Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Blåkollen

Date:
28.09.2020
Distance:
2.1km

Hadde lest at det skulle gå blåmerket sti opp på denne toppen, og at beskrivelsen skulle ligge i postkassen på Bokhuset som ligger i krysset mellom Singurdalsveien / Oseidveien. Kørte derfor ned igjen til huset. Men der lå det ikke noen beskrivelse. Ringte et tlf.nummer jeg fant og en hjelpsom mann fra Kjosen IL som beskrev hvor vi skulle kjøre for å komme til stistart. Kjørte inn Oseidvegen og kjørte denne forbi et hus med masse rot og containere, maskiner osv. Etter denne tok vi av til høyre 2. avkjørsel etter denne, opp Lislemyrveien og kjørte denne til høyre forbi Honhugen gapahuk og opp på p-plassen. Herfra var det god blåmerka sti i fint terreng opp liene og til toppen. Det var varmt og godt denne dagen og vi kosa oss skikkelig der vi gikk mellom glissen furuskog, tyttebær >>>

Map    

Brunane

Date:
28.09.2020
Characteristic:
Bike trip - mixed
Distance:
0.1km

Kjørte til Drangedal og mot Lunde, tok av mot Singusdal og kjørte opp til gården Omland. Prøvde å få fatt i noen for å spørre hvor det var best for dem at vi parkerte, men ingen var hjemme. Parkerte på lommen ved bommen og hentet frem syklene. Syklet oppover den bratte og grovt grusa grusveien. Ikke noen bra vei å sykle, men vi kom både opp og ned med alle lemmer i behold. Var oppom alle punktene der oppe. Spiste litt niste før vi syklet ned igjen. Satte syklene bakpå stativet igjen og kjørte videre klar for Blåkollen.

Map    

Piggen og Kjerkeåsen med en bil i hver ende

Date:
27.09.2020

Barnebarans to siste ti-topper og Kristenes siste to topper i år. Gikk fra Klyve og til Voldsvegen. En bil i hver ende.

Map    

Jyplevikodden

Date:
25.09.2020

En fin morgen der vi bestemte oss for å ta en ti-topp. Kristen hadde 3 igjen. Parkerte på p-plassen og gikk rundløype t/r. Litt kald vind, men fin tur. På vei tilbake så vi at taket på en hytte var blåst av og det ble undersøkelse for å finne ut hvem som eide den og å få varslet dem. De visste ikke om det.

Map    

Ramsås

Date:
21.09.2020
Distance:
2.4km

Fin tur sammen med naboen. Gikk fra parkeringen ved feristen (der også Mælakollnparkeringen er). To timers pause på det fine utsiktspunktet vest for toppen.

Map    

Husnuten

Date:
19.09.2020
Distance:
9.8km

Her er jeg lat og henviser til Sissels supre turbeskrivelse fra vår flotte tur denne dagen. https://peakbook.org/tour/381142/Husnuten.html

Map    

Grasdalsfjellet - Grenland komplett igjen!

Date:
13.09.2020
Distance:
13.7km

Se Sissels beskrivelse fra den fine turen vår. https://peakbook.org/tour/380098/Grasdalsfjellet+-+Skien+pf+100+FULLF%C3%98RT+-+hjortelusfluetur.html

Map     2 comments

Gapahuken ved Åletjern

Date:
08.09.2020

Med turgruppa

Map    

Sandseterfjellet

Date:
07.09.2020
Distance:
7.6km

På tide å få gått en ny ti-topp, da Kristn ikke er ferdig med dem i år. Fant ut at vi skulle angripe denne toppen fra Høydalsvegen og med sykkel. Kjørte derfor inn og parkerte der det går en skogsbilvei inn ved skilt Høydalsvegen 656-680. Der er det parkeringslommer på begge siden av veien. Tok fra el-syklene og syklet inn til Sandseter og parkerte syklene der. Fin vei å sykle, men noen bratte bakker. Gikk opp den fine stien rett opp lien til toppen. Samme vei ned etter en pause.Traff på årets første hjortelusfluer, og en ravn.

Map    

Rønnomnibben

Date:
06.09.2020
Distance:
9.7km

Etter to dager i Gavlesjåområdet dro vi hjem og overnattet. Kjørte så til Tørdal og Haslestad og parkerte for å gå til Rønnomnibben denne fine dagen. Fin, godt merket og tørr sti oppover helt til toppen. Hadde lest det skulle være så bratt oppover, dette opplevde ikke vi som bratt. Stien går over Måna og videre bortover til klyvepunktet. Her kan du velge å klyve opp en kort rute (noen tau er lagt ut, men trenger dem vel egentlig ikke), eller gå rundt nibben , noe som er ca 300 m lengre. Vi kløv opp og gikk rundt ned igjen. Fikk oss en lang god lunch med nydelig utsikt på toppunktet før vi gikk ned igjen. Nydelig fin tur i fint vær. Traff en del folk på vei opp. På vi hjem stoppet vi på Lunde sluser og spiste middag.

Map