger. Men vi måtte ha oss en liten tur i da, da vi var ganske rastlause. Regnet skulle komme kl. 12:00, så vi kastet på oss klærne og spratt ut kl. 09:00. Gikk opp på Fantekjerring og ned til Nordre Trytetjern, vier til Søndre Trytetjern og hjem. Isen lå på begge tjerna ennå, men det var bart i løypene. Vasket hus etterpå og gjødslet plenen før regnet kom kl. 12:00. Nå skal vi ha innekos resten av dagen med middag til barn og barnebarn.

Map    

Brattås og Vardåsen 1.påskedag

Date:
27.03.2016

Hjemme igjen fra Sogn og fine skiturer i Saurdalen i Balestrand. Været i dag er tragisk med sterk vind, regn og tåke, men likevel må vi ut på tur etter den lange turen hjem i bilen i går. Tenkte vi skulle ta et par lette topper ute ved kysten, samtidig som vi kikket litt på bobiler på Heistad og kjørte litt søndagstur. Kjørte først opp på Brattås og parkerte på en liten lomme i Meteorvegen. Fulgte en grusvei opp til en fotballbane og stien opp på toppen. Bare 4-5 min å gå. På toppen av BRATTÅSEN står det en koselig benk og det er fin utsikt utover fjorden, men også over Lundedalen, Gravaåsen osv. Det blåste veldig her oppe og tåken og regnet truet, å vi løp ned igjen. Siden det regnet, ble vi enige om å kjøre en tur ut til Bergsbygda og dersom regnet stoppet skulle >>>

Map    

Steingardås og Torsberg

Date:
19.03.2016

To korte turer med god utsikt. Kjørte inn til Knardalsstrand i Porsgrunn og fulgte skiltene merket Statkraft oppover bakkene. Parkerte der stien til Steingardås startet og gikk opp på toppen. Litt problemer rett før toppen, da der lå kraftledninger som var ramlet ned på bakken. God utsikt. Gikk oppover gjennom fin eikeskog. Samme vei ned. Kjørte opp til "kraftverket" og parkerte der. Gikk innover veien og tok merket løype opp på Torberg. Varde på toppen. Flott utsikt ca 180 grader. Om du lukker øynene for utsikten over Hærøya, er det nydelig utsikt over Gunnerkleivfjorden, Porsgrunnselva/Skieneselva, Porsgrunn, Vestre og Østre Vealøs, alle Porsgrunnsfjellene på østlig retning og til og med over til Skrehelle og Blåfjell, vestover utsikt over mange åser og kunne til >>>

Map    

Vestre Vealøs i overgangen vinter - vår

Date:
18.03.2016

Hadde hørt rykter om blåveis borte på østsiden av Skien og ønsket å få det med meg. Kjørte opp til parkeringen ved Lensmannssetær. Der var det lite som minte om vår, hele parkeringsplassen var en glassrute av is. Tok på brodder og gikk oppover første bakken, og der var det en helt annen verden: sølete veier og blåveis i veikantene. Føret oppover til Vealøskapellet vekslet mellom litt bare partier i de nederste bakkene og is, snø, råtten snø med dårlig bæreevne og vann under. Fra kapellet og oppover var der ikke bart, bare is og snø. Gikk i T-skjorte oppover, men måtte på med jakke på toppen, da det blåste litt. Appelsin og sjokoladepause i sola med utsikt over Grenland er ikke feil!

Map    

Svanstulflottene og Huldreløypa

Date:
11.03.2016
Map    

Ulvskollen enda en gang

Date:
06.03.2016

Enda en gang på toppen her. Valgte denne pga. skirenn på Svanstul og litt snøvær. God og varm hytte og tråkka stier. Tror det holder med snø gjennom påsken nå.

Map    

Ulvskollen igjen

Date:
05.03.2016

Enda en tur opp på denne kollen, tur nr 5 i år. Fint snøføre. Varm hytte og deilig med niste og kaffe. Traff noen av dem som går flere hundre turer hit hvert år.

Map