Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Holtankollen

Date:
31.12.2016

Årets siste tur gikk til Holtankollen. Bare en rusletur, da Liv ikke er helt i hakk. Godt nyttår!

Map    

Farris Panorama

Date:
30.12.2016
Characteristic:
Hike
Distance:
1.6km

Tur nummer to i dag. Vi var spente på denne og den innfridde. Fin tur i variert terreng. Flott utsikt! Kjørte til Norbyn shoppingsenter og tok inn Vestmarkvegen. Kjørte denne til bommen og snuplassen der veien går ned til Nedre Ono. Ginn nedover veien til skilting Farris Panorama. Fulgte den blåmerka stien helt til toppen. To kasser med bøker i begge på toppartiet. Litt kaffe og appelsin der med utsikt over Farris og nye broen de bygger ved Larvik. Litt sur vind gjorde oppholdet litt kortere enn ønsket. Samme sti tilbake.

Map    

Lauvesnyta

Date:
30.12.2016
Characteristic:
Hike
Distance:
8.3km

Klar for Larvik igjen. Bestemte oss for å angripe toppen fra Bjerke. Parkerte der veien til Lauvesetra atarter. Åpen bom, men turde ikke kjøre innover. Gikk oppover veien og tok stien på vei til Lauvesnyta. Masse trær som satt fast i snø og is gjorde mye av stien til en fin hinderløype. Blåmerket sti helt opp. På vei ned fulgte vi først en traktorvei til Lauvesetra og så grusveien tilnbake til Bjerke. Fin rundtur i variert terreng. Flott toppunkt med fin utsikt i 3 retninger. Bok i kasse ved toppen. Finest utsikt fra kanten litt forbi toppunktet. Skremte opp en fin hare i vinterdrakt. Sur vind gjorde oppholdet noe kortere enn vi tenkte, men fikk i oss niste og kaffe likevel. Sikkert enda flottere utsikt en dag da det er litt klarere. Går gjerne hit igjen.

Map    

Kokleråsen

Date:
29.12.2016

Kort tur til Kokleråsen mellom husvask og middagsbesøk av barnebarn og barn. Fint vær, fin utsikt over fjellene, men tett tåke over Nordsjø.

Map    

Blåfjell

Date:
28.12.2016

Blåfjell i dag. Lav, blek vintersol. Gikk opp fra Kleven og rundløype om Stakamyr på vei ned. Traff flere på tur. Kaffe og appelsin ute. Litt isete og litt nysnø, men fullt brukbart å gå.

Map    

Lakollen med barnebarna

Date:
11.12.2016

Tur med barnebarna til Lakollen etter adventsmøtet. Litt kald vind på toppen så vi ble bare kort tid.

Map    

Skrehelletrekanten

Date:
05.12.2016

Tenkte oss Skalhogg i Lardal, men pga usikkeret med hvor langt inn vi kunne kjøre, ble det nærtopper her i dag. Lettskyet. Litt vind på Vestre Skrehelle gjorde at maten ble inntatt på Skrehelle og kaffe og kaker på Ramsberget. Så en ugle i en tretopp nedenfor Ramsberget og en ravn ved Lille Skrehelle. Litt glatt her og der og litt sn her og der, men gikk fint å komme rundt dette.

Map    

Holtehedda og Høymyrpynt en fin desemberdag

Date:
02.12.2016

Vi hadde invitert Berit med på på tur og kjørte til Steinsholt. Videre nedover RV 40 i retning Larvik og tok av på Rv 306 nordøstover til Nyheim parkeringslomme 5.54937, 65.75135. Parkerte ved bommen. Gikk innover den glatte veien og vurderte brodder, men det var glatt bare et lite stykke. Gikk inn grusveien på nesten bar vei til Støvland og videre innover på skardesnø til skilting Holtehedde. Fulgte den blåmerka stien helt til toppen av HOLTEHEDDA. Litt glatt inni mellom, men lett å komme forbi likevel. Bilde ved varden, gikk så videre litt lengre fromover på den blåmerka stien mot utsiktspunktet. Spiste niste der og nøt det vidstrakte utsikten. Vi kunne bla. se Oslofjorden og langt inn i Østfold. Gikk ned igjen til grusveien samme vei og bare noen få meter fra dette krysset >>>

Map