Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Formiddagstur

Date:
20.05.2013

Litt tåke og litt usikkert for regn, men gjør det noe? Nei da, vi pakker sekken med kaffe, sjokolade og Kvefjordkake. Vi kan dessverre ikke gå hele Skrehellerunden, men må nøye oss med Lille Skrehelle, da Anne marie og Paul skal hjem i dag og vi har bedt gjester på middag kl tre. Tåken ligger oppe i lien, men vi håper på litt utsikt. Fint tur opp, litt vått, så gore-tex ert tingen. På toppen var det litt vind, men solen tittet frem og vi nøt Kvefjordkaken og litt utsikt mellom tåken, før vi satte kursen ned igjen. Ikke shorts og t-skjorte vær i dag nei, men vi fikk ikke regn. Fin tur!

Map    

Pinsetur med Anne Marie og Paul

Date:
19.05.2013

Våknet opp til enda en sommerdag! Utrolig varmt og fint og i løpet av dagen var det mellom 27 og 30 grader i skyggen. Vi hadde planlagt å gå Østre og Vestre Vealøs. (enda to av av 10 topperne i Grenland). Startet, som vanlig fra Nordre Skifjell og gikk i nn til Kutorvet før vi krabbet opp lien mot Gramsebu. Nøt utsikten over det lille, fine vannet før vi gikk videre til toppen på Østre Vealøs. Pause med litt kaffe og nøtter, inntatt i horrisontalen og med sol i fjeset. Etter en rast gikk vi ned igjen til Gramsebu og videre på stien mot Vestre Vealøs. Det hadde nesten vært mulig å gå med lave gore-tex sko i dag, da det ikke var så vått som fryktet. Siste del av turen til Vestre Vealøs går på en bratt grusvei opp til Vealøstårnet. Fantstisk å sitte på toppen, spise >>>

Map    

Blåfjell

Date:
18.05.2013

Årets første sommerdag! Anne Marie og Paul kom fra Bærum i dag og skal være i Pinsen. Vi skal spise og gå topper. Liv er ikke helt i slaget, sliter med en langvarig forkjølelse, men vi må jo prøve å nå noen topper. Siden Blåfjell er favorittoppen til Anne Marie, var det den valget falt på i dag. Men så varmt..... Sommeren kom med et brak og det er vi ikke vant til, så svetten silet mens vi gikk oppover veien. Vi valgte å gå fra Kleven og over Stakamyr. Snarveien opp og granskogen ned igjen. Nydelig å sitte på toppen og skue utover igjen! Sjokolade, kaffe, bær og vann smakte godt på toppen. Et fantastisk teppe av hvitveis langs stien!! Vi måtte jo ned igjen, da vi skulle være barnevakt for Markus i kveld. Det var Pauls første tur til Blåfjell, men det blir nok ikke den >>>

Map    

Nordkollen

Date:
16.05.2013
Map    

Ti-topper nr 3 og 4

Date:
05.05.2013

Liv var kirkevert på to konfirmasjonsgudstjenester i dag og vi ventet besøk kl 17.00, men vi bare måtte ut! Solen skinte og endelig var det kommet litt varme, etter en laaaang og kald vår. Valget falt på to av ti-topperne våre her i Grenland. Vi prøver alltid å bli ferdig med de 10 toppene i skal ha hvert år, før mai er gått over i juni. Vi bruker dem som oppvarmingstopper til det som kommer i løpet av sommeren. Denne rundturen hadde vi ikke tatt før, vi har alltid gått til Piggen fra Voldsveien, men denne turen tar vi igjen! Parkerte ved hoppbakken på Klyve og gikk til Kjerkeåsen, så videre inn til Piggen. Gikk tilbake over Solåsmyr. Pause utpå kanten av Piggen, med utsikt over østsiden.

Map    

Lakollen

Date:
04.05.2013
Map    

Første maiturer

Date:
01.05.2013

Første mai og fint vær, ja da er det tur. Vasket vinduer og gjorde rent først på dagen i dag, så ved 11-tiden var vi klar for tur. Ti-topperne Grenland er åpnet, så da må vi begynne på de, så vi blir ferdige med dem i mai, slik vi pleier. Kristen hadde lyst til å gå Valås, så det ble første topp i dag. Mange hadde tatt samme turen i dag, så vi måtte, som mange andre parkere lags veikanten. Fint på toppen og blåveis, hestehov og hvitveis langs stien. Dette er en av våre yndlingstopper, når vi bare vil gå en kort topp og samtidig få fin utsikt over sjøen og havet.

Map    

En tur til i dag

Date:
01.05.2013
Map